Bullish voor Bitcoin: Trump dringt er bij de Federal Reserve op aan om inflatoir te gaan

Federale Reserve

De Amerikaanse president Donald Trump en de Bitcoin-gemeenschap hebben de laatste tijd met elkaar in botsing gekomen. Niet alleen vanwege zijn gepassioneerde “tweetstorm” tegen cryptocurrency, maar ook vanwege het economische en fiscale beleid dat hij de Verenigde Staten wil opleggen.

Trump gelooft dat het het beste is voor de Federal Reserve (Fed), met name een onafhankelijke organisatie van de regering, om de rentetarieven te verlagen en een inflatoir beleid te beginnen.

Hoewel hij gelooft dat het hem zal helpen de komende verkiezingen te winnen en de Amerikaanse economie een boost zal geven, zien velen dit gewoon als een duidelijk signaal om Bitcoin te kopen – en goud als goede maatregel..

Federale Reserve

Trump wil lagere rentetarieven

Al sinds 2008 Grote recessie, de rentetarieven zijn lager dan ooit. Voor degenen die niet thuis zijn in de elementaire macro-economie, zijn lage rentetarieven een inflatoir beleid, waarbij zogenaamd ‘goedkoop’ of ‘gemakkelijk’ geld ertoe leidt dat consumenten meer lenen en dat de hoeveelheid geld toeneemt.

De Federal Reserve heeft de afgelopen jaren echter geprobeerd om dergelijk beleid terug te schroeven, wat het beste werd geïllustreerd tijdens de uitval op de aandelenmarkt van december 2018, waarin veel technologiebedrijven met een grote kapitalisatie meer dan 20% verloren als gevolg van verwachtingen van renteverhogingen..

Om voor de hand liggende redenen was Trump niet al te blij met de voorgestelde rentestijging, wat hem ertoe bracht Jerome Powell te bashen bij de Fed. Verrassend genoeg capituleerde de Fed, waarbij de renteverhoging werd onderbroken. Zes maanden na dit debacle lijkt het erop dat Trump nog steeds niet helemaal tevreden is. Kijk maar naar de tweet hieronder.

Wat de president wil, zijn lagere tarieven, meer uitgaven en dus betere economische cijfers en meer groei op de aandelenmarkt.

Het is veel duurder voor de Federal Reserve om dieper te bezuinigen als de economie in de toekomst daadwerkelijk achteruitgaat! Zeer goedkoop, in feite productief, om nu te verhuizen. De Fed verhoogde & veel te veel aangescherpt & te snel. Met andere woorden, ze misten het (Big!). Mis het niet meer!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 juli 2019

Dat is niet alles. CNBC rapporten dat Trump, met betrekking tot renteverlagingen, ook onderzoekt naar het kunstmatig devalueren van de Amerikaanse dollar ten opzichte van vreemde valuta, een tactiek waarvan sommigen China hebben beschuldigd.

Dit alles is, zoals sommige economen en cryptocurrency-investeerders het zien, volledig optimistisch voor Bitcoin en andere gedecentraliseerde, niet-soevereine digitale activa..

Zoals Travis Kling, een Wall Streeter-veranderde-Bitcoin-diehard, onlangs uitlegde, zijn de renteverlagingen “brutaal optimistisch voor een niet-soevereine, hardcapped aanbod, wereldwijde, onveranderlijke, gedecentraliseerde digitale opslag van waarde.” (Hij bedoelt Bitcoin.)

Waarom dit bullish is voor Bitcoin

Lage rentetarieven, die zijn gekoppeld aan Open Market Operations (OMO’s) – wanneer centrale banken overheidseffecten van de open markt kopen – zijn inflatoir beleid. Hoewel de kerninflatiecijfers, zoals aangegeven door de CPI en RPI, nog steeds laag zijn, rond de 2% liggen, hebben OMO’s, soms ook gedefinieerd als kwantitatieve verruiming, en lage tarieven geresulteerd in een activabubbel die wordt ondersteund door een lage rente. tarieven.

Maar zoals eerder vermeld, leiden lage rentetarieven normaal gesproken tot inflatie met de tijd. De Federal Reserve kan dus binnenkort het mandaat krijgen om de rente te verhogen om de inflatie in te dammen, wat resulteert in een ineenstorting van de aandelenmarkt..

Marktanalysebedrijven melden niet alleen dat Bitcoin niet gecorreleerd is met traditionele activa, wat betekent dat het veilig zou kunnen zijn in een recessie, maar de cryptocurrency is niet onderhevig aan inflatie door een centrale autoriteit.

Prominente investeerders, media-persoonlijkheden en economen beginnen dit te erkennen. Zoals eerder gemeld door Blockonomi, vertelde Chamath Palihapitiya, een voormalig Facebook-manager, aan CNBC dat Bitcoin de perfecte afdekking is “tegen de traditionele financiële infrastructuur”. Hij legde uit dat als fiscaal of monetair beleid wankel is, zoals het nu aantoonbaar is, het hebben van Bitcoin is als “de schmuckverzekering die je onder je matras hebt”.

Tyler Cowen, een econoom die de opiniestuk van Bloomberg bezoekt, schreef onlangs een artikel met vier redenen waarom hij gelooft dat Bitcoin zal slagen. Een aantal van die redenen noemden de levensvatbaarheid van Bitcoin als een afdekking tegen populisme en geopolitieke onrust.

En de legendarische hedgefondsinvesteerder Ray Dalio, hoewel hij geen fan is van Bitcoin, merkte op dat dit een goed moment is om goud in te slaan als gevolg van het beleid van de centrale bank. BTC wordt door velen natuurlijk beschouwd als de opvolger van het edelmetaal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me