Block.One begint te stemmen op BP’s: Community Cries Foul

EOS-gids

Block.One, het bedrijf dat de recentelijk belegerde EOS-blockchain leidt, is begonnen met het gebruiken van zijn 10% token-belang om te stemmen op block-producers. Dit nieuws heeft vele wenkbrauwen in verwarring gebracht, en misschien zelfs nog meer vuisten van woede. Dit komt misschien omdat, hoewel Block.One zou moeten handelen een grotendeels neutrale derde partij heeft, hun betrokkenheid bij het selecteren van blokproducenten hen in wezen een enorme mate van controle over het netwerk geeft en die in staat is blokken te produceren..

Block.One’s 90 miljoen EOS-tokens

Volgens Twitter-gebruiker @econoar zijn er momenteel maar tussen de 29 en 49 miljoen tokens aan stemmen nodig om een ​​blokproducent te kiezen. Gezien dat Block. One 90 miljoen tokens bevat, betekent dit dat ze bij de huidige opkomstpercentages effectief elke blockproducent kunnen kiezen met elke stem.

https://t.co/kmUGs5fPnh@EOS_io) heeft besloten om BP stemmen over te nemen door hun 10% stack te gebruiken: https://t.co/2xF9eZYlX5

Ze hebben 90 miljoen tokens. Het huidige aantal winnende stemmen voor BP’s is 29-49 miljoen.

Zo, https://t.co/V4kffbuHTm kan nu eigenhandig de BP-lijst voor kiezen #EOS.

– eric.eth (@econoar) 28 juni 2018

Het bedrijf heeft een verklaring uitgegeven op 28 juni met betrekking tot hun beslissing om aan dit proces deel te nemen. Volgens de verklaring beschouwt Block.One zichzelf als een “actief stemgerechtigd minderheidslid” en is hun benadering van hun deelname “zorgvuldig overwogen”..

Wat betreft op wie ze zullen stemmen, beweren ze dat ze zich zullen concentreren op welke blokproducent een aantal waarden en overwegingen zal volgen die ze hebben geschetst. De meeste van hen zijn redelijk standaard en omvatten ‘eerlijkheid, integriteit en billijkheid’, evenals een totale ‘afstemming op de EOS-grondwet’.

Concreet is de lijst:

  1. Eerlijkheid, integriteit en eerlijkheid.
  2. Transparantie van identiteit, activiteiten en besluitvorming.
  3. Houdt zich aan slimme contracten en programmering van netwerkdeelnemers, bij afwezigheid van bewezen systemische bugs.
  4. 24/7 tijdigheid bij het verwerken van transacties, het upgraden van het netwerk en noodhulp.
  5. Naleving van de Ricardiaanse contracten die zijn aangegaan als blokproducent.
  6. Afstemming op de EOS-grondwet, waarvan de laatste te vinden is hier.

Ten slotte geeft de post een aanbeveling dat, om “maximale gemeenschapskeuze te vergemakkelijken”, het systeemcontract moet worden bijgewerkt om “goedkeuring van 50 producenten per account te ondersteunen in vergelijking met de 30 die momenteel zijn toegestaan”.

EOS-gids

Lees ook: Beginnershandleiding voor EOS

Beschuldigingen van centralisatie en manipulatie

Sinds EOS met zijn rotsachtige lancering begon, hebben veel leden van de cryptocurrency-gemeenschap hun twijfels en afkeer uitgesproken over de manier waarop EOS met zichzelf omgaat. Van zijn draconische grondwet naar zijn schijnbare censuur van rekeningen, naar regelrecht bedreigingen van rechtszaken om producenten te blokkeren, lijken de schandalen dagelijks te verschijnen.

Gebruikers op Reddit die reageerden op de aankondiging waren ook snel om hun ongenoegen over de aankondiging te uiten, waarbij één gebruiker het een ‘dagelijkse shitshow’ noemde en anderen EOS vergeleken met BitConnect, het beruchte cryptocurrency Ponzi-schema.

Anderen begonnen volledig te twijfelen aan het concept van gedelegeerde proof-of-stake, en zeiden dat andere projecten zoals Lisk en Ark ook te lijden hebben gehad van een aantal problemen met betrekking tot de manier waarop op block producers wordt gestemd en hoe deze systemen kunnen worden gemanipuleerd..

Een neerwaartse trend

EOS-tokens zijn gestaag gedaald sinds de lancering van het hoofdnet.

Momenteel zijn ze handelen voor $ 7,37 dat is meer dan 60% lager dan waar het token eind april van dit jaar op hun hoogtepunt van $ 21 stond. Terwijl cryptomarkten in het algemeen de afgelopen maanden in verval zijn geraakt, lijkt EOS op een heel unieke manier te lijden.

De meeste andere valuta’s zijn ergens tussen de 20% en 30% gedaald. EOS is meer dan het dubbele gedaald.

Zullen de dingen veranderen?

De enige vraag die overblijft, is hoeveel geduld de cryptocurrency-gemeenschap nog heeft voor EOS?

Het bedrijf dat het project leidt, lijkt bijna dagelijks toorn op te wekken van zijn investeerders en het grote publiek, met schijnbaar geen einde in zicht. Het roept ook extra woede op omdat de EOS ICO berucht in staat was om naar schatting $ 4 miljard te verzamelen over zijn 18-maanden durende collectie.

Veel gebruikers vragen: wat hebben ze met al dat geld gedaan? Het enige dat nog moet worden bekeken, is of EOS in staat is om dingen samen te brengen en de verloren goodwill en het vertrouwen terug te krijgen dat ze nodig hebben om een ​​belangrijke concurrent te worden in de crypto-wereld van morgen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me