Braziliaanse crypto-uitwisselingen verpletterd onder het gewicht van strenge wetten

Brazilië

Crypto-uitwisselingen in Brazilië ervaren een daling van de handelsvolumes en een paar hebben hun activiteiten stopgezet vanwege ongunstige belastingregels. Aangezien het land nog geen specifieke crypto-belastingregels moet implementeren, hebben beurzen moeite om te voldoen aan wetten die niet geschikt zijn voor de branche.

Crypto-uitwisselingen vechten met strikte belastingwetten

Volgens Fintech-zoom, twee crypto-uitwisselingen in Brazilië – Acesso Bitcoin en Latoex hebben de stopzetting van hun activiteiten aangekondigd. De cryptobedrijven hebben naar verluidt de afgelopen maanden te maken gehad met afnemende handelsvolumes en afnemende opbrengsten als gevolg van strikte crypto-belastingvereisten.

Spelers uit de sector in het land hebben uitdagingen geuit bij het uitvoeren van op cryptovaluta gebaseerde bedrijven, aangezien Brazilië nog geen specifiek crypto-belastingbeleid moet implementeren. Als zodanig zijn crypto-gerelateerde activiteiten beheerd door Normative Instruction 1888, die in augustus 2019 werd geïmplementeerd door het Amerikaanse ministerie van federale inkomsten, de Secretaria da Receita Federal do Brasil (RFB)..

Volgens de instructies van de belastingdienst moeten alle crypto-uitwisselingen in het land gedetailleerde gegevens verstrekken van alle uitgevoerde transacties, ongeacht het overeenkomstige bedrag. Cryptobedrijven krijgen ook te maken met een boete van $ 350 als ze geen maandelijkse aangifte doen van transacties op hun respectievelijke beurzen en platforms.

Mede-oprichter van crypto-uitwisselingsplatform Acesso Bitcoin, Pedro Nunes wees erop dat zijn bedrijf een terugval ervoer nadat de RFB dit beleid had geïmplementeerd. Nunes merkte op:

“Nadat de Federal Revenue Service deze regels had ingevoerd, zagen we een aanzienlijke daling van het verhandelde volume. We hebben ook het gevoel dat de markt is afgekoeld voor kleinere beurzen. “

De in Porto Alegre gevestigde Acesso Bitcoin heeft klanten en gebruikers met bitcoin-holdings aangemoedigd om hun munten naar een andere beurs of een privéportemonnee te verplaatsen als ze hun geld willen opnemen. De uitwisseling onthulde ook dat klanten met belangen in Braziliaanse real (BRL) hun geld op hun gemak kunnen opnemen.

Latoex, een andere Braziliaanse cryptocurrency-uitwisseling, bevestigde vorige week zijn sluiting. Diego Velasques, CEO van de investeringsafdeling van de beurs – Latoex Capital, maakte bekend dat het bedrijf niet kon blijven voldoen aan de strenge eisen van de belastingdienst van het land..

Latijns-Amerika geen vruchtbare grond voor crypto-handel

De sluiting van sommige cryptocurrency-uitwisselingsplatforms in Brazilië is de nieuwste ontwikkeling die voortkomt uit strikte crypto-belastingregels die aan bedrijven in heel Latijns-Amerika worden opgelegd. Banco de Crédito e Inversiones, een Chileense commerciële bank heeft onlangs rekeningen gesloten van de eerste crypto-exchange van het land, Chilebit.

In december 2019 heeft de Braziliaanse Administratieve Raad voor Economische Defensie (CADE) een uitspraak gedaan waardoor banken kunnen stoppen met het aanbieden van financiële diensten aan cryptobeurzen. Kort daarna, in januari 2020, onthulde een van de grootste commerciële banken van Brazilië, Banco Bradesco, zijn stap om crypto-wisselrekeningen te sluiten, ondanks inspanningen van de Association of Cryptocurrencies and Blockchain (ABDC) van het land..

De achteruitgang van uitwisselingen in Latijns-Amerika als gevolg van het harde crypto-belastingbeleid weerspiegelt enkele van de uitdagingen waarmee cryptobedrijven in Europa worden geconfronteerd. De vijfde anti-witwasrichtlijn (AMLD) van de Europese Unie (EU) die in juni 2018 werd gepubliceerd, heeft sommige natiestaten gedwongen om hardhandig op te treden tegen crypto-activiteiten. Sommige gebieden in de regio Zuidoost-Azië hebben ook strikte regels voor crypto-belasting aangenomen.

Elders over de hele wereld zijn autoriteiten er steeds meer op gebrand om naleving van crypto-belasting af te dwingen. Zoals eerder gemeld door Blockonomi, was de Zuid-Koreaanse cryptohandelaar Bithumb verwikkeld in een juridische strijd met de nationale belastingdienst (NTS) van het land over een boete van $ 69 miljoen in januari 2020..

Het Australische belastingkantoor (ATO) heeft een crypto-belastingtarief van 100% opgelegd op meerwaarden die zijn gegenereerd door de handel in Ethereum (ETH), aangezien het het token beschouwt als vorkcrypto. Ook heeft de ATO een belasting op secundaire arbeidsvoorwaarden opgelegd aan bedrijven die werknemers in cryptocurrencies betalen.

Andere landen in Europa en Noord-Amerika hebben echter inspanningen geleverd om cryptovriendelijke voorschriften te implementeren. In december 2019 onthulde de Franse minister van Financiën een belastingvrijstelling voor handelaren die zich bezighouden met crypto-naar-crypto-transacties. Ook overweegt het Amerikaanse congres momenteel de invoering van een de minimis crypto-belastingvrijstelling.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me