Coinbase & Circle Greenlight CENTER-uitbreiding om het ecosysteem van USD-munten te stimuleren

centrum

De medewerkers achter USD Coin (USDC) openen hun deuren voor nieuwe medewerkers.

Donderdag verklaarde het CENTER Consortium, dat Circle en Coinbase tot de meest spraakmakende stuurprogramma’s beschouwt, dat de groep het openen van het CENTER-netwerk, het softwaregebaseerde bestuurskader voor de groep, voor nieuwe leden.

Een dergelijk lidmaatschap zou deze nieuwe deelnemers in staat stellen om “USDC uit te geven of terug te kopen”, maar zou afhangen van de vraag of potentiële klanten zich verbinden aan de “operationele regels en een emittentenverrekenings- en aansprakelijkheidskader” en technische middelen bijdragen om de projecten van de groep te helpen ontwikkelen..

centrum

In het bijzonder heeft CENTER gezegd dat netwerkprospects hun status als zijnde volledig gelicentieerd en wettelijk compliant moeten aantonen en daarna routinematig behouden; als hebbende fiat; en als het hebben van voldoende boekhoudkundige processen.

Het idee is om inkomsten te genereren door een ecosysteem rond de projecten van CENTRE verder uit te bouwen, legde het consortium uit in hun aankondiging:

“CENTER-emittenten hebben de mogelijkheid om rendement te genereren op aan hen toegewezen reserves in overeenstemming met het CENTER-investeringsbeleid. Bedrijven kunnen ook inkomsten genereren door financiële producten en diensten te bouwen die CENTER stablecoins gebruiken. “

Vooruitkijkend zei de groep dat het ook van plan was om zijn munten functioneel te maken in verschillende blockchains, inclusief privé, en dat het de creatie van stablecoins voor andere fiat-valuta’s aan het onderzoeken was dan alleen de Amerikaanse dollar..

CENTER voegde met name toe dat het uiteindelijk een ‘basketcoin’ digitale valuta zou ontwikkelen die wordt ondersteund door de verschillende stablecoins van het consortium:

“Zodra een verscheidenheid aan valuta’s wordt ondersteund door de fiat-tokens van CENTRE, is het een logische volgende stap om je een nieuwe wereldwijde digitale valuta voor te stellen die wordt ondersteund door die reserve-valuta-tokens, met een mandstructuur gekozen door CENTER […] We verwachten dat Bitcoin ook een reservevaluta-activum in zo’n mandtoken, omdat Bitcoin steeds belangrijker wordt als een wereldwijde niet-soevereine waardeopslag. “

Maar terwijl CENTER USD Coin en zijn andere initiatieven als stappen in de richting van de toekomst werpt, zijn anderen niet zo zeker van elementen van wat zich ontvouwt.

Zo heeft de gediplomeerde advocaat en ZeroLaw mede-oprichter Gabriel Shapiro sindsdien opgemerkt dat de opmars van USDC de opkomst suggereert van “trust-maximized stablecoins”.

(2) als ik het goed begrijp en de consortiumleden hun USDC-reserves kunnen aanhouden zolang zij "getuigen" dat ze er zijn, wat betekent dit niet dat USDC niet-fungibel is en verschillende risico-eigenschappen heeft, afhankelijk van de specifieke uitgevende instelling die ze heeft uitgegeven?

– ☠l̶̫͚̫͚̍̃͊̍̃͊e̷̛̊ weerx̸-̴̴n̷̛̜̣̥͛̋͛̓ǒ̶̾̿̒͂̈̾̿̒͂̈d̸͛̔̀̽ë̵̵ (@lex_node) 13 juni 2019

“Er zijn misschien antwoorden op deze vragen, maar ik zie ze zeker niet in het persbericht”, voegde Shapiro eraan toe.

Stablecoins zo populair als altijd

De crypto-economie van 2019 heeft stablecoin-koorts.

In februari maakte bankgigant JP Morgan furore met het onthullen van werk aan JPM Coin, een stablecoin-achtig token ondersteund door USD-reserves die de blockchain-ontwikkelaars van de bank bouwden bovenop hun in-house geautoriseerde Ethereum-vork, Quorum.

Terwijl de lente rolde, raakte tether (USDT) verwikkeld in controverse, zoals werd onthuld in een rechtszaak met de procureur-generaal van New York dat zijn financiers – Bitfinex en Tether Limited – honderden miljoenen dollars hadden geleend van de kasreserves van tether om te dekken. geld dat in beslag wordt genomen van zijn eenmalige in Panama gevestigde betalingsverwerker, Crypto Capital.

De andere grote stablecoin-kop tot nu toe dit jaar concentreert zich rond social media-krachtpatser Facebook, dat naar verluidt van plan is om de komende dagen een eigen basketcoin uit te geven..

Dat project – voorlopig GlobalCoin genoemd door het leiderschap van Facebook – zal op 18 juni zijn whitepaper uitbrengen. Vorige week brak het bericht dat het bedrijf aan het onderzoeken was om sommige werknemers met het token te betalen, bijbehorende geldautomaten te openen en instellingen $ 10 miljoen aan te rekenen om een ​​van zijn netwerkknooppunten te laten draaien. Het token zal blijkbaar gekoppeld zijn aan verschillende grote buitenlandse valuta in plaats van alleen aan de Amerikaanse dollar.

In de komende jaren zal een rode draad om naar te kijken zijn hoe de verhoogde projectverzadiging in de stablecoin-arena zich afspeelt. Kunnen de velen samen overleven? Of zullen slechts een handvol projecten, sommige gedecentraliseerd en andere niet, winnen? De tijd zal het leren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me