Bitcoin-verhaal wordt sterker naarmate ‘nep’ goud zich verspreidt

Cryptocurrency en goud

Bitcoin is door de jaren heen veel dingen genoemd. Een van de nieuwste titels is ‘goudmoordenaar’.

Een voorbeeld hiervan is dat Grayscale Investments eerder dit jaar een reclamecampagne onthulde die investeerders aanspoorde om ‘goud te laten vallen, Bitcoin te kopen’, waarin werd aangetoond dat het edelmetaal nogal inefficiënt en verouderd is in de moderne economie van vandaag..

Cryptocurrency en goud

Veel gouden insecten hebben dit sentiment natuurlijk weggelachen als pure waanzin. Maar het ‘Bitcoin beats gold’-verhaal kreeg onlangs grip toen uit rapporten bleek dat de goudmarkt vol problemen zat..

Bitcoin fundamenteel sterker dan goud?

Goudstaven lijken eenvoudig genoeg. Het zijn grote, oranje gekleurde en gestempelde platen metaal die een ton wegen voor hun formaat.

Desondanks kunnen ze worden vervalst. Prominente cryptocurrency-analist “PlanB” trok onlangs de aandacht naar een verhaal dat onthulde dat nagemaakte goudstaven, die zijn versierd met de ‘officiële’ merken van grote raffinaderijen en pepermuntjes, markten over de hele wereld circuleren.

#bitcoin lost dit ophttps://t.co/I7cH6tYPG2

– PlanB (@ 100triljoenUSD) 21 oktober 2019

Natuurlijk is het goud zelf niet nep (het goud in deze ‘nep’-baren bestaat nog steeds uit atomen met een atoomnummer van 79), maar deze verhalen laten nog steeds zien dat er gaten in het edelmetaal zitten om te verifiëren wat is legitiem en wat niet.

Dit is niet het enige recente stukje nieuws dat het idee heeft bevestigd dat Bitcoin misschien beter is dan goud. Volgens eerdere rapporten van Blockonomi ontdekte NASA eerder dit jaar dat een asteroïde genaamd “Pysche 16” tot de rand gevuld is met goud, platina, ijzer en nikkel..

Mensen zoals Scott Moore van EuroSun Mining schatten dat de verschillende metalen op de asteroïde zouden worden gewaardeerd op meer dan $ 8000 biljard als ze in hun geheel worden gedolven, een waarde van metaal die meer is dan de totale waarde van het wereldkapitaal. Gek, ik weet het.

Om het kort te zeggen: goud is niet zo schaars als we denken dat het is.

Bitcoin, aan de andere kant, is algoritmisch schaars. De cryptocurrency heeft in feite een aanbodlimiet van 21 miljoen, dat volgens de huidige schattingen tegen 2140 zal worden bereikt.

Wat meer is, in tegenstelling tot goud, kan het aanbod van Bitcoin als het ware jaren van tevoren worden voorspeld en is het volledig transparant – iets waarvan goudbugs niet kunnen beweren dat ze het kunnen, zoals het voorspellen van het aanbod van het actief of weten hoeveel er in omloop is. nauwkeurige nauwkeurigheid is bijna onmogelijk.

Nog geen goud verslaan

Zeker, Bitcoin is misschien een goed alternatief voor de waardeopslag van goud op een fundamenteel niveau, maar fungeert het eigenlijk als een afdekking?

Op dit moment niet echt.

Begin augustus, toen zowel de VS als China massale handels- en tariefstoten uitwisselden met betrekking tot de handelsruzie, ontstond er een vreemde markttrend.. Gegevens van Huobi’s over-the-counter trading desk, waarvan algemeen bekend is dat het voornamelijk wordt gebruikt door Chinese investeerders op het vasteland, toonde aan dat Tether (USDT) handelde met een korting van bijna 1,3%.

Bitcoin, volgens de Chinese cryptocurrency venture capitalist Dovey Wan, handelde tegelijkertijd ook met korting in China.

Tether handelt nu tegen een vrij brede negatieve premie op het vasteland van China, hetzelfde geldt voor Bitcoin

vertel me meer abt “Bitcoin is een veilige aanwinst voor de Chinese theorie”

&# 128064;&# 128064;&# 128064;

– Dovey 以德服人 Wan &# 128477; &# 129430; (@DoveyWan) 9 augustus 2019

Zeker, een korting van 1,3% – die ongeveer $ 150 bedroeg tegen de toenmalige huidige prijs van $ 11.800 van Bitcoin – was niet veel in het grote geheel van dingen. Maar in een markt die naar verwachting een hoge premie zal hebben vanwege het vaak aangehaalde verhaal over veilige havens, moet elke korting als behoorlijk schokkend worden beschouwd.

Zoals Larry Cermak, het hoofd van onderzoek bij The Block, opmerkte: “[dit is bewijs] dat Chinese investeerders die werden getroffen door de devaluatie van de Chinese yuan van vorige week, [die het resultaat was van een escalatie van de handelsoorlog], niet de degenen die Bitcoin kopen. “

Voor een bepaalde context herstelde goud zich in die tijd – en steeg het hard – en bereikte begin september een meerjarig hoogtepunt van $ 1.555, deels als gevolg van de berichten dat de centrale banken van de wereld, inclusief de People’s Bank of China, edelmetaal zijn gaan verzamelen. in afwachting van de verzwakking van de Amerikaanse dollar.

Dit alles bij elkaar genomen, is het misschien een beetje kortzichtig om Bitcoin een veilige haven te noemen dat beter is dan goud … althans voorlopig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me