Chainlink (LINK) Gedecentraliseerde orakels raakten deze maand Ethereum Mainnet

Chainlink Gids

Chainlink, het gedecentraliseerde oracle middleware-spel dat is ontworpen om slimme contracten te helpen communiceren met gegevens uit de echte wereld, komt eind mei naar het Ethereum-mainnet.

Dat is per CEO van SmartContract, Sergey Nazarov, die toezicht houdt op en heeft geholpen bij het opzetten van het Chainlink-netwerk. Als onderdeel van de festiviteiten van de New York Blockchain Week, kondigde Nazarov dinsdag bij Consensus aan dat Chainlink’s orakels vanaf 30 mei klaar zouden zijn om op Ethereum te draaien..

Chainlink Gids

De onthulling markeerde een keerpunt in de jaren voor zowel Nazarov als SmartContract. Het is ook een mijlpaal voor Ethereum, aangezien de lancering van Chainlink de grootste en meest gerenommeerde gedecentraliseerde Oracle-service tot nu toe op zijn netwerk zal zijn..

Blij om aan te kondigen dat Chainlink Mainnet op Ethereum op 30 mei live gaat! #kettingschakel #smartcontract # Consensus2019 #hoofdnet pic.twitter.com/OvCgFlfAAy

– Chainlink – Officieel kanaal (@chainlink) 14 mei 2019

Met de nadruk op dergelijke implicaties en de bereidheid van Chainlink om verder te gaan, zei Nazarov het volgende in zijn Consensus-opmerkingen:

“De fundamentele waarde hiervan is naar onze mening dat we in staat zullen zijn om gedecentraliseerde orakels te leveren voor de bestaande dapps op Ethereum en de vele, vele dapps die nog niet op Ethereum staan. […] We zijn eigenlijk van mening dat we het punt hebben bereikt waarop we voldoende veiligheidsgaranties hebben, we hebben genoeg gegevensproviders die gegevens rechtstreeks aan contracten willen verkopen. “

Inderdaad, de vooruitgang van het mainnet komt omdat meer startups en ondernemingen bouwen op Ethereum of op Ethereum gebaseerde technologie dan ooit tevoren. Dienovereenkomstig zou Chainlink goed gepositioneerd moeten zijn via zijn first-mover-voordeel en zijn reputatie (bijv. Samenwerkingen met SWIFT, enz.) Om in de toekomst een veel groter onderdeel te worden van het op een na grootste crypto-ecosysteem..

Waarom gedecentraliseerde orakels?

Slimme contracten zijn handig, maar een ding dat ze niet kunnen, is zelf communiceren met externe datafeeds. Daarvoor hebben ze een andere laag nodig die er tussenin wordt geplaatst voor facilitering, en een orakel dient als die laag.

Orakels kunnen bijvoorbeeld transactiegegevens van een bankrekening of sportscores ophalen voor een slim contract, waarna het slimme contract kan communiceren met de gegevens op welke manier dan ook waarvoor het is ontworpen.

Cryptoprojecten moesten echter eerder hun eigen orakels bouwen als ze hun functionaliteiten nodig hadden. Het Augur-team heeft hun eigen orakel gemaakt om hun gedecentraliseerde voorspellingsmarkt te ondersteunen, maar het is niet logisch dat elk project hetzelfde doet. Dat is waar Chainlink om de hoek komt kijken: het is vergelijkbaar met een gedecentraliseerd Oracle-as-a-Service (DOaaS) -aanbod.

Helaas, met Chainlink live op het Ethereum-mainnet, kunnen ontwikkelaars nu de mogelijkheden van orakels in dapps gebruiken zonder deze orakels zelf te hoeven bouwen.

Wat zijn orakels?

Lezen: Wat zijn orakels? Slimme contracten, Chainlink & “Het Oracle-probleem”

Chainlink Oplopend vanaf Late

Chainlink heeft onlangs een traan gehad.

Naast bitcoin (BTC) is het LINK-token van Chainlink dit jaar tot nu toe een van de best presterende crypto’s: het is een indrukwekkende 65 procent gestegen in de maand en 96 procent gestegen in de afgelopen drie maanden..

Met de LINK-prijs van $ 0,84 USD is het token nu slechts 34 procent verlegen van zijn hoogste prijs ooit van $ 1,28. Dat is veel dichterbij dan veel andere topcryptocurrencies. De bitcoin-prijs is bijvoorbeeld nog steeds 59 procent gedaald ten opzichte van de top van $ 20.000 en ether (ETH) is 83 procent gedaald ten opzichte van zijn laatste hoogste punt..

Met dat gezegd, als verdere koopdruk zijn momentum gaande houdt, zou LINK zich kunnen aansluiten bij Binance’s exchange token BNB om een ​​van de eerste cryptocurrencies te worden die hun eerdere prijsrecords in de huidige bullish uptrend van de crypto-economie overschaduwt..

Of dat zal gebeuren, valt nog te bezien, maar het is duidelijk dat handelaren optimistischer zijn over het project, aangezien het solide partnerschappen blijft opbouwen in de hele blockchain-ruimte. Op 9 mei maakten de bouwers van Chainlink bekend dat ze een deal hadden gesloten om de orakels van Chainlink naar het gedistribueerde grootboek van Hedera Hashgraph te brengen..

Dat partnerschap is nu onder de 30 die Chainlink heeft vergrendeld. En meer mensen zullen nu kijken terwijl toekomstige partnerschappen worden aangekondigd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me