Bitcoin SV (BSV) Debacle ziet tweede golf: Kraken, andere platforms worden verwijderd

Bitcoin SV

Hoewel sommigen het ontkennen, is het crypto-ecosysteem een ​​controversiële plek. Het paradigmaverschuivende potentieel van blockchain-technologieën wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd door verschillende groepen, wat leidt tot een overvloedige discussie tussen branchefracties..

Een van die conflicten heeft Bitcoiners en andere cryptocurrency-gemeenschappen zien verzamelen tegen Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV), met name als gevolg van de acties van de projectleiders, de Canadese ondernemer Calvin Ayre en Satoshi-eiser Craig Wright..

En dit debacle bereikte deze week een hoogtepunt, toen uitwisselingen massaal onthulden dat ze BSV zouden schrappen in een openlijke blijk van afkeuring..

Bitcoin SV

Kraken luistert naar peiling, verwijdert Bitcoin SV

Maandag verraste het in San Francisco gevestigde Kraken de crypto-industrie door een peiling op Twitter te publiceren, waarin respondenten werd gevraagd of de beurs Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) moest schrappen. Hoewel dit werd gedaan als reactie op een daadwerkelijke schrapping van de beursnotering van Binance, oogstte de schokreactie snel tractie in de cryptosfeer.

Binnen enkele uren had de peiling tienduizenden respondenten, van wie een meerderheid op Kraken stemde om de beroemde maar controversiële Bitcoin-vork te schrappen. En eerder vandaag werd de peiling gesloten, met 71% van ~ 70.000 crypto-belanghebbenden die stemden voor het verwijderen van BSV-ondersteuning. Kraken maakte zijn belofte enkele uren later waar door de volgende tweet en blogpost om te beweren dat investeerders uiteindelijk inspraak hebben in wat er gebeurt met hun platform naar keuze.

De mensen hebben gesproken. Kraken schrapt BitcoinSV: https://t.co/8lSUfEYUYr#delistBSV

– Kraken Exchange (@krakenfx) 16 april 2019

Volgens de post, die begon met een altruïstische ‘cryptocurrency gaat over het creëren van een betere wereld’, kwamen de acties van het BSV-kamp niet overeen met deze visie volgens een analyse van het personeel van Kraken. De Amerikaanse startup legde uit dat “het team achter Bitcoin SV” gedragingen en praktijken heeft aangewend die “antithetisch” zijn met de bovengenoemde missie en “waar de cryptogemeenschap voor staat”, die aandringt op “vrijheid van gecentraliseerde systemen, financiële vrijheid en vrijheid van onderdrukking. “

Kraken keek specifiek naar de beweringen van Craig Wright over de identiteit van Satoshi Nakamoto en de daaropvolgende juridische bedreigingen en rechtszaken die betrekking hadden op deze controverse, waarbij hij de brieven noemde die zogenaamd naar Ethereum-maker Vitalik Buterin waren gestuurd, handelspublicatie Chepicap, Lightning Network-voorstander Hodlonaut en cryptocontent maker Peter McCormack “de druppel.”

En dus zullen de stortingen van Bitcoin SV op het platform op 22 april stoppen, de handel in BSV zal op 29 april eindigen en het activum zal op 31 mei volledig van de notering worden gehaald. Het sluit zijn post af met een expressief “er is geen ruimte voor slechte acteurs”, waarbij Craig Wright en zijn collega’s worden vermeden, vooral met betrekking tot hun beslissingen om crypto-belanghebbenden te bedreigen.

Niet de eerste schrapping… noch de laatste

Hoewel de stap van Kraken om de cryptocurrency te verwijderen groot nieuws op zich is, is dit slechts een van de weinige BSV-schrappingen die de afgelopen dagen zijn aangekondigd.

Zoals gemeld door Blockonomi op maandag, onthulde Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange, dat het ook BSV zou mijden. In een aankondiging merkte de beurs op dat BSV niet aan zijn normen voldoet en dus op 22 april, iets meer dan een week verwijderd, zou worden geschrapt. Uren na de aankondiging van Binance volgden andere prominente crypto-startups.

Erik Voorhees, een anti-establishmentfiguur die het instant crypto-handelsplatform ShapeShift leidt, beweerde dat zijn bedrijf Binance steunt. Hij beweerde dat ShapeShift binnen 48 uur na het publiceren van de tweet de ondersteuning voor het verhandelen van Bitcoin Satoshi’s Vision zou verwijderen..

Uren later volgde wallet-provider Blockchain.com dit voorbeeld. Net zoals Voorhees zijn aankondiging deed, onthulde de CEO van het in San Francisco gevestigde fintech-bedrijf, Peter Smith, op Twitter dat zijn bedrijf in de komende dertig dagen de ondersteuning voor BSV-transacties zal beëindigen, eraan toevoegend dat gebruikers van het Bitcoin-derivaat moet “ergens anders gaan.”

Andere prominente beurzen en infrastructuurproviders zullen naar verwachting BSV binnenkort van de markt halen. Zoals iemand het op Twitter zei, is dit het domino-effect van BSV.

BSV Rollen In Delisting Spree

Deze massale verontwaardiging van de gemeenschap is geen zegen voor BSV, dat is zeker. Op het moment dat dit artikel werd geschreven, is de crypto-asset in de afgelopen 24 uur 3,5% gedaald, terwijl Bitcoin, Ethereum en de markt in het algemeen met 3% zijn gestegen. BSV handelt momenteel tegen $ 57,5 ​​per stuk, een daling ten opzichte van de $ 71 voorafgaand aan de plotselinge beweging van Binance.

Interessant is dat Bitcoin Cash ABC (BCH) een grote groene kaars heeft gezien als gevolg van deze wijdverspreide BSV-afkeer. Nadat Binance het nieuws had aangekondigd dat de ondersteuning was verwijderd, gingen BSV-handelaren en investeerders over om hun stack te liquideren en ze te verhandelen voor Tether’s USDT of BCH – vandaar de stijging.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me