Blockchain-distributieplatforms kunnen producenten van sociale media-inhoud ondersteunen

Snapparazi

Sociale media zijn wereldwijd een sterke kracht geworden. Platforms zoals Facebook en Twitter zijn go-to-bestemmingen voor nieuws en informatie. Er bestaat zeer weinig toezicht op bedrijven die een essentieel onderdeel zijn geworden van de informatiedistributie over de hele wereld. Naast de ethische kwesties die voortkomen uit deze platforms, zijn er nog veel grijze gebieden waar blockchain kan helpen bij het genereren van inkomsten met content.

Een platform als Facebook of Snapchat is in feite een manier waarop mensen gemakkelijk inhoud kunnen delen. Het platform doet weinig om iets te creëren, maar ze kunnen substantiële winst realiseren bij hun gebruikers. Mensen die hun foto’s, video’s en andere media plaatsen, creëren verhandelbaar entertainment voor de platforms. De makers van inhoud krijgen echter niet veel compensatie voor hun inspanningen.

Snapparazi

Zelfs een platform als YouTube dat makers van inhoud in staat stelt enige winst uit hun werk te halen, heeft de mogelijkheid om naar believen inhoud te ‘demonetiseren’. Het platform profiteert nog steeds van de inhoud, omdat ze advertenties weergeven tijdens een gedemonetiseerde video. Gebruikers en makers van inhoud zijn overgeleverd aan de platforms, maar blockchain kan een onderdeel zijn van het vinden van een oplossing voor dit probleem.

Content delen, vrij van beleid

Alex Jones heeft een aantal wilde uitspraken gedaan. Wat iemand ook denkt over de posities die Alex Jones heeft ingenomen, het zou verstandig zijn om aandacht te besteden aan wat een angstaanjagende prioriteit zou kunnen zijn. Binnen een week werd de uitgesproken Texaan verbannen van elk belangrijk contentplatform. Hij kan weinig doen om weer gebruik te maken van de grootste mediadistributiesystemen ter wereld.

Het komt allemaal neer op het bedrijfsbeleid, niet op de wet. Alex Jones deed niets illegaals, en toch kan hij geen video’s posten op sites die hij gedurende vele jaren heeft bijgedragen aan het genereren van talloze dollars aan advertentie-inkomsten. Niet alleen mag hij niet verder worden gebruikt, maar zijn hele oeuvre is in het ‘geheugengat’ gegooid. Onnodig te zeggen dat dit niet goed is voor makers van inhoud.

Gedecentraliseerde distributie

Er mag geen argument zijn dat een platform als Facebook enorme winsten haalt uit zijn infrastructuur. Ongeacht de kosten die ermee gemoeid zijn, is het duidelijk dat platforms voor inhoudsdistributie waarde creëren. De vraag is nu hoe die winst wordt verdeeld, en blockchain kan de kracht van winst weer in handen van de creatieven leggen.

De Alex Jones-affaire werpt een licht op een veel groter probleem waarmee creatieven tegenwoordig worden geconfronteerd. Hoewel toegang tot inhoud nog nooit zo eenvoudig is geweest, is het niet eenvoudig om betaald te worden om te maken. Platformen zoals YouTube en Facebook zijn rijk geworden van gratis aangeboden inhoud, maar blockchain zou de technologie kunnen zijn waarmee creatieven de tussenpersoon kunnen uitschakelen.

Op blockchain gebaseerde archiveringssystemen maken het mogelijk enorme hoeveelheden gegevens vast te leggen zonder tussenpersonen. Op het gebied van sociale media en het delen van inhoud betekent dit dat platforms zoals YouTube gemakkelijk kunnen worden vervangen door cloud computing-knooppunten. Er zijn ook nieuwe advertentieplatforms die blockchain gebruiken om vast te leggen waar advertenties worden vertoond en wie er op let.

Nieuwe ideeën kunnen de markt veranderen

Contentos brengt hun COS-token op de markt, dat ze hebben ontworpen om een ​​schaalbare marktplaats te creëren voor online contentdistributie. Het idee is min of meer om producenten van inhoud rechtstreeks in contact te brengen met mediaconsumenten, hoewel ze geen platform hebben dat YouTube of Facebook kan uitdagen. Ze hebben de mogelijkheid gecreëerd voor andere bedrijven om deel te nemen aan hun ecosysteem, dus als een tokenized content distributiemodel populair wordt, kunnen ze het bekijken waard zijn.

Snapparazzi pakt het anders aan en gebruikt blockchain om creatievelingen te helpen die foto’s van nieuwswaardige evenementen willen verkopen. Hun platform stelt creatievelingen in staat hun foto’s en video’s te uploaden en nieuwsplatforms kunnen erop bieden. De kopers betalen in fiat en de creatievelingen ontvangen SnapCoin-tokens, wat gevestigde journalisten ervan kan weerhouden het nieuwe platform te gebruiken.

Ongeacht de financiële situatie lijkt Snapparazzi een stap in de goede richting voor creatievelingen. Hoewel blockchain nog niet is gebruikt om een ​​rivaal voor Facebook of YouTube te creëren, zijn er platforms die die kant op gaan. Wanneer mensen zich realiseren welke voordelen blockchain biedt op het gebied van veiligheid voor persoonlijke informatie en toezicht, zullen ze waarschijnlijk de voorkeur geven aan op blockchain gebaseerde sociale media..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me