Cirkel dichtgeslagen door Crypto Winter: personeel ontslagen, financieringsdoel verlaagd, regelgevers geschrapt

Coinbase Circle Stabiele munt

Het lijkt erop dat de zogenaamde ‘cryptowinter’ niet zo aardig is geweest voor Circle, het in Boston gevestigde bedrijf, Goldman Sachs-ondersteunde cryptocurrency exchange en infrastructuurprovider.

In de afgelopen dagen is het bedrijf, een van de eerste Bitcoin “eenhoorns” (Silicon Valley-jargon voor bedrijven met een waarde van $ 1 miljard +), onderhevig geweest aan een reeks tekortkomingen, waaronder een plotselinge ontslag en regelgevingsproblemen. Laten we eens nader bekijken wat er aan de hand is.

Coinbase Circle Stabiele munt

Regelgevende kwaliteiten

Al die tijd is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) terughoudend geweest over welke cryptocurrencies effecten zijn en welke niet. Hoewel het Bitcoin (en naar verluidt Ethereum) het stempel van zijn goedkeuring heeft gegeven, weet niemand wat er precies aan de hand is met XRP en de activa die eronder op CoinMarketCap worden vermeld..

Om problemen te voorkomen, heeft Poloniex, een oude cryptocurrency-uitwisseling, overgenomen door Circle, onthuld vorige week dat het een aantal populaire digitale activa voor mensen in de Verenigde Staten zou schrappen. De centrale noemt dit “geofencing”. Aanstaande woensdag heeft het bedrijf de markten voor Ardor (ARDR), Bytecoin (BCN), Decred (DCR), Gamecredits (GAME), Neo’s GAS, Lisk (LSK), NXT, OMNI en Augur’s REP geblokkeerd. Een aankondiging verklaarde:

“De actie van vandaag is het resultaat van onzekerheid over de regelgeving op de Amerikaanse markt. In het bijzonder is het niet mogelijk met zekerheid te stellen of Amerikaanse toezichthouders deze activa als effecten zullen beschouwen … Wij geloven in de kracht en het potentieel van deze activa en zullen tijd en energie blijven besteden aan het ondersteunen van positieve beleids- en regelgevende ontwikkelingen. “

Crypto Boom-geïnduceerde ontslag?

Op dinsdag onthulde Jeremy Allaire, de mede-oprichter van Circle, dat hij en zijn stafleden hadden besloten om “ongeveer 30 posities” te schrappen, een beweerde 10% van het hele bedrijf..

Vandaag hebben we bij Circle organisatorische wijzigingen aangebracht en ongeveer 30 functies geëlimineerd, dat is ongeveer 10% van onze medewerkers. We hebben deze veranderingen doorgevoerd als reactie op nieuwe marktomstandigheden, en vooral een steeds restrictiever regelgevingsklimaat in de Verenigde Staten.

– Jeremy Allaire (@jerallaire) 21 mei 2019

In een driedelige tweet-thread merkte Allaire op dat deze stap het resultaat was van “nieuwe marktomstandigheden”, samen met een steeds strengere en hardhandigere regelgeving in de Verenigde Staten. Wat dit raar maakt, is dat dit ontslag kwam “ als reactie op nieuwe marktomstandigheden ”, wat impliceert dat Circle geen begunstigde is geweest van de recente cryptocurrency-rally, die BTC van $ 4.200 naar $ 8.000 verhoogde..

Dit is natuurlijk niet het eerste ontslag in deze huidige marktcyclus. Zoals Blockonomi in april meldde, hadden Sirin Labs, een blockchain-vriendelijke hardware-maker, en beveiligingsprovider Ledger respectievelijk 25% van zijn personeel en 10% van zijn personeel ontslagen..

Problemen in VC Land

De derde staking van Circle was dat het bedrijf naar verluidt zijn doel voor fondsenwerving met 40% heeft verlaagd. Per een exclusief van The Block, dat “bronnen die bekend zijn met de zaak” citeerde, zoekt Circle nu $ 150 miljoen, ver verwijderd van het doel van $ 250 miljoen dat eerder dit jaar door insiders werd onthuld. Bronnen beweren dat deze bezorgdheid over fondsenwerving veel te maken kan hebben met de recente regelgevingskwesties, in combinatie met het feit dat de kernactiviteit van Circle, de over-the-counter (OTC) -desk, naar verluidt is getroffen door kleinere marges en meer concurrenten.

Het vreemde is dat schijnbaar elke geaccrediteerde investeerder en alle durfkapitalisten ondanks de bearmarkt nog steeds geld in deze ruimte willen gooien. Het gerucht ging bijvoorbeeld dat Bitfinex in een week tijd meer dan $ 1 miljard had binnengehaald voor de verkoop van zijn eigen crypto-token, LEO, terwijl Kraken zojuist in slechts 24 uur tijd bijna $ 10 miljoen heeft opgehaald tijdens een openbare verkoop van aandelen. Bovendien is ConsenSys, het Ethereum-ontwikkelingsconsortium, onlangs begonnen met het zoeken naar $ 200 miljoen van ‘externe investeerders’, na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van Lubins Ether-voorraad. Met een omzet-tot-marktkapitalisatie van meer dan 50 keer, is het waarschijnlijk dat ConsenSys er zeker van is dat er geld op tafel ligt.

Misschien houden beleggers gewoon niet van het model van Circle of het feit dat het in 2018 op $ 3 miljard werd geschat. Op dit punt weet de industrie het pas als Circle het einde van zijn ronde aankondigt (of niet)..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me