CFTC Insider: voegt brandstof toe aan het bullish Ethereum Fire, hints dat ETH-futures binnenkomen

Ethereum

Hoewel de markt voor cryptocurrency nog steeds drastisch lager is dan ten tijde van de piek van $ 20.000 van Bitcoin, is het BTC-futuresvolume op de Chicago Mercantile Exchange (CME) de afgelopen maanden nieuwe hoogtepunten blijven bereiken..

Met andere woorden, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn futures-voertuigen een integraal onderdeel van cryptohandel geworden. De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), die toezicht houdt op dit aspect van deze embryonale markt, heeft deze trend opgepikt, met een insider van het bureau die onthult dat het binnenkort Ethereum (ETH / Ether) -futures zal goedkeuren.

Ethereum

CFTC is minnelijk jegens etherfutures

Volgens een exclusief rapport van CoinDesk, waarin een “hoge ambtenaar” wordt genoemd die kennis heeft van de CFTC, is de financiële toezichthouder volledig vriendschappelijk tegenover Ethereum. Hij / zij legde uit dat “we ons op ons gemak kunnen voelen als een etherderivaat onder onze jurisdictie valt”, waarmee hij de geruchten bevestigde dat de neef van de CFTC, de Securities and Exchange Commission (SEC), ETH als een niet-onderpand ziet..

Dit nieuws komt nadat de CFTC in december een ‘Request for Input’ (RFI) had uitgegeven, toen BTC handelde voor slechts $ 3.150.

Sinds de uitgifte van de RFI heeft het bureau een aantal commentaren ontvangen, een vermeende 35, van belangrijke belanghebbenden uit de industrie, zoals Coinbase, Circle en zelfs Craig Wright. Hoewel alle opmerkingen niet bepaald positief waren, was de CFTC op zoek naar het ‘scala aan mogelijke problemen’ en hoe het de genoemde problemen moest aanpakken bij het samenwerken met de industrie, bijvoorbeeld om een ​​op Ethereum gebaseerd programma goed te keuren. Product.

Dit alles wil niet zeggen dat de mensen bij de CME of zijn belangrijkste concurrent, de Chicago Board Options Exchange (CBOE), geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van Ethereum. In feite, halverwege 2018, Terry Duffy, de CEO van de CME Group, vertelde Bloomberg dat de reputatie van zijn bedrijf op het spel staat wanneer het betrokken raakt bij cryptocurrency, waardoor het onlogisch wordt om snel producten voor BTC of andere digitale activa op de lijst te zetten, inclusief Ether. Gezien het feit dat CME enorme belangstelling heeft gezien voor zijn Bitcoin-product, lijkt het lanceren van een vergelijkbaar voertuig voor het op een na populairste digitale activum een ​​logische volgende stap..

Afgezien van de CME lijkt ErisX, een meer crypto-native startup onder leiding van de opmerkelijke Wall Street-veteraan Thomas Chippas, ook enigszins geïnteresseerd in een futures-contract op basis van Ethereum. In een opmerking aan de CFTC in februari schreef Chippas dat Ethereum-futures op gereglementeerde markten consistent zouden zijn met de M.O. van de CFTC. van het faciliteren van “open, transparante, concurrerende en financieel gezonde markten voor derivatenhandel [en] om fraude, manipulatie en misbruik in verband met derivaten en andere producten die onder de [Commodity Exchange Act] CEA vallen, te verbieden.”

Blijkbaar is als gevolg van het CoinDesk-artikel de waarde van ETH gestegen. Op het moment dat dit wordt geschreven, heeft ETH een stijging van 10,4% gevonden om te handelen tegen $ 180 – het hoogste niveau van 2019 tot nu toe – terwijl de meeste andere cryptocurrencies winsten van slechts een of twee procent hebben geboekt.

Een positieve reeks Ethereum-ontwikkelingen

Het maakt niet uit of Ether-futures in de nabije toekomst tot bloei komen of niet, het recente citaat draagt ​​bij aan de reeks positieve ontwikkelingen die Ethereum onlangs heeft gezien.

Vorige week onthulde een groep Ethereum-kernontwikkelaars dat de overgang van de blockchain naar Proof of Stake (PoS) in een reeks upgrades genaamd ‘Serenity’ goed op weg is. Justin Drake van de Ethereum Foundation merkte op dat de codespecificaties voor fase nul van Serenity “op schema” liggen om op 30 juni afgerond te zijn. Zodra de afronding heeft plaatsgevonden, kunnen ontwikkelaars beginnen met het bouwen van code rond genoemde specificaties, omdat ze ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde pagina staat. Drake legt uit:

“We zijn nog steeds erg op schema. Toch komen er [code] -vereenvoudigingen door, wat geweldig is en het proces van fijn kammen is ook bedoeld om de laatste bugs te vinden. “

Voor degenen die het niet weten, fase nul, ook wel ‘Beacon Chain’ genoemd, zal validators, in plaats van miners, Ether kunnen inzetten en stemmen over verbetervoorstellen.

Dit komt allemaal omdat Ethereum, of in ieder geval particuliere ketens op basis van de technologie, grip beginnen te krijgen in de mainstream, vooral bij grote bedrijven. Eind april onthulden geruchten bijvoorbeeld dat Samsung, een van ‘s werelds grootste technologiewinkels, van plan is een op Ethereum gebaseerde blockchain te bouwen die zijn eigen token zal hosten. Het is niet duidelijk welk nut dit item zou hebben, maar de bron suggereert dat blockchain zou kunnen worden gebruikt voor Samsung Pay, de fintech-applicatie van de techgigant..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me