BTC-prijsdaling en waargenomen bitcoin-hash-rate-dia: wat geeft?

Hash-snelheid van Bitcoin-mijnbouw

De bitcoin-prijs kende een aanzienlijke uitverkoop op 24 september en zakte op een gegeven moment met ongeveer 15 procent intraday van $ 9.700 naar $ 8.250, aangezien de overgrote meerderheid van de top 100 cryptocurrencies acuut diep in het rood gleed in dezelfde periode..

Zonder directe relatie met de prestaties van de bitcoin-prijs op dinsdag, zag 24 september ook de gemeenschapsdiscussie rond de recente waargenomen daling van de verwachte Bitcoin-hashsnelheid – het “geschatte aantal tera-hashes per seconde … het Bitcoin-netwerk presteert”, aldus de definitie van Blockchain.com, die een populaire tracker voor de metriek.

Hash-snelheid van Bitcoin-mijnbouw

Op het eerste gezicht zijn geen van deze gebeurtenissen dingen die Bitcoin over het algemeen niet eerder heeft ondergaan, aangezien het OG-cryptocurrency-project een behoorlijk deel van de uitverkoop en snelle geschatte hash-tariefschommelingen heeft gezien. Maar de acute grimmigheid van de laatste afleveringen roept de vraag op: wat geeft?

Laten we eerst eens praten over de hash-snelheid: is het echt gedaald??

Tussen 20 september en 22 september daalde de geschatte bitcoin-hash-snelheid van meer dan 98 quintillion hashes per seconde (TH / s) naar iets meer dan 67 quintillion hashes per seconde, wat neerkomt op een daling van 31 procent per Blockchain.com.

Toch betekent de voorgestelde beweging misschien niet precies wat velen ermee bedoelen, namelijk de speculatie dat een enkele enorme mijnbouwoperatie of een regio met mijnbouwactiviteiten abrupt offline ging..

Volgens Dan McArdle, de mede-oprichter en chief technical officer van het Messari cryptocurrency data dashboard, zijn de geschatte hash-snelheden precies dat – schattingen – en als zodanig moeten precieze hash-snelheden als ‘onkenbaar’ worden beschouwd. McArdle zei ook dat deze onvolmaakte schattingen “extreem luidruchtig zijn op korte tijdsbestekken” en dat grote schommelingen daarin niet ongebruikelijk zijn.

Met andere woorden? Deze daling van de hash-snelheid is misschien niet de ineenstorting die sommigen in de ruimte hebben gemaakt.

Hash-tarieven zijn niet bekend!

1) Er is geen hashrate-diagram. Het zijn allemaal grafieken van * geschatte * hash-snelheid op basis van waargenomen bloktijden

2) Ze zijn extreem luidruchtig op korte tijdsbestekken

3) We zien grote bewegingen zoals deze vaak in de * schatting * https://t.co/UEfuoW9D8j

– Dan McArdle (@robustus) 24 september 2019

Maar met het gebrek aan zekerheid en de realiteit van variantie rond de bitcoin-hash-snelheid, was er veel verwarring onder beginners, aangezien de laatste waargenomen daling er volgens sommige experts zelfs oppervlakkig steil uitzag..

“Het is absoluut aan de grotere kant en ik ben het ermee eens dat het een extra oog verdient”, zei Christopher Bendiksen, het hoofd van onderzoek bij Digital Asset Management-bedrijf CoinShares, op Twitter..

Het is absoluut aan de grotere kant en ik ben het ermee eens dat het een extra oog verdient. Je zou echter kunnen berekenen hoe vaak variantie op deze grootte kan worden verwacht. Zou een interessante oefening zijn (die ik niet zal doen lol).

– Christopher Bendiksen (@C_Bendiksen) 24 september 2019

Uiteindelijk is het dus voorlopig niet helemaal duidelijk of de daling volledig het resultaat was van onnauwkeurige schattingen of dergelijke schattingen in combinatie met een beetje hashvermogen dat het netwerk verlaat.

De "hashrate crash" is niet echt. Lange blokintervallen zijn sterk oververtegenwoordigd bij bemonstering met een vaste periode

Dit komt doordat het interval lang is. Een blok van 18 minuten heeft ongeveer dezelfde kans als een blok van 2 minuten, maar heeft 9x meer effect op tijdgebaseerde bemonstering (!!!)

– James Prestwich (@_prestwich) 24 september 2019

Met name komt de neerwaartse beweging slechts enkele dagen nadat het Bitcoin-netwerk de mijlpaal van zijn hoogste hash-snelheid ooit – 102 TH / s – op 17 september bereikte. Het tarief is over het algemeen gestegen sinds december 2018. Voor het perspectief, de huidige geschatte Bitcoin-hash-snelheid van 67 TH / s komt overeen met niveaus die voor het laatst een paar weken geleden, half augustus, werden gezien..

De BTC-prijs krijgt snel een hit

Sommige experts beweren dat de bitcoin-prijs losjes de hash-snelheid van het netwerk volgt. Redelijke mensen kunnen het oneens zijn over de betekenis of betekenis van correlatie daar, maar in ieder geval gebeurde de laatste prijsdaling van bitcoin snel om welke reden dan ook.

Na op 22 september meer dan $ 10.000 USD te zijn geweest, daalde de BTC-prijs gestaag tot ongeveer $ 9.400 vanaf 13:40 uur. ET op dinsdag. In het daaropvolgende uur daalde de prijs nog eens $ 1.000 tot onder $ 8.400.

De cryptocurrency is sindsdien enigszins hersteld en handelde rond $ 8.700 op het moment dat dit artikel werd geschreven. Dat zet bitcoin vijf procent lager in de week en vier procent in de maand, hoewel het 45 procent hoger blijft dan vorig jaar..

Bovendien, zoals altijd gebeurt wanneer de bitcoin-prijs scherp naar beneden beweegt, werden de ‘lange’ BTC-weddenschappen van veel handelaren op cryptocurrency-derivatenbeurzen zoals BitMEX geliquideerd. Tijdens de beweging zag BitMEX zelf bijna $ 400 miljoen aan liquidaties van XBT Perpetual Swap-contracten. Geef het op tot de prijs die is betaald voor het plaatsen van leveraged-weddenschappen op een nieuw actief dat net zo onvoorspelbaar kan zijn als BTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me