BitMEX raakt de grond met Binance Roast na 45 dagen afwezigheid

BitMex

In juli bracht de chief executive van BitMEX, Arthur Hayes, het uit met de economieprofessor Nouriel Roubini van de New York University in een vernietigend debat. Hoewel velen zeggen dat Hayes won, zwegen hij en zijn platform snel op sociale media, waardoor twee ooit actieve Twitter-accounts in schijnbare spooksteden veranderden.

Zie je, in de nasleep van het debat – de zogenaamde “Tangle in Tapei” – heeft Bloomberg een zeer belangrijk rapport uitgebracht over BitMEX, een cryptocurrency futures-handelsplatform dat berucht is om het “rekteren” van handelaren. De outlet, verwijzend naar bronnen die bekend zijn met de zaak, schreef dat de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een onderzoek is begonnen naar de vraag of de Bitcoin-beurs Amerikanen heeft toegestaan ​​om zijn producten te gebruiken. De CFTC classificeert cryptoderivaten, namelijk futures, zoals onder zijn jurisdicties.

BitMex

De CFTC weigerde naar verluidt commentaar te geven op de zaak, net als BitMEX. En Hayes beweerde dat zijn platform “alle juridische en regelgevende ontwikkelingen over de hele wereld zou blijven volgen en alle toepasselijke wet- en regelgeving zou naleven”, en voegde eraan toe dat hij alle beschuldigingen van criminaliteit of wangedrag afwijst..

Schijnbaar om de integriteit van de potentiële zaak te behouden, vielen Hayes en BitMEX in de dagen na het rapport van de kaart.

Maar BitMEX is terug, en het is terug met wraak. Hoe dan ook, een wraak op Binance.

BitMEX schopt Twitter Spat op met Binance

BitMEX tweette voor het eerst in ongeveer 45 dagen vanuit het bedrijfsaccount. Daarin stuurden ze een backhanded compliment zoals Binance, schreef dat het zijn rivaal feliciteerde met het lanceren van zijn Testnet Futures. BitMEX voegde toe: “Fijn om te zien dat je net zoveel hebt genoten van het lezen van onze documentatie als van het schrijven ervan!”

De tweet bevatte screenshots bijgevoegd van de documentatie van zowel Binance’s als BitMEX’s automatische schuldafbouw en financieringspercentages. Hoewel dit als een vreemde manier had kunnen worden gezien om hun producten te vergelijken, leest de kopie van Binance bijna identiek aan die van BitMEX, vandaar het sarcasme in de tweet.

Gefeliciteerd met de lancering van Testnet Futures @binance. Fijn om te zien dat je net zoveel hebt genoten van het lezen van onze documentatie als van het schrijven ervan! pic.twitter.com/lLzcLcX6t4

– BitMEX (@BitMEXdotcom) 4 september 2019

Hayes volgde zijn voorbeeld en plaatste een ‘meme’ over het kopiëren van huiswerk op zijn eigen feed.

Changpeng “CZ” Zhao van Binance verontschuldigde zich snel. De CEO schreef dat de geplagieerde kopie eigenlijk niet van hun schrijfteam was, waarbij Binance een van zijn testnets op een overgenomen website exploiteerde. Maar hij verzekerde dat hij het zo snel mogelijk zou ‘repareren / verwijderen’.

Voor degenen die de memo hebben gemist, Binance is bezig met het lanceren van zijn eigen futures-platform, waarvan velen zeggen dat het een van de belangrijkste concurrenten van BitMEX zal worden. Zoals eerder gemeld door Blockonomi, zal de startup 10.000 Binance Coin (BNB) – meer dan $ 200.000 – weggeven aan degenen die zijn twee testnet-futures-handelsplatforms testen. Als het testen met succes verloopt, wordt het futures-platform in de komende maanden gelanceerd.

Is BitMEX nog steeds in de problemen?

Aangezien BitMEX ongeveer 45 dagen stil is geweest, moet het feit dat het terugkwam met een grap, als een goed teken worden gezien.

Maar de gegevens laten zien dat het platform mogelijk nog steeds wat resterende pijn ervaart uit het CFTC-rapport.

De onderstaande grafiek toont het handelsvolume van het vlaggenschipproduct van BitMEX: de eeuwigdurende ruil van Bitcoin naar Amerikaanse dollar. Hoewel er geen heel duidelijke neerwaartse trend is, kunt u zien dat het handelsvolume in de dagen na het rapport merkbaar lager lijkt dan in de dagen voorafgaand aan het rapport. Het rapport viel natuurlijk samen met een verlies aan bullish momentum, maar de daling lijkt steil.

Dat is niet alles. Twitter-analist Ceteris Paribus, die gegevens van blockchain-analysebedrijf Ceterius Paribus citeerde, ontdekte dat BItMEX in juli ongeveer $ 524 miljoen aan netto-uitstroom zag, de grootste uitstroom ooit. Dit betekende dat handelaren hun Bitcoin van de beurs trokken om regelgevingsrisico’s te vermijden.

Bitmex had in juli een netto-uitstroom van $ 524 miljoen. Het had nooit meer dan $ 100 miljoen in één maand gehad.

2018 bracht $ 1,3 miljard op, en er was geen enkele maand waarin de uitstroom groter was dan de instroom. pic.twitter.com/yfQSMfCbvy

– Ceteris Paribus (@ ceterispar1bus) 4 augustus 2019

Maar in augustus leek het stof wat meer tot rust te komen, waarbij de maandelijkse Bitcoin-stromen van BitMEX veel dichter bij nul lagen. Dus, met voldoende tijd, kunnen handelaren gewoon vergeten dat Bloomberg dat rapport ooit heeft vrijgegeven en BitMEX opnieuw gaan gebruiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me