Bitmain kondigt nieuwe Antminer ASIC’s aan: moet u er een aanschaffen?

Antminer

Volgens een officiële verklaring heeft Bitmain zojuist de aanstaande release aangekondigd van de nieuwste generatie Antminer ASIC-mijnbouwapparaten.

De nieuwe apparaten met de naam S17 + en T17 + bieden hogere hash-snelheden dan eerdere generaties, naast relatief vergelijkbare energieverbruiksnelheden. Beide apparaten zijn naar verwachting vanaf 11 oktober 2019 verkrijgbaar.

Prijzen waren niet beschikbaar op het moment van drukken, maar we gaan ervan uit dat ze in lijn zullen zijn met andere apparaten die Bitmain in het verleden heeft uitgebracht. Doe met ons mee terwijl we de nieuwe apparaten bekijken en de cijfers laten zien wat u zou verwachten als u een van deze apparaten gebruikt.

Antminer

Another Year, Another ASIC

Bitmain brengt de afgelopen jaren regelmatig bijgewerkte machines uit in zijn Antminer-lijn. Vaak zijn deze apparaten aanvankelijk de beste in hun klasse wat betreft hash-snelheid, maar hun dominantie wordt vaak snel uitgedaagd door concurrerende ASIC-bedrijven.

Een ander probleem dat de apparaten regelmatig teistert, is het ongebreideld hamsteren en doorverkopen tegen zeer hoge prijzen. In de afgelopen jaren is het gebruikelijk om te zien dat apparaten die door Bitmain worden verkocht voor de verkoopprijs snel niet op voorraad zijn en dat er overal resellers verschijnen die om een ​​viervoudige prijs of meer vragen..

We zullen moeten zien of de vraag naar deze apparaten is gedaald of dat Bitmain er op de een of andere manier in is geslaagd om genoeg apparaten te produceren, zodat er deze keer geen tekort is.

Volgens de vrijlating, Bitmain zal niet één maar twee verschillende ASIC-mijnwerkers lanceren tegen (vermoedelijk) verschillende prijspunten en verschillende hash-tarieven. Het vlaggenschip, de S17 + heeft een hashrate van 72 TH / s en verbruikt ongeveer 2.920 watt aan vermogen.

S17 Asic

Het tweede apparaat, de T17 +, die meer een budgetoptie is, klokt binnen met 64 TH / s en verbruikt 3200 watt aan vermogen.

Munten op nummer

De grote vraag is: is het winstgevend om nu een van deze apparaten te gebruiken? Voor onze berekeningen hebben we de Coinwarz mijnbouw winstgevendheid calculator en ging uit van een elektriciteitsprijs van $ 0,10 per kilowatt. Alle andere variabelen, zoals bitcoin moeilijk, werden op hun standaardwaarden gelaten die zijn gebaseerd op regelmatig bijgewerkte gegevens.

Op basis van wat we hebben gevonden, is de S17 + winstgevend om te bedienen, maar niet extreem. De calculator suggereert dat hardlopen en 17 + 24 uur per dag, zeven dagen per week gedurende een heel jaar (en ervan uitgaande dat de moeilijkheidsgraad niet verandert, wat onwaarschijnlijk is gezien de lancering van een krachtiger apparaat), je zou kunnen verwachten dat je ongeveer een halve bitcoin, of 0,52212548 BTC.

Als u echter de elektriciteitskosten meetelt, kunt u uw potentiële inkomen grofweg halveren met een geschatte energiekost van $ 2.557,92.

Als je naar het andere apparaat kijkt, zou je in een jaar mogelijk ongeveer 0.45156798 BTC kunnen mijnen, ten koste van $ 2.803,20 aan elektriciteitskosten.

Is het het waard?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden omdat het gebaseerd is op een aantal variabelen die niet te voorspellen zijn.

Het is redelijk om aan te nemen dat zodra deze apparaten op de markt komen, ze snel de standaard voor hash-snelheid zullen worden, waardoor de netwerkmoeilijkheden toenemen en de efficiëntie van de machines afneemt..

Ten tweede, aangezien bitcoin-prijzen al geruime tijd rond de $ 8.000 tot $ 10.000 schommelen, als het de bedoeling is om alle bitcoin die ze genereren onmiddellijk te verkopen voor winst, zouden ze waarschijnlijk maar net de kosten van de hardware kunnen dekken en de elektriciteit na het eerste jaar en verder niet veel winst zien. Als bitcoin-prijzen stijgen of dalen, verandert dit natuurlijk de uitkomst.

Voordat men echter overweegt om in de mijnbouw te gaan, is het een nuttige oefening om te bedenken wat er zou gebeuren als u slechts een halve bitcoin zou kopen. Tegen de huidige prijzen zou een halve bitcoin ongeveer $ 4.250 dollar kosten. Vergelijk dit met de Bitmain S17 +, die waarschijnlijk bijna $ 2.000 dollar zal kosten.

Als je gewoon de bitcoin koopt, heb je aan het einde van het jaar die hele halve bitcoin zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het draaien van een heet, lawaaierig stuk hardware en veel geld moet verdienen om maand na maand je elektriciteitsrekening te betalen.

Als de prijzen van bitcoin stijgen, zult u hetzelfde voordeel zien als u het koopt en als u het zou hebben.

Mocht u een van deze apparaten kopen?

Uiteindelijk is dat een beslissing die alleen jij kunt nemen, maar voor de gewone bitcoin-investeerder is het waarschijnlijk beter om gewoon te kopen en vast te houden.

Als u echter vastbesloten bent om in de mijnbouw te gaan, kan het kopen van een van deze machines een redelijke manier zijn om het te doen, zolang u geen te hoge resellerprijs betaalt als er een ander tekort optreedt. U verdient uw geld nooit terug als u te veel betaalt voor de hardware.

Laatste gedachten

U vraagt ​​zich misschien af: als het minen van bitcoin niet beter (of in sommige gevallen slechter) is dan het kopen en vasthouden van bitcoin, voor wie zijn deze machines dan precies? Het antwoord daarop is vrij eenvoudig.

De overgrote meerderheid van bitcoin-mijnbouw wordt gedaan door spelers op industriële schaal die toegang hebben tot extreem goedkope elektriciteit en kunnen profiteren van schaalvoordelen.

Hoogstwaarschijnlijk kunnen deze grote spelers honderden of zelfs duizenden van deze machines tegelijk kopen voor een grote korting en ze tegen een zeer lage prijs gebruiken. Voor deze spelers is het eenvoudig om winst te maken met het delven van bitcoin.

Maar als u slechts een persoon bent die een of twee van deze machines in uw slaapkamer wil laten draaien, kunt u er waarschijnlijk beter van afzien en de mijnbouw aan de profs overlaten..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me