Blockchain ontvangt nog steeds minder investeringen dan AI en IoT

Blockchain

Een nieuw bericht van de media stopcontact HardFork heeft onthuld dat er nog steeds veel meer interesse is van spraakmakende technologiebedrijven in kunstmatige intelligentie (AI) en het internet der dingen (IoT) dan in blockchain-technologie.

Onder verwijzing naar een rapport opgesteld door bedrijfsidentiteitsbedrijf Okta, stelt het rapport dat blockchain-technologie momenteel wordt geïnvesteerd door 61 procent van de digitale bedrijven wereldwijd. Het rapport, getiteld het ‘Digital Enterprise Report’, is het eerste in zijn soort van de in San Francisco gevestigde enterprise-provider en daarin werd een enquête gehouden onder 1050 IT-, engineering- en beveiligingsbedrijven over de hele wereld.

Blockchain

Het onderzoek werd uitgevoerd tussen januari en februari 2019 met als doel inzicht te geven in het gebruik van de grootste opkomende technologieën van deze tijd door deze bedrijven. De bedrijven werden zorgvuldig geselecteerd, waarbij Okta alleen ging voor bedrijven met een waardering van ten minste $ 1 miljard en aanzienlijke investeringsportefeuilles. Okta ontleende hun perspectieven specifiek aan de ‘besluitvormers’ van het bedrijf, mensen die op de een of andere manier ‘verantwoordelijk zijn voor het nemen van beslissingen over de aankoop van technologie’.

In het onderzoek werd ontdekt dat een grote meerderheid van besluitvormers nog steeds de voorkeur geeft aan investeringen in IoT en AI. IoT en AI ontvangen momenteel investeringen van respectievelijk 72 en 68 procent van de respondenten in de enquête van Okta, terwijl 61 procent investeert in blockchain-technologie.

Hoewel blockchain zeker een lange weg heeft afgelegd van alleen maar in de schaduw van cryptocurrencies te staan, lijkt het erop dat het concept nog een lange weg te gaan heeft voordat het het gezicht kan worden van wereldwijde digitale transformatie.

AI en IoT hadden tijd. Blockchain heeft het ook nodig

Gezien de timing wordt natuurlijk alleen verwacht dat AI en IoT de blockchain zullen overtreffen in technologische investeringen. Cryptocurrencies bestaan ​​pas een decennium. De populariteit van blockchain-technologie is in nog minder tijd gestegen. Het zal wat meer tijd kosten voordat blockchain het niveau van bekendheid bereikt dat AI en IoT hebben. Als dat het geval is, zullen de investeringen ook groeien.

AI en IoT zijn daarentegen gevestigde concepten waarvan het uitbreidingspotentieel in het verleden door veel mensen is verkend.

De factor tijd zal vooral in het nadeel van IoT uitpakken. In de kern is een IoT-systeem afhankelijk van een gecentraliseerde netwerkarchitectuur. Met miljarden apparaten die in de toekomst zullen toetreden tot het wereldwijde IoT-netwerk, zijn er ongetwijfeld problemen met snelheid, netwerkbeveiliging en schaalbaarheid.

Blockchain heeft dit daarentegen al bedacht, dankzij de implementatie van gedecentraliseerde netwerken. Alle blockchain-technologie is tijd.

De meeste mensen weten nog steeds niet veel over Blockchain

Dan is er ook een gebrek aan informatie over blockchain-technologie. Uit een onderzoek van de cryptohandelwebsite eToro bleek dat er onder Amerikanen een grote vraag was naar crypto- en blockchain-educatie.

Volgens het rapport heeft de neergang op de cryptomarkt mensen meer geïntrigeerd in de werking van digitale activa, maar deze vraag naar onderwijs is onverzadigd gebleven omdat er een ongelooflijk tekort is aan goed educatief materiaal..

Er is echter hoop aan de horizon. Vorig jaar lanceerde cryptobedrijf Blockchain Collective het Advanced Diploma of Applied Blockchain in Australië, het eerste uitstapje van de educatieve sector van het land naar blockchain.

Het Crypto-knock-on-effect

Een andere belangrijke reden voor deze investeringskloof zal het stigma van digitale valuta moeten zijn. Voor al zijn gebruik werd blockchain voor het eerst ontdekt als de onderliggende technologie waarop digitale activa rusten. Hoewel ze nu al een decennium bestaan, zijn cryptocurrencies in veel landen nog steeds niet volledig gereguleerd en in sommige regio’s worden ze als ronduit illegaal beschouwd.

Om veilig te spelen volgens de wet, is het bekend dat veel bedrijven het pad van digitale valuta’s en elk ander concept dat daarmee verband houdt, vermijden, inclusief blockchain-technologie. Nogmaals, de oplossing is het afdwingen van duidelijke regelgeving. Duidelijke regelgeving voor crypto-activa zal meer acceptatie opleveren, en dit voordeel zal zich verspreiden naar blockchain-technologie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me