Blockchain-gebruik breidt zich uit: onderzoek naar Blockchain-technologie om franchising te bevorderen

Blockchain-franchising

Blockchain-technologie verlegt de grenzen van cryptocurrency-transacties en -toepassing naar verschillende vormen van archivering. Deze technologie lijkt meedogenloos in zijn penetratie in zelfs die sectoren die tot dusver hun status quo behielden.

Van de kunstwereld tot het spannende, druipende leerspel van voetbal en basketbal, blockchain blijft zijn intrede doen als de ‘grote vis’.

De volgende aanloophaven die velen graag willen verkennen, is franchising, aldus een opiniestuk Forbes door Ed Teixeira, Chief Operating Officer van Franchise Grade, een franchise-onderzoeksbureau in New York. Het valt niet te ontkennen dat de intrinsieke kenmerken van blockchain-technologie het toepasbaar maken op een breed scala aan bedrijven die niet eens gerelateerd zijn aan cryptocurrencies – het is de meest populaire use-case.

Blockchain-franchising

Het gebruik van blockchain in combinatie met andere innovatieve technologieën levert geweldige resultaten op in supply chain management-processen en bij het bevorderen van efficiënte gezondheidszorgsystemen.

Nieuwe terreinen verkennen met Blockchain

Teixeira benadrukt in zijn stuk het potentieel dat overvloedig aanwezig is in het mogelijke gebruik van blockchain-technologie bij franchising, waarover onlangs werd gediscussieerd. Franchise Law Committee van de International Bar Association bijeenkomst gehouden in Italië. Juridisch medewerker Craig Tractenberg die bij Fox Rothschild LLP werkt, verklaarde tijdens de vergadering:

“Een van de rondetafelgesprekken ging over het gebruik van blockchain-technologie bij franchising. Degenen die bekend zijn met blockchain-technologie weten dat het kan worden gebruikt buiten cryptocurrency-transacties en kan worden toegepast op het bijhouden van gegevens. De verwachte toepassingen van deze digitale grootboektechnologie zijn voor digitale betalingssystemen, slimme contracten en beheersystemen voor databaserecords. “

Het is bekend dat disruptieve technologieën de tussenpersoon in de meeste transactieregelingen overbodig maken, wat desalniettemin nog steeds efficiënte processen en minder provisie aan derden zou kunnen opleveren, afhankelijk van het type bedrijf. Slimme contracten kunnen ook worden gebruikt in de peer-to-peer-benadering, dit zijn zelfbevredigende overeenkomsten die worden gesloten zodra aan de vereiste vooraf bepaalde voorwaarden is voldaan.

Tractenberg zweert hierover en verwijst naar een paar platforms die zeggen:

“De discussie specificeerde de commerciële toepassing van de technologie in de franchisecontext. Geciteerd werd FOODCOIN Ecosystems als een wereldwijde marktplaats voor voedsel en landbouwproducten die is ontworpen om tussenpersonen te elimineren door het gebruik van slimme contacten. Een ander opkomend bedrijf is de FANTOM Foundation, die apps heeft voor voedselreserveringen, geolocatie en supply chain management. Carry Protocol, biedt handelaars en klanten een platform om te communiceren en elkaar te begrijpen, en is in feite een advertentiekanaal. “

Er wordt aan herinnerd dat de Amerikaanse detailhandelaar Walmart Inc. onlangs een systeem heeft geïntroduceerd waarbij leveranciers van bladgroenten blockchaintechnologie moeten implementeren voor traceerbaarheid en voedselveiligheid..

Walmart Blockchain

Lezen: Walmart vereist vegetarische leveranciers om Blockchain te gebruiken om besmetting op te sporen

Klanten waarderen in Crypto

Het stuk van Teixeira ziet de introductie van beloningsprogramma’s als een ander middel om blockchain in de detailhandel te gebruiken. Chanticleer Holding, dat bekend staat om zijn stablecoins (American Burger en Hooters), heeft een loyaliteitsprogramma voor Hooters geïntroduceerd.

De CEO van de groep, Michael Pruitt, had destijds verklaard:

“Klanten kunnen een loyaliteitsprogramma voor cryptocurrency hebben voor alle merken van Chanticleer Holding – en daarbuiten. Het draait op het Mobivity Mind-commerceplatform en zal uitbetalen in Merits, een cryptocurrency die gebruikmaakt van dezelfde infrastructuur en principes van Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en meer. “

Bepaalde spelers in de schoonheidsindustrie hebben ook plannen gemaakt om hun trouwe klanten te belonen met crypto, wat niet alleen hun klantenbestand zal vergroten, maar ook het gebruik en de acceptatie van cryptocurrency in de detailhandel zal vergroten..

De eerste Blockchain-franchise

Europa’s snelst groeiende energieleverancier Herstart energie startte de eerste blockchain-franchise – RED-P – met behulp van een model dat ondernemers de mogelijkheid biedt om hun managementfinesse te tonen via de energiebusiness.

Ondernemers moesten een bepaald bedrag bezitten van MWAT-tokens waardoor ze toegang kregen tot wel 1MWAT op het RED-P-platform. Met een minimum van 10.000 tokens (Red City Franchise) kunnen houders energie verkopen in hun woonplaats, terwijl MWAT-tokens binnen het bereik van 10.000.000 of meer houders het exclusieve recht geven om subfranchises te bezitten in zijn of haar land van verblijf.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me