Chinese autoriteiten zetten de “Blockchain, niet Bitcoin” -benadering voort

Blockchain van China

China mag dan in 2017 hard zijn opgetreden tegen de handel in cryptovaluta’s, maar staatsinstellingen in de uitgestrekte Aziatische grootmacht wenden zich steeds meer tot de onderliggende technologie van crypto’s, blockchain..

Het nieuwste voorbeeld van die dynamiek komt via de State Administration of Foreign Exchange (SAFE), de grootste waakhond voor het wisselen van vreemde valuta van het land en de beheerder van de deviezenreserves van China, die vanaf 2016 meer dan $ 3 biljoen USD bedroeg. Volgens het Chinese mediakanaal CNStock heeft SAFE creëerde een blockchain-platform ontworpen om de binnenlandse handelsactiviteiten te optimaliseren.

Blockchain van China

De blockchain van SAFE is gebouwd in samenwerking met het Hangzhou Blockchain Technology Research Institute en zal worden gebruikt om te automatiseren en real-time transparantie te bieden in de Chinese exportfinancieringssector..

Het gedistribueerde grootboekplatform zal in eerste instantie worden getest in de drie regio’s Fujian, Jiangsu en Zhejiang en in de grootstedelijke centra Chungking en Shanghai. Als alles goed komt, zal SAFE proberen het blockchain-systeem landelijk te ontplooien.

Met name de omarming van de blockchain komt omdat de toekomst van cryptocurrencies onduidelijk blijft in het grootste land van Azië.

Komt op Heels of Possible Crypto Mining Flex

Terwijl SAFE zich tot blockchain-technologie heeft gewend, heeft de National Development and Reform Commission (NDRC), de belangrijkste macro-economische beheerders van China, onlangs een lijst gepubliceerd met cryptocurrency-mining in een lijst van honderden activiteiten die in het land zouden moeten worden beëindigd..

Velen zagen de beweging als een zoveelste bijl van de Chinese autoriteiten naar de binnenlandse crypto-industrie.

Het is niet de eerste keer dat de NDRC een dergelijke lijst heeft gepubliceerd. Op het eerste gezicht is de opname van cryptomining in het document niet onbelangrijk, aangezien wordt aangenomen dat ongeveer 70 procent van de huidige hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk afkomstig is uit China..

Daartoe, als Chinese bitcoin-mijnwerkers uiteindelijk gedwongen worden om de winkel te sluiten, kan de beveiliging van het Bitcoin-netwerk acuut en scherp dalen. De NDRC zal begin mei als volgende optreden op de lijst, wanneer de periode voor openbare commentaren ten einde loopt.

Sommige analisten hebben echter gezegd dat de schijnbare mijnbouwflex waarschijnlijk geen hardhandig optreden is, maar eerder een middel voor de Chinese regering om verdere controle over binnenlandse mijnwerkers te doen gelden. Een van die analisten is Jehan Chu, die werkt voor Kenetic, een bedrijf voor digitale activa in Hongkong.

Eerder deze maand zei Chu:

“Ik geloof China wil gewoon de crypto-industrie ‘rebooten’ tot een industrie waarover ze het overzicht hebben, dezelfde aanpak die ze gebruikten met internet. “

Chinese renminbi om een ​​crypto te worden? Een andere analist denkt van wel

Over het feit dat China op zijn eigen voorwaarden controle uitoefent, merkte een andere analist, het Blockchain Research Institute in Canada’s mede-oprichter Don Tapscott, onlangs op dat China’s fiatvaluta, de Renminbi (RMB), op een dag kan worden ondersteund door een private blockchain.

Dat is voorlopig volkomen speculatie, maar in het licht van China’s streven naar slimme steden in de afgelopen jaren, zou het niet verrassend zijn om te zien dat het land zich resoluut blijft inzetten voor digitalisering..

De noordelijke buren van China, Rusland, hebben een handvol binnenlandse functionarissen die sinds afgelopen herfst de creatie van een ‘crypto-roebel’ in de gaten hebben gehouden..

Chinese investeerders zijn hoe dan ook populair op Crypto

Chinese overheidsinstanties zijn misschien vijandig tegenover bitcoin, maar Chinese investeerders zijn dat zeker niet.

Dat komt omdat, volgens de Chinese media-outlet cnLedger, Chinese investeerders de laatste tijd hoge prijzen hebben betaald om bitcoin te pakken in vrij verkrijgbare BTC-markten..

1 / Chinese markten laten sterke aankopen zien. OTC-transacties (Over-The-Counter), de bijna enige manier om bitcoin te kopen met fiat in China, met een aanzienlijke $ premie (1 USDT = 7 CNY) boven het officiële tarief van 1 USD = 6,7 CNY. pic.twitter.com/bd0n0DGFVU

– cnLedger (@cnLedger) 8 april 2019

Sinds de prijs van bitcoin onlangs boven de $ 5.000 USD is gestegen, is de vraag van OTC naar de OG-crypto onder Chinese kopers toegenomen..

Aangezien dergelijke markten praktisch de enige manier zijn om bitcoin in China te kopen, gaf een knelpunt van de vraag de bitcoin-prijs daar een premie van meer dan vier procent, althans voor een tijdje, vergeleken met de geschatte wisselkoers van BTC in andere landen..

Zoals het oude gezegde luidt: waar een wil is, is een weg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me