Chinese internetrechtbank gebruikt blockchain om auteursrecht online te beschermen

Blockchain van China

Een internetrechter in de Chinese provincie Hangzhou besloot de hulp van blockchain om intellectuele eigendomsrechten (IP) te helpen verdedigen. China.org.cn meldde dat de internetrechtbank in Hangzhou een blockchain-platform gaat gebruiken om schrijvers in de regio te helpen zichzelf te beschermen tegen online piraterij.

De internetrechtbank in Hangzhou is een van de drie in China. In plaats van het reguliere rechtssysteem te gebruiken, helpen de Chinese internetrechtbanken mensen om juridische zaken online op te lossen. Piraterij is een groot probleem voor creatievelingen, maar tot nu toe was het een uitdaging om een ​​solide reputatie op het gebied van auteurschap te creëren.

Volgens het artikel dat werd gepubliceerd door China.org.cn, is Hangzhou “de thuisbasis van veel, zo niet de meeste, online schrijvers in China”. Volgens het nieuwsportaal leven 107 beroemde online schrijvers in een schrijversgemeenschap in het Binjiang-district van Hangzhou. De schrijvers hebben gewerkt aan manieren om eigenaar te worden van hun werk, maar ze hebben weinig solide opties.

Blockchain van China

Blockchain internet auteursrecht

Veel van de schrijvers in Hangzhou drukken naar verluidt hun artikelen af ​​of downloaden het werk om het tijdstip van creatie vast te stellen. Beide methoden zijn relatief gemakkelijk te vervalsen. Blockchain is een ideale technologie om creatievelingen te helpen het eigendom van hun werk te behouden, en het kan ook helpen om het juridische proces dat betrokken is bij de handhaving van IE-wetgeving te verminderen.

Volgens Wang Jiangqiao, rechter bij de internetrechtbank in Hangzhou ,

“Blockchain garandeert dat er niet met gegevens kan worden geknoeid … alle digitale voetafdrukken die zijn opgeslagen in het gerechtelijke blockchain-systeem … hebben rechtsgevolgen”, en dat “auteurschap, tijdstip van creatie, inhoud en bewijs van inbreuk.”

China is een harde tegenstander van crypto’s geweest, maar ze boeken vooruitgang om waar mogelijk blockchain te gebruiken. In tegenstelling tot veel andere landen die blockchain met de nodige voorzichtigheid benaderen, hebben Chinese rechtbanken het gebruik van blockchain in tal van juridische functies gezegend.

Het EPO speelt Catch-Up

Afgelopen week is het Europees Octrooibureau hield een conferentie over nieuwe technologieën en blockchain stond op de agenda. Tijdens het eendaagse evenement dat in Den Haag werd gehouden, werd gediscussieerd over hoe blockchain kan worden gebruikt in het octrooiproces.

Dat vertelde EPO-president António Campinos de aanwezigen,

“Technologieën van de vierde industriële revolutie krijgen steeds meer vaart – en iedereen in IP moet grip krijgen op de technische ontwikkelingen die deze periode van grote veranderingen aansturen – en hun impact begrijpen,” in zijn openingsrede.

De EPO-president vertelde de conferentie ook: “Onze onderzoeksrichtlijnen worden voortdurend herzien en aangepast om ervoor te zorgen dat deze criteria transparant zijn en dat onze praktijk voorspelbaar blijft, zowel voor examinatoren als voor externe belanghebbenden”, aangezien octrooiaanvragen voor blockchaintechnologie toenemen..

Tijd om met het programma te beginnen

Er was geen tekort aan blockchain-onderwerpen op de EPO-conferentie, en de eerste keynote-sprekers spraken over verschillende aspecten van blockchain en hoe het zou kunnen communiceren met andere nieuwe technologieën die tot hun recht komen.

De bijeenkomst werd afgesloten met de volgende opmerkingen van Alberto Casado, Vice-President of Operations van het EOB: “We staan ​​aan het begin van een revolutie. Blockchain begon in de financiële sector, maar breidde zich uit naar alle gebieden van industriële toepassingen. Het groeit op alle gebieden. “

Een gemengd beeld voor blockchain-ontwikkeling

In de afgelopen twee jaar is blockchain veranderd van een esoterische technologie naar een nieuwe beleidskwestie die serieus wordt genomen op de hoogste overheidsniveaus. Cryptocurrencies zijn wereldwijd de grote verliezer geweest, aangezien veel regeringen uithalen naar wat zij beschouwen als een bedreiging voor hun monetaire macht.

Blockchain daarentegen wordt verwelkomd door zowel het grote bedrijfsleven als de overheid. Zodra de onderliggende blockchain-technologie is gescheiden van gedecentraliseerde valuta, lijkt het een erg populaire technologie te zijn.

Blockchain heeft FinTech zeker overstegen en zou een onderdeel kunnen zijn van de volgende grote verandering in de manier waarop mensen gegevens vastleggen. Hoe die capaciteit zal worden gebruikt, weet iedereen, maar we hoeven niet lang te wachten om blockchain industrieën te zien binnendringen die er een paar jaar geleden nog niet van hadden gehoord.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me