Black Sea Wheat Nieuwste grondstof om te verhandelen via Blockchain

Commodities Blockchain

Transoil International en Solaris Commodities zijn de nieuwste bedrijven die blockchain gebruiken voor de handel in grondstoffen. De twee bedrijven gebruikten blockchain om de handel te regelen van 25.000 ton 11,5 procent eiwit uit de Zwarte Zee dat werd verscheept vanuit de Russische haven Novorossiysk..

S&P Globaal gemeld op 12 november dat de twee bedrijven een op blockchain gebaseerd handels- en financieringsplatform voor landbouwgrondstoffen gebruikten dat voor de transactie was gebouwd door het Zwitserse bedrijf Cerealia. Volgens hetzelfde rapport is dit de eerste keer dat tarwe uit de Zwarte Zee wordt verhandeld via blockchain. Er is nog geen woord over hoeveel de lading waard was, of wie de financiële kant van de transactie heeft geregeld.

Commodities Blockchain

Zoals veel bedrijven in de wereldwijde toeleveringsketen, willen Transoil en Solaris waarschijnlijk profiteren van de efficiëntie die blockchain kan creëren. De wereldwijde handel in grondstoffen is in veel opzichten archaïsch, en blockchain zou de technologie kunnen zijn die een bedrijf verandert dat al eeuwen grotendeels statisch is gebleven.

Blockchain is logisch voor grondstoffen

In alle opzichten werkte het blockchain-gebaseerde handelsplatform dat Cerealia creëerde goed.

S&P Global heeft deze verklaring van Cerealia gereproduceerd in hun rapport: “Een onafhankelijke auditor heeft alle belangrijke details van de handel van de blockchain beoordeeld en het slimme contract, de digitale handtekeningen, het ondertekende document en de tijdstempels gevalideerd. (De auditor) bevestigde ook dat de gegevens zijn versleuteld, dat er geen andere gegevens zijn opgeslagen en dat alle gegevens up-to-date zijn. “

In tegenstelling tot het complexe papieren handelsfinancieringssysteem dat vandaag de dag nog steeds in de meeste landen wordt gebruikt, biedt blockchain directe toegang tot alle partijen die bij een verzending betrokken zijn. Dit kan helpen bij het oplossen van geschillen wanneer deze zich voordoen, en kan het volgen tijdens het verzendproces vereenvoudigen.

Groeit over de hele wereld

Het wereldwijde logistieke netwerk voor voedsel is complex. Landen hebben de mogelijkheid om over grote afstanden verbinding te maken, maar het bijhouden van ladingen kan moeilijk zijn.

Commonwealth Bank of Australia (CBA) ontwikkelde hun eigen blockchain-gebaseerde tracking die handelsfinanciering integreert, die eerder dit jaar werd getest. CBA werkte samen met een amandelteler in Victoria, Australië, om amandelen naar Hamburg, Duitsland te verschepen.

Australië DTA Blockchain

Bij het verzendproces waren tal van bedrijven betrokken, die allemaal realtime toegang hadden tot de locatie van de amandelen terwijl ze zich over de planeet verplaatsen. CBA geïntegreerd en Internet-of-Things (IoT) -gebaseerd volgsysteem in hun blockchain-platform, wat het volgen van chain-of-custody veel gemakkelijker maakt.

Real-World implementatie is hier

Walmart is een ander groot bedrijf dat dagelijks op weg is om blockchain te gebruiken.

Als een van de grootste voedselretailers in de VS moet Walmart een enorme hoeveelheid producten bijhouden. Tot nu toe was dat moeilijk, en daarom eisen ze dat al hun leveranciers van bladgroenten een door IBM ontworpen blockchain-trackingplatform gebruiken..

In plaats van in een papieren archiveringssysteem te moeten duiken dat letterlijk dagen kan duren om op te sporen waar sla vandaan komt, doet het nieuwe IBM blockchain-platform dezelfde taak in een paar seconden. Niet alleen dat, maar het stelt Walmart ook in staat om andere winkels te vinden die mogelijk dezelfde producten te koop aanbieden.

Er zijn periodieke uitbraken van voedselvergiftiging die kunnen worden beperkt door het systeem dat Walmart toepast, wat betekent dat groene bladgroenten de eerste van vele soorten voedsel op de blockchain zouden kunnen zijn.

Het veiliger en efficiënter maken van het voedseldistributiesysteem is vanuit zakelijk oogpunt een goede zaak, maar door levens te redden is blockchain-acceptatie een no-brainer.

Ongelooflijke snelheid

Afhankelijk van hoe men zijn leeftijd wil meten, is blockchain hooguit tien jaar oud. Realistisch gezien is de technologie veel jonger dan dat, wat de snelheid waarmee het de wereldmarkt betreedt extreem dramatisch maakt.

Met elke nieuwe use case die de waarde laat zien die blockchain creëert, groeit het vertrouwen dat het nodig heeft om te creëren. De komende jaren zullen erg interessant zijn voor de ontwikkeling van blockchain, en de bedrijven die het vroegtijdig adopteren, zullen zich waarschijnlijk voorbereiden om ten volle te profiteren van een geweldige technologie die tot zijn recht komt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me