Chinese president: Blockchain wordt ‘kerntechnologie’ in China

China

Pluk de dag? Volgens de Chinese president Xi Jinping lijkt het meer op het in beslag nemen van de ketting.

In opmerkingen gemaakt tijdens een ‘collectieve studie’ over blockchain aan het politieke bureau van het Centraal Comité van de Chinese Communistische Partij op 24 oktober, riep de leider van de grootste supermacht van Azië zijn collega’s op zich te concentreren op innovatie versnellen rond blockchain, die hij in de toekomst bestempelde als een “kerntechnologie” voor China.

China

Met name lijkt de oproep tot actie Jinping’s eerste openbare opmerkingen over blockchain te zijn. Evenzo lijkt de workshop van de commissie de eerste speciale bijeenkomst over de technologie van opstandelingen te markeren.

In het bijzonder riep de Chinese president op tot meer investeringen in blockchain-applicaties die kunnen worden gebruikt om een ​​reeks binnenlandse industrieën te optimaliseren, variërend van digitale financiën tot supply chain management..

Volgens een samenvatting van Jinping’s opmerkingen van het Xinhua News Agency, zei de president: “China heeft een goede basis op het gebied van blockchain” en dat het tijd werd voor de leiders van het land om “actief de ontwikkeling van blockchain en economische en sociale integratie. “

Volgens dat transcript voegde Jinping toe:

“Het is noodzakelijk om de diepe integratie van de blockchain en de reële economie te bevorderen, en de problemen op te lossen van moeilijkheden bij het financieren van leningen voor het MKB, moeilijkheden bij het beheersen van de risico’s van banken, en moeilijkheden bij het toezicht op afdelingen … [We zouden] actief moeten promoten toepassing van blockchain-technologie op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid, pensioen, precieze armoedebestrijding, medische gezondheid, grondstoffen tegen namaak, voedselveiligheid, openbaar welzijn, sociale bijstand, enz. “

Een explosie van interesse?

Als president Jinping een openbare toespraak hield waarin blockchain werd vernietigd als een bedreiging voor de soevereiniteit van China, zou een acuut huiveringwekkend effect zich hebben verspreid over de wereldwijde blockchain-industrie.

In plaats daarvan heeft de Chinese president formeel verklaard dat zijn land de technologie zal omarmen als een van de toekomstige hoekstenen van zijn soevereiniteit, en dienovereenkomstig zijn de buzz en het debat in en rond de crypto-economie toegenomen..

Su Zhu, chief executive officer van Three Arrows Capital en mede-uitgever bij de Uncommon Core essay outlet, zei dat de ontwikkeling zowel korte als langdurige gevolgen zal hebben vanwege de mate waarin de opmerkingen van Jinping zullen reiken.

1b + ppl zullen dit nieuws zien

Zoekvolumes en internetverkeer zullen toenemen

Beren bedekken korte broeken en flippen lang

Ouders zullen kinderen aansporen om crypto / blockchain te leren https://t.co/1p74xdVKxH

– Su Zhu (@zhusu) 25 oktober 2019

Bovendien leken de blockchain-opmerkingen van Jinping op 25 oktober een tijdelijke zegen van koopdruk in het cryptocurrency-ecosysteem te katalyseren, aangezien handelaren het nieuws met meer dan een snufje optimisme leken te nemen..

Cryptocurrencies zijn natuurlijk maar één innovatie in de blockchain-sector en de prijzen van cryptocurrency zijn slechts een deel van het grotere geheel.

Toch zag het merendeel van de belangrijkste munten- en tokenprojecten hun waardering vrijdag stijgen toen de wenkbrauwende opmerkingen van de Chinese president de ronde deden. Op het moment dat dit artikel werd geschreven, steeg bitcoin (BTC) met 15 procent tot $ 8.650 USD intraday; ether (ETH) steeg met 12 procent tot $ 182 en Binance Coin (BNB) met 10 procent tot $ 18,80 in dezelfde periode.

Het Libra-Yuan-debat hangt zwaar in de VS..

In de afgelopen maanden heeft China zijn inspanningen opgevoerd om een ​​digitale yuan op te bouwen die in sommige opzichten vergelijkbaar zal zijn met de door Facebook voorgestelde Libra stablecoin.. 

De socialemediagigant gebruikt die realiteit om te proberen enige invloed te krijgen op Amerikaanse wetgevers, van wie velen sceptisch zijn over de mogelijke overschrijdingen van de Weegschaal, maar zich ook zorgen maken over het achterblijven van China op het gebied van technologische innovatie..

In getuigenis aan de Amerikaanse wetgevers deze week herhaalde Facebook-oprichter en CEO Mark Zuckerberg eerdere getuigenissen van het Weegschaalproject, leidde David Marcus door te zeggen dat het stablecoin-project een kans bood om gelijke tred te houden met wereldwijde concurrenten, namelijk China..

“Weegschaal zal voornamelijk worden ondersteund door dollars en ik geloof dat het het financiële leiderschap van Amerika over de hele wereld zal versterken, evenals onze democratische waarden en toezicht”, zei Zuckerberg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me