Coinbase Custody activeert staking-ondersteuning voor Tezos (XTZ)

Coinbase Tezos

Coinbase Custody, Coinbase’s bewaringsdienst voor crypto-activa voor koude opslag voor instellingen, kondigde op 29 maart de activering aan van staking-ondersteuning voor Tezos (XTZ).

De lancering, een primeur voor het bedrijf en het cryptocurrency-ecosysteem, belooft waarschijnlijk een toekomst waarin andere grote crypto-bewaarbedrijven, bijv. BitGo en Fidelity Digital Assets gaan ook over op staking-as-a-service-aanbiedingen.

Coinbase Tezos

Uitzetten, of ‘bakken’ zoals het mechanisme in het Tezos-jargon wordt genoemd, was voorheen alleen mogelijk voor XTZ-houders via community-run bakkers. De ingang van Coinbase tot de uitzetarena maakt het de eerste professionele optie voor XTZ-bakken.

Er was gespeculeerd dat een dergelijke uitstap onvermijdelijk was nadat de Amerikaanse crypto-uitwisselingsmacht onlangs Luke Youngblood had ingehuurd, de architect van Tezos ‘liquid proof-of-stake (LPoS) staking-systeem. PoS-gebaseerde projecten gebruiken staked crypto in gespecialiseerde wallets om hun blockchains te beveiligen, in tegenstelling tot de mining die wordt gebruikt in proof-of-work (PoW) -systemen.

In hun bakaankondiging merkte Coinbase op dat het ontwerp van Tezos het bij uitstek geschikt maakte voor de bewaaractiviteiten van de beurs:

“Bij het ontwerp van Tezos is vanaf het begin nagedacht over het beschermen van gedelegeerde fondsen. Het resultaat is dat we activa van klanten in gescheiden koude opslag kunnen houden, waar ze nooit meer risico lopen dan niet-DPOS-activa (bijvoorbeeld BTC). De activa van de klanten van Coinbase Custody worden altijd beschermd door verzekeringspolissen die worden onderschreven door enkele van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld. “

De bewaarafdeling van de beurs benadrukte ook dat het direct zijn eigen validators en uitzetknooppunten beheerde namens zijn klanten.

Coinbase Custody beheert zijn eigen uitzetknooppunten en validators, en onderwerpen ze aan dezelfde beveiligingsnormen die de tientallen miljarden dollars veilig hebben opgeslagen in crypto die Coinbase de afgelopen zeven jaar heeft gehouden.

– Coinbase Custody (@CoinbaseCustody) 29 maart 2019

Tezos mede-oprichter Kathleen Breitman noemde de Coinbase een belangrijke stap voorwaarts voor het XTZ-ecosysteem als geheel:

“De lancering van Tezos staking via Coinbase Custody voorziet in een acute behoefte die tot nu toe bestond: een manier voor institutionele deelnemers die afhankelijk zijn van een veilige, offline bewaarder om een ​​actieve rol in het netwerk te spelen. Het realiseren van onze missie om een ​​‘digitaal gemenebest’ te creëren, betekent deelname voor iedereen vergemakkelijken, en dat geldt ook voor de institutionele klanten die Coinbase Custody naar de ruimte brengt. “

Maar het gaat niet alleen om Tezos in de toekomst. Coinbase merkte op dat het zich had gecommitteerd aan het uitvoeren van validators voor ‘alle toekomstige ketens die we ondersteunen’, wat aangeeft dat de uitwisseling uiteindelijk uitzetdiensten voor verdere munten zal ontplooien.

Op dat vlak verwachtte het bedrijf de lancering van validatiediensten voor het onlangs gelanceerde Cosmos Network in het tweede kwartaal van 2019.

Coinbase heeft meer dan alleen inzetten op de hersenen

Coinbase Custody verklaarde in hun aankondiging van hun service dat het faciliteren van deelname aan netwerkbeheer voor haar klanten ook een hoge prioriteit had.

Dienovereenkomstig verklaarde het bedrijf dat het tegen het einde van het tweede kwartaal van 2019 bestuursondersteuning voor de Tezos and Maker (MKR) -projecten lanceerde..

Gebruikers van @CoinBaseCustody zullen binnenkort bestuursondersteuning krijgen, waardoor ze rechtstreeks vanuit de Coinbase Custody-interface met hun MKR kunnen stemmen! Dit betekent dat institutionele MKR-houders kunnen deelnemen aan governance &# 128499; https://t.co/8hxMGYlFIo

– Maker (@MakerDAO) 29 maart 2019

Die uitrol kon voor geen van beide projecten op een interessanter moment komen, aangezien beide de laatste tijd respectievelijk te maken hebben met belangrijke bestuursvoorstellen.

Van de kant van Tezos heeft de gemeenschap onlangs gestemd over de inaugurele amendementen van ‘Athene’ van de blockchain. En wat Maker betreft, MKR-houders hebben de afgelopen tijd gestemd om de Dai Stability Fee twee keer te verhogen.

Met dat gezegd, groeit het spook van bestuur in de crypto-economie, en het profiel ervan zou nog veel meer moeten stijgen nu een grote cryptospeler als Coinbase zich als facilitator in de strijd heeft gevoegd..

De ontwikkeling zal ongetwijfeld een stap voorwaarts betekenen voor het Maker-ecosysteem, voor zover institutionele MKR-houders voorheen geen mogelijkheid hadden om deel te nemen aan Maker-bestuursstemmen. Als zodanig zei Coinbase dat ze ernaar hebben gestreefd het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken:

“We werken rechtstreeks samen met het MakerDAO-team om ervoor te zorgen dat onze offline opslag naadloos samenwerkt met hun VoteProxy smart contract. En we zijn enthousiast over alle interessante manieren waarop we bestuursmogelijkheden direct in de app naar onze klanten kunnen brengen. “

Al met al heeft de spil van Coinbase Custody schijnbaar een tastbare zegen gegeven aan de vooruitzichten van staking en governance-projecten in de ruimte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me