Cisco: Blockchain om biljoenen dollars aan mondiaal bbp te beveiligen

Cisco Blockchain

Een van de rijkste bedrijven ter wereld, het Amerikaanse technologieconglomeraat Cisco, zei dat in een nieuw rapport blockchain-technologie zou verantwoordelijk kunnen zijn voor de opslag van maar liefst 10 procent van het totale bruto binnenlands product (bbp) van de wereld, of meerdere triljoenen dollars aan waarde, tegen 2027.

De grote vraag voor nu is natuurlijk of dat voorgestelde traject zich in zo’n indrukwekkend tempo zal ontvouwen.

Cisco Blockchain

Met name Cisco’s voorspelling dat blockchain-technologie 10 procent van het wereldwijde bbp zal ondersteunen, is niet hetzelfde als zeggen dat de marktkapitalisatie van de crypto-economie over acht jaar een astronomisch cijfer zal bereiken. Cisco voorspelde eerder dat blockchaintechnologie in het algemeen steeds meer door bedrijven en officiële instanties zou worden vertrouwd om digitaal waarde veilig te stellen, of het nu om cryptocurrencies gaat of niet..

De Amerikaanse tech-grootmacht voorspelde ook dat internationale ondernemingen tegen 2021 gezamenlijk $ 9,7 miljard USD zouden uitgeven aan blockchain-projecten, tegen een geschatte som van $ 2,1 miljard in 2018, en dat $ 3 biljoen aan nieuwe bedrijfswaarde zou worden gecreëerd door programmeerbare handel tegen 2030..

BBP-statistieken

Hoewel sceptici zeggen dat blockchains een overhyped genre van databases zijn, betoogde Cisco in hun rapport dat de revolutionaire dimensie van de technologie te maken heeft met het vermogen om ‘vertrouwen te automatiseren’ – een schijnbaar belangrijke factor sinds het bedrijf ontdekte dat 83 procent van de bedrijfsleiders dacht vertrouwen was de hoeksteen van digitale handel:

“De echte innovatie van blockchain is het vermogen om het vertrouwen tussen de partijen die het gebruiken te automatiseren. Transacties worden op een collectieve manier afgewikkeld en geregistreerd in een gedistribueerd grootboek, waardoor de noodzaak voor een gevestigde derde partij om een ​​vertrouwde relatie te creëren, overbodig wordt. Deelnemers kunnen de blockchain direct gebruiken als de bron van de waarheid in plaats van elkaar. “

Cisco benadrukte hoe blockchains ideaal kunnen zijn bij het optimaliseren van slimme steden, supply chain-oplossingen en het internet der dingen (IoT) en schetste zijn werk in het Hyperledger-project, de Enterprise Ethereum Alliance (EEA) en de Digital Chamber of Commerce als locaties via waarin het onderzocht hoe deze toepassingen te omarmen.

Deloitte wees in 2017 op een vergelijkbare projectie

Cisco’s projectie van een blockchain BBP-vangstboon is niet de eerste dergelijke spraakmakende voorspelling die de cryptoverse heeft gezien.

Tegen 2025 zal ~ 10% van het wereldwijde bbp worden opgeslagen #Blockchain. Waar betekent dit voor #AssetServicing? https://t.co/vXrcZZXI2T

– Deloitte (@Deloitte) 21 mei 2017

In 2017 waren multinationale professionele diensten zwaargewicht Deloitte wees op de voorspelling van het World Economic Forum dat blockchain-technologie in 2025 10 procent van het wereldwijde BBP zou ondersteunen, twee jaar sneller dan Cisco’s meest recente voorspelling.

Dienovereenkomstig is een bijbehorend Deloitte-rapport getiteld “De toekomst van asset servicing”Zei destijds dat blockchaintechnologie een van de nieuwe technologieën was die de potentie hadden om een ​​revolutie teweeg te brengen in de vermogensbeheerindustrie. De auteurs merkten op:

“Wanneer blockchain wordt toegepast op asset servicing, zou dit resulteren in een volledig herontworpen waardeketen. Lory Kehoe, een directeur bij Deloitte Ierland en hoofd van het EMEA Blockchain Development Centre van Deloitte in Dublin, is van mening dat blockchain uiteindelijk zo ver kan gaan dat de vereiste voor meerdere zware verzoeningen wordt geëlimineerd.. Als fondsen rechtstreeks aan investeerders verkopen en dit wordt geregistreerd op de blockchain, kan het ook de noodzaak voor de transferagent om abonnementen te controleren, overbodig maken. en houd een aandelenregister bij van deelnemers in het fonds, waardoor het hele proces verder wordt gestroomlijnd. “

Meer in het bijzonder gaf het Deloitte-rapport aan dat blockchain-oplossingen in de asset services-industrie transformationeel zouden kunnen zijn in het stroomlijnen van “back- en middle office-taken zoals know your customer (KYC) utility, risicorapportage, effectenafwikkeling en corporate actions.”

Wat er ook in het komende decennium gebeurt, uit rapporten zoals die van Cisco en Deloitte blijkt duidelijk dat meer reguliere ondernemingen serieus nadenken over hoe blockchaintechnologie een rol kan of zal spelen in hun toekomstige activiteiten. Of blockchains uiteindelijk kunnen winnen en maar liefst 10 procent van het wereldwijde BBP kunnen opslaan, valt nog te bezien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me