Blockchain-beveiligingsdeskundigen beweren dat $ 2,5 miljoen dagelijks wordt gestolen van Crypto Exchanges

Hack voor cryptovaluta

Hacks voor het uitwisselen van cryptocurrency lijken onderdeel uit te maken van de blockchain-industrie, en dat is al een tijdje zo. Als de recente opmerkingen van Hartej Sawhney echter geloofwaardig zijn, lijkt het erop dat het probleem veel erger kan zijn dan we aanvankelijk dachten.

In een recent CNBC-interview gewijd aan cryptocurrency-handel, voerde Hartej Sawhney aan dat het cryptocurrency-equivalent van er wordt meer dan $ 2,5 miljoen gestolen van uitwisselingen van derden elke dag. Voor degenen die het niet weten, wordt Hartej Sawhney vaak beschouwd als de go-to blockchain-beveiligingsexpert in de digitale ruimte. Hij is de mede-oprichter van de Hosho Group, die enterprise-grade beveiliging biedt aan bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency-sfeer.

Hack voor cryptovaluta

Sawhney gebruikte zijn optreden op de CNBC-show om de aanhoudende beveiligingsfouten van cryptocurrency-uitwisselingen te benadrukken en hoe slimme hackers er optimaal gebruik van maken. Hij stuurde een duidelijke boodschap naar degenen die uitwisselingsdiensten van derden aanbieden om hun huidige beveiligingspraktijken te heroverwegen. Sawhney zou tegen de CNBC-interviewer zeggen dat “uitwisselingen moeten leren om veiligheid te waarderen, maar dat ze geen regelmatige penetratietests krijgen van cyberbeveiligingsbedrijven.”

Interne beveiligingspraktijken moeten worden verbeterd

Hartej Sawhney voegde eraan toe dat, vanwege de pure incompetentie van bepaalde platforms, sommige cryptocurrency-uitwisselingen letterlijk “hangende vruchten” zijn voor degenen die de technische mogelijkheden hebben om zwakke beveiligingssystemen te omzeilen. Meer specifiek verwees de blockchain-beveiligingsexpert naar het veilig bewaren van warme en koude portefeuilles.

Er is een duidelijk onderscheid tussen de onderliggende beveiligingsrisico’s van warme en koude portefeuilles. Wat het laatste betreft, zijn cold wallets in wezen cryptocurrency-fondsen die offline worden gehouden, zonder directe toegang tot een online server. Gevestigde uitwisselingen zoals Coinbase beweren 98% van het geld van klanten in koude opslag te houden, wat verreweg de veiligste manier is om digitale tokens veilig te houden. Hot storage – die wordt opgeslagen via online servers, is echter vereist voor het dagelijkse beheer van cryptocurrency-uitwisselingen, die vitale functies omvat zoals liquiditeit en opnames.

Na het bespreken van de volledige risico’s van de privésleutels die zijn gekoppeld aan warme en koude opslag, ging Sawhney verder met het benadrukken van het gebrek aan vaardigheden van degenen achter cryptocurrency-uitwisselingssystemen. Zo is de beveiligingsexpert van mening dat uitwisselingspersoneel van derden een substantieel gebrek aan ervaring heeft als het om Soliditeit gaat.

Bovendien is hij ook van mening dat uitwisselingen een QA-mentaliteit missen, wat vervolgens leidt tot een ernstig gebrek aan beoordelingsvermogen. Sawhney stelt dat dit de belangrijkste reden is dat veel uitwisselingsplatforms hun onderliggende beveiligingscode niet regelmatig controleren, waardoor de deur wordt geopend voor een reeks externe beveiligingsbedreigingen..

De cryptocurrency exchange hack-trend lijkt zich voort te zetten

Hoewel de grimmige waarschuwing van Hartej Sawhney weinig vertrouwen zal wekken bij degenen die nog steeds op het hek van crypto-investeringen zitten, lijkt het erop dat de gebeurtenissen voor zichzelf spreken. Het duurde niet lang voordat 2019 het eerste slachtoffer werd, met de in Nieuw-Zeeland gevestigde beurs Cryptopia die op 14 januari aankondigde dat het een inbreuk op de beveiliging had geleden, wat resulteerde in “aanzienlijke verliezen”.

Hoewel het onderzoek nog loopt en er dus weinig informatie openbaar is gemaakt, is het dat wel schatte dat de hack bedroeg het cryptocurrency-equivalent van $ 16 miljoen. Volgens Elementus – een blockchain-infrastructuurbedrijf, had de overgrote meerderheid van de gestolen tokens de vorm van Ethereum. De rest van het geschatte saldo van $ 16 miljoen bestond uit kleinere afgetopte tokens, zoals onder andere Dentacoin, Zap, Pillar en Mothership.

Hoewel cryptocurrency-uitwisselingen van derden cruciaal zijn bij het vergemakkelijken van het kopen en verkopen van digitale tokens, is het uiteindelijk cruciaal dat grote hoeveelheden geld niet online worden opgeslagen. Als dit de manier is waarop u besluit te nemen, dan is het van cruciaal belang dat u de meest stringente beveiligingsmaatregelen op uw account installeert, zoals tweefactorauthenticatie (2FA) meervoudige handtekeningen, accounttoegangsmeldingen en uitbetalingsvertragingen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me