Chainlink onthult Mixicles: een nieuwe privacyoplossing voor slimme contracten

Chainlink Gids

Leden en collega’s van SmartContract, het team achter het Chainlink gedecentraliseerde Oracle-project, hebben deze week onderzoek onthuld naar een nieuwe privacyverhogende DeFi-tool genaamd Mixicles.

In een paper gepubliceerd door SmartContract-onderzoekers Sergey Nazarov, Alex Coventry, Steve Ellis, Brendan Magauran en technisch adviseurs Ari Juels en Lorenz Breidenbach, vertrouwen Mixicles op orakels om te ‘rapporteren’ over uitbetalingen van ingevoerde betalingen in plaats van willekeurig geschud zoals traditionele cryptocurrency-mixers doen.

Chainlink Gids

Dus waarom een ​​Mixicle en geen mixer?

“Mixicles zijn ontworpen met het doel de privacy van financiële instrumenten te behouden, niet om cryptocurrency-bewegingen te verbergen”, legden de auteurs uit.

Met andere woorden, een Mixicle zoals beschreven zou ideaal zijn voor ondernemingen die operationele controleerbaarheid willen hebben en tegelijkertijd de privacy van de blockchain-operaties willen waarborgen. Daartoe merkten de onderzoekers op:

“In de huidige complexe kapitaal- en derivatenmarkten is privacy zowel een gegeven als een wettelijke vereiste voor de meeste contracten. De redenen voor privacy zijn divers, maar hebben vaak betrekking op bescherming tegen vijandige handel of ongewenste marktgebeurtenissen als gevolg van het openbaar worden van specifieke contractvoorwaarden. Zinvolle vertrouwelijkheid in financiële instrumenten in de keten moet zich uitstrekken tot transacties, orakelvragen en orakelrapporten. “

Dat is waar Mixicles naar streeft: naar privacy en naleving van regelgeving. Bovendien zijn Mixicles ook interessant omdat ze ‘dure cryptografie en gecompliceerde contractstructuren vermijden’, wat betekent dat ze efficiënt kunnen werken zonder dat ze veel middelen in beslag nemen..

Met name deze nieuwe DeFi-privacytool is niet alleen ontworpen met het oog op efficiëntie in privacy, maar is ook specifiek gestructureerd om compatibel te zijn met het Chainlink gedecentraliseerde Oracle-netwerk..

Geen allesomvattende oplossing en er is meer werk nodig

Toch zijn Mixicles slechts een voorgesteld stuk van een bredere privacybenadering, aangezien de instrumenten hun beperkingen hebben.

Ten eerste bieden Mixicles geen privacy voor de eerdere activiteiten van een invoeradres of voor de latere activiteiten van een uitvoeradres. Mixicles kunnen gebruikers ook toestaan ​​om “orakelmisdrijven” te melden, maar niet om te voorkomen dat een dergelijk misdrijf überhaupt optreedt.

Zelfs als de technologie van de grond komt, wordt het waarschijnlijk een welkome aanvulling op de groeiende privacy-opties van het blockchain-ecosysteem. De onderzoekers van de techneut hebben het bijvoorbeeld beschreven als relatief agnostisch qua implementatie en in staat om te worden geïntegreerd met complementaire oplossingen, zoals het Zether-privacyprotocol voor Ethereum (waarvan JP Morgan zijn eigen versie heeft ontwikkeld, Anonymous Zether).

Wat er ook gebeurt, de auteurs merkten op dat er nog meer werk aan de winkel is:

“Er is tot nu toe heel weinig werk om te redeneren over de beveiliging en vertrouwelijkheidseigenschappen van slimme contracten in combinatie met orakels. In deze eerste paper hebben we Mixicles geïntroduceerd als een eenvoudig sjabloon voor dergelijke combinaties, en een handige springplank voor het creëren van een reeks vertrouwelijkheid-behoudende DeFi-instrumenten. “

Nog een Ethereum-privacyontwikkeling: Semaphore

Aangezien gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) in 2019 een comeback hebben gemaakt in de Ethereum-gemeenschap, is een groeiend onderwerp van discussie geweest hoe de privacy van DAO-leden kan worden beschermd tijdens organisatorische stemmen en daarna..

Een nieuwe potentiële optie? Sempahore, een “zero-knowledge signaleringsgadget” ontworpen door een drietal ontwikkelaars om Ethereum-gebruikers in staat te stellen vertrouwelijk te communiceren met willekeurige reeksen gegevens. Een dergelijk systeem zou DAO-gebruikers de privacy bieden waar ze de laatste tijd om vragen, hoewel de mogelijkheden van Semaphore verder gaan dan alleen signalering.

“In de nabije toekomst kan het worden gebruikt voor andere privacybevorderende toepassingen zoals anonieme login, anonieme DAO’s, anoniem stemmen en journalistiek”, legde Ethereum-ontwikkelaar Koh Wei Jie op 2 september uit over het project..

Presentatie van Semaphore, een signaleringsgadget zonder kennis gebouwd op Ethereum.https://t.co/YhHMeGoPns

– Wei Jie (@catallacticised) 3 september 2019

De ‘gadget’ is dus weer een domino die we kunnen laten vallen in de race van de Ethereum-gemeenschap naar privacy-optimalisaties – een race die onlangs is opgewarmd.

De komende Istanbul-upgrade voor Ethereum bevat bijvoorbeeld enkele optimalisaties die het betaalbaarder maken om gecodeerde transacties op het platform uit te voeren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me