Censuur en decentralisatie: Alex Jones is de kanarie in de kolenmijn

Alex Jones Info Wars

Volgens recente rapporten zijn Alex Jones en zijn beruchte “Info Wars” media-imperium gecensureerd en verwijderd van Apple, Google (YouTube) en Spotify. Dit omvat alle video’s, podcasts en advertenties die worden verwijderd. Ondanks dat dit afzonderlijke bedrijven waren, vonden de verboden allemaal binnen 12 uur na elkaar plaats, volgens de Info Wars-editor Paul Joseph Watson, wiens kanaal op het moment van de pers nog steeds op YouTube staat. Deze flagrante daad van censuur van politieke ideeën is een perfect voorbeeld waarom we gedecentraliseerde, censuurbestendige media nodig hebben, en waarom we onze media simpelweg niet kunnen vertrouwen op een elite handvol oligarchen op sociale media.

Alex Jones Info Wars

Alex Jones, afbeelding Info Wars van Variety.com

Alex Jones en Info Wars

Voor degenen die het niet weten: Alex Jones is een controversiële onafhankelijke mediafiguur die verslag doet van en commentaar geeft op verschillende politieke en sociale kwesties. Hij beschrijft zichzelf als een libertair en paleoconservatief. Maar aangezien zijn opvattingen en meningen niet samenvallen met de openlijk linkse en globalistische standpunten van de belangrijkste poortwachters van sociale media, zijn Jones en zijn organisatie een populair doelwit voor techbedrijven en media-elites al jaren.

https://twitter.com/RealAlexJones/status/1026564123314679808

Deze laatste actie vertegenwoordigt echter een duidelijke politieke vooringenomenheid en toont aan dat kolossen op sociale media bereid zijn om alles wat ze onsmakelijk vinden te censureren – zelfs als het zogenaamd wordt beschermd door de vrijheid van meningsuiting. Info Wars-redacteur PJW noemde dit “cultureel imperialisme” in een recente video die bedoeld was om te reageren op de algemene verboden.

PJW beweert verder dat de reden waarom de verboden werden geïmplementeerd, volgens de socialemediagiganten, is dat het kanaal van Jones naar verluidt “onmenselijke taal gebruikte om transgenders, moslims en immigranten te beschrijven, wat in strijd is met ons beleid inzake haatzaaien”.

Alex Jones heeft jarenlang raciale hypocrisie uitgesproken:

Witte milities die de wapens opnemen tegen de politie = Alex Jones: "we moeten tirannie bestrijden & autoritaire regering"

Zwarte man vermoord door politie = Alex Jones: "Leer gezag te gehoorzamen"

– Tariq Nasheed &# 127482;&# 127480; (@tariqnasheed) 6 augustus 2018

Sommige mensen, zoals radiopresentator Tariq Nasheed, zijn blij dat Jones zijn verschillende accounts verliest.

Maar of u het al dan niet eens bent met het bericht van Jones, of dat van Info Wars, doet er niet toe. Het feit dat deze bedrijven samenspannen om allemaal op hetzelfde geschatte tijdstip en tegen hetzelfde doel in te stellen, toont één simpel feit aan. We moeten afstand nemen van deze hypergecentraliseerde mediagiganten die het publieke discours willen manipuleren door middel van censuur en bemoeienis met het publieke verhaal.

Deze specifieke bedrijven verbieden en censureren al jaren inhoud die niet in overeenstemming is met hun politieke voorkeur. Maar dit is de eerste keer dat ze actie hebben ondernomen tegen een account dat voorheen miljoenen abonnees had en waarover veel werd gediscussieerd over late night tv.

Gedecentraliseerde media een mogelijke remedie voor politieke censuur

In het kielzog van Google, Facebook, Twitter en YouTube die accounts van individuen met wie ze het politiek niet eens zijn actief verbieden en verbieden, zijn er een aantal sociale mediaplatforms verschenen die beloven nooit te censureren. Deze platforms hebben meestal ook een soort koppeling met cryptocurrency, tokens of worden volledig aangedreven door een blockchain in het geval van projecten zoals Akasha.

Een site waar we eerder over schreven, Minds.com, belooft volledig censuurvrij te zijn (zolang er geen wetten worden overtreden). Het platform moedigt mensen aan om deel te nemen en waardevolle inhoud in te dienen via een token-beloningssysteem. Die tokens kunnen vervolgens worden gebruikt om berichten te ‘boosten’, zodat ze gegarandeerd aan een breder publiek worden getoond, of ze kunnen vermoedelijk op een open markt worden verkocht zodra het systeem de bètaversie verlaat..

We hebben contact opgenomen met Bill Ottman, de mede-oprichter van Minds.com, om zijn mening te krijgen over wat er met Alex Jones en Info Wars is gebeurd. Hij vertelde ons:

Sociale netwerken van oprichters graven hun eigen graf door dergelijke ongegronde censuur te intensiveren. Ze versterken niet alleen de problemen die ze beweren te willen oplossen via Streisand Effect en andere memetische verschijnselen, maar ze veroorzaken ook een massale uittocht van gebruikers die op zoek zijn naar gedecentraliseerde en open source oplossingen. Controversiële ideeën zijn essentieel voor de evolutie van gezonde gemeenschappen. Dit is empirisch bewezen en als ze relevant willen blijven, zullen ze onmiddellijk van koers veranderen.

Een andere populaire keuze is Gab.ai, dat ook van plan is blockchain-technologie te gebruiken om gebruikersinteracties met de site aan te moedigen en vorm te geven. Het is ook stevig anti-censuur.

Een herinnering dat Gab en Minds de enige sociale medianetwerken zijn die een standaard van vrije meningsuiting handhaven die in overeenstemming is met de definitie van het Eerste Amendement door het Hooggerechtshof. https://t.co/MMZEJgNWejhttps://t.co/Y3fvNgUVqF

– Paul Joseph Watson (@PrisonPlanet) 6 augustus 2018

Info Wars-redacteur PJW lijkt deze twee sociale mediasites hoog in het vaandel te dragen en noemt ze de “enige sociale medianetwerken die een standaard van vrije meningsuiting handhaven” die compatibel is met het Amerikaanse Eerste Amendement dat de vrijheid van meningsuiting beschermt.

Hier is waarom het ertoe doet

De waarheid is dat dit niet over Alex Jones of Info Wars gaat. Het gaat ook niet over linkse versus rechtse politiek. In plaats daarvan is het gecombineerde en gecoördineerde verbieden van deze accounts op meerdere platforms binnen een kort tijdsbestek een indicatie van het feit dat deze platforms en bedrijven niets geven om de waarheid of om vrijheid. Het bericht dat ze in plaats daarvan verzenden, is luid en duidelijk. Die boodschap is: doe en zeg alleen dingen waarmee we het eens zijn, of anders.

Het goede nieuws is dat door cryptocurrency aangedreven gedecentraliseerde alternatieven hier zijn en dat hun gebruikersbestand elke dag groeit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me