Bitsgewijs optimistisch na weigering van Bitcoin ETF, zal de aanvraag indienen wanneer ‘gepast’

Crypto ETF

Eerder deze week had iedereen hoop op Bitwise Asset Management’s Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) -toepassing.

Zoals gerapporteerd door Blockonomi, zei Matt Hougan, algemeen directeur en wereldwijd hoofd van onderzoek bij Bitwise, dat hij gelooft dat ontwikkelingen met cryptocurrency-bewaring, brancheverzekeringen en duidelijkheid over de regelgeving Bitcoin dichter bij een ETF hebben gebracht dan ooit tevoren:

“Twee jaar geleden waren er geen gereguleerde, verzekerde custodians op de bitcoinmarkt. Tegenwoordig … zijn er grote namen als Fidelity en Coinbase [met] honderden miljoenen dollars aan verzekeringen van bedrijven als Lloyd’s of London … Vandaag hebben we meer dan $ 200 miljoen aan volume en gereguleerde futures elke dag.”

Woensdag heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) na maanden wachten en vertragingen eindelijk een vonnis uitgesproken. En helaas was het niet al te mooi voor Bitwise. Aangekondigd via een order van 112 pagina’s die woensdagmiddag werd gepubliceerd, heeft de SEC de ETF-aanvraag “afgekeurd” van het doorstaan ​​van zijn strenge regelgevende handschoen..

Crypto ETF

Desondanks lijkt Bitwise niet al te ontmoedigd te zijn. Integendeel, echt.

Bitwise zal Bitcoin ETF opnieuw indienen … uiteindelijk

In een persbericht en Twitter-thread gepubliceerd In de nasleep van het SEC-oordeel maakte Bitwise duidelijk dat het niet uit de Bitcoin ETF-race komt. Hougan zei dat zijn team “zo snel mogelijk opnieuw zal indienen”, alvorens toe te voegen dat de afkeuring een bijproduct is van “nieuwe op de beurs verhandelde producten” en de stilzwijgende eis dat ze onderworpen moeten zijn aan “meerdere jaren van regelgevende betrokkenheid”. “

Het betreden van financiële markten, vooral een die zo streng is als de VS, kost inderdaad tijd en de investering van menselijk en financieel kapitaal.

Hougan sloot af met een positieve noot en herinnerde de Bitcoin-markt eraan dat de bezorgdheid van de SEC over de markten voor cryptocurrencies binnen een tijdsbestek zal worden weggenomen, zolang er onderzoek en inspanningen voor worden gedaan:

“Hoewel we de zorgen van de SEC niet konden wegnemen binnen de wettelijke beoordelingsperiode van 240 dagen die deze deponeringen bood, en hoewel ze hebben vastgesteld dat er behoefte is aan aanvullende gegevens en context om onze belangrijkste bevindingen te interpreteren, zijn we blij met de vooruitgang die de sector heeft geboekt. heeft gemaakt en gelooft dat, met aanvullend onderzoek en voortdurende vooruitgang in het bredere ecosysteem, de resterende zorgen en uitdagingen die in deze volgorde aan de orde zijn, uiteindelijk zullen worden opgelost. “

SEC-ontkenning heeft enorme implicaties

Hoewel Bitwise zijn hoofd hoog heeft gehouden in de nasleep van het vonnis van de SEC, hebben analisten gezegd dat de ontkenning meer implicaties heeft dan velen in de Bitcoin-gemeenschap misschien beseffen..

Jake Chervinsky, de algemeen adviseur van Compound, gewezen dat het ontkenningsbevel “ leest als een vernietigende aanklacht tegen de marktstructuur van Bitcoin. ”

Zoals Philip Liu van Arca, een effectenadvocaat, in zijn eigen gedachten over de order beweerde, was de SEC ‘op alle fronten niet overtuigd’ met betrekking tot de toestand van de onderliggende Bitcoin-markt..

Liu zei dat de opmerkingen van de SEC bevestigden dat de commissarissen van het bureau er niet van overtuigd zijn dat Bitcoin niet vatbaar is voor prijsmanipulatie, vermoedelijk vanwege het internationale karakter van de cryptocurrency-markt..

Lees het @BitwiseInvest ETF-afwijzing (https://t.co/Ez6wUVonjs​Dat was een puntsgewijze verwijdering van de hele applicatie. De SEC was op alle fronten niet overtuigd. Uitsluitend gericht op manipulatie van prijzen en niets op bewaring. / 1

– Philip Liu (@PhilipLiu) 10 oktober 2019

Een prominente pseudonieme cryptocurrency marktcommentator, Rptr45, zei dat het bevel tot weigering nog erger is dan wat Liu zei.

Ze verklaarden dat niet alleen de ETF was afgewezen, maar dat “ er een grote kans is dat Bitwise de hele industrie terugzet ” met de publicatie van de veelbelovende studie dat 95% van het handelsvolume van Bitcoin gefabriceerd / gewassen is..

Rptr45 zei in een ingrijpende Twitter-thread dat het rapport van Bitwise bewijst dat “het onvermogen om uitgebreide marktgegevens te verzamelen het moeilijk heeft gemaakt om het bestaan ​​van nepvolume op beurzen op een alomvattende manier te bewijzen.”

Met andere woorden, hij gelooft dat Bitwise’s methodologie bij het verzamelen van gegevens feitelijk aantoont dat deze markt meer gaten heeft dan beleggers in cryptocurrency eerder wisten. Dit, indien waar, maakt het nog minder waarschijnlijk dat de SEC in de nabije toekomst een Bitcoin ETF zal goedkeuren.

0 / Kijkend naar de @BitwiseInvest $ BTC ETF-afwijzing Het is duidelijk dat dit team ofwel slecht op de hoogte was van of volledig onwetend was over het ETF-aanvraagproces. Schokkend hoe weinig de cryptogemeenschap zichzelf ooit helpt in de zoektocht naar legitimiteit.

– Rptr45 (@ Rptr45) 10 oktober 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me