Bitcoin opstarten BitPay: dichtgeslagen door Hong Kong News Outlet

BitPay

Hoewel Bitcoin inherent een gedecentraliseerde technologie is, wat betekent dat betalingen kunnen worden gedesintermedieerd en peer-to-peer, zijn sommige services in het cryptocurrency-ecosysteem onderhevig aan de problemen die gepaard gaan met centralisatie..

Het lijkt erop dat een van deze services BitPay is, een in Atlanta gevestigde Bitcoin-betalingsprocessor die een bedrijf is achter een meerderheid van cryptocurrency-enabled e-commerce.

Het Amerikaanse bedrijf, dat in 2018 met name ongeveer $ 1 miljard aan betalingen verwerkte, kwam onlangs onder vuur te liggen van de hoofdredacteur van een nieuwsorganisatie in Hongkong, die gedeeltelijk via BTC fondsen voor zijn organisatie aan het crowdsourcen was..

BitPay

“Nooit BitPay gebruiken”

In de afgelopen decennia hebben inwoners van Hongkong beweerd dat hun stad steeds meer onderhevig is geweest aan de invloed van de Chinese regeringen op het vasteland.

Inderdaad, nadat het voormalige Britse grondgebied in 1997 aan de Chinezen was teruggegeven, is de lokale overheid begonnen met de langzame overgang om Hong Kong terug naar China te trekken..

In 2014 waren er massale protesten tegen een besluit dat kandidaten voor de functie van Chief Executive in Hongkong werden gekozen door een in Peking georiënteerde commissie; In 2012 probeerde de regering van Hongkong een verplicht nationaal onderwijscurriculum op te leggen, dat zou aansluiten bij wat op het vasteland wordt geïmplementeerd.

Vanwege de gevallen zoals de bovengenoemde, die volgens critici neerkomen op een verlies / uitholling van basisvrijheden voor Hongkongse burgers, lanceerde Tom Grundy de Hong Kong Free Press (HKFP).

De eerste door crowdfunding gefinancierde mediakanaal in de regio, de HKFP, is snel een uitlaatklep geworden voor de meer democratisch en libertair ingestelde mensen om zich te verzamelen. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat Bitcoin wordt geaccepteerd als een manier om de activiteiten van de media te financieren.

Sinds 2015 heeft HKFP ongeveer 15.000 Hongkongse dollars opgehaald (het zou meer waard zijn geweest als ze BTC hadden geaccepteerd in plaats van het fiat-equivalent) via BitPay’s Bitcoin-betalingsprocessor.

Maar volgens Tom Grundy, de hoofdredacteur en oprichter van de outlet, zijn de looncheques voor de Bitcoin-donaties van hun lezers onlangs gestopt..

In de tweetstorm die hieronder te zien is, schreef de journalist dat het geld dat wordt vastgehouden het resultaat is van het gebruik van SWIFT en “vreselijke klantenservice” en “hopeloze communicatie” aan de kant van BitPay. Grundy, die zijn zorgen accentueerde, schreef zelfs:

‘Gebruik nooit BitPay, mensen. Echt de slechtste ervaring die u zich kunt voorstellen – slechte reputatie, hopeloze communicatie, vreselijke klantenservice, * zeer * hoge kosten. Bijna elk alternatief zal beter zijn. Ik heb u gestuurd & Steve een LinkedIn-bericht. Ik ben klaar om oorlog te voeren met publiciteit en juridische stappen – zoek het maar uit jongens! “

GROTE DANK aan de supporters van HKFP die sinds 2015 HK $ 14.817 in Bitcoin hebben gedoneerd.

Cryto-donaties worden echter tijdelijk opgeschort als @BitPay heeft geweigerd over te dragen @bekijkhet_nudonaties gedurende 3 weken zonder goede reden. @spaar @BitPaySupport pic.twitter.com/gz6AdozcNe

– Tom Grundy (@tomgrundy) 11 september 2019

Dit is de tweede controverse waar BitPay de afgelopen weken in terecht is gekomen. In augustus blokkeerde het bedrijf naar verluidt een donatie van $ 100.000, betaald in Bitcoin, bedoeld om naar een non-profitorganisatie van het Amazone-regenwoud te worden gestuurd, die vermoedelijk tegenmaatregelen begon te nemen tegen het grote aantal branden in de regio..

Cryptocurrencies spelen een rol in Hong Kong

Dit is het laatste nieuws in een reeks nieuws dat benadrukt dat Bitcoin en cryptocurrencies een grotere impact hebben – zij het nog steeds klein – in de regio Hongkong, mogelijk vanwege de politieke controverses die de Chinese regio al jarenlang kwellen..

Zoals eerder gemeld door Blockonomi, is Pricerite – een lokale keten van huishoudelijke apparaten met een aantal locaties in Hong Kong – begonnen met het accepteren van cryptocurrencies. Volgens de lokale cryptocurrency Youtuber Michael “Boxmining” Gu worden Bitcoin, Ethereum en Litecoin geaccepteerd door de keten. Gu beweert dat deze integratie Lightning Network-ondersteuning inhoudt, waardoor het mogelijk een van de eerste bonafide-winkels is die gebruikmaakt van de tweede laag schaaloplossing.

Hoewel de aankondiging over deze implementatie geen melding maakte van de protesten, zijn alternatieven voor digitale betalingssystemen die door de overheid kunnen worden gevolgd, waarschijnlijk van belang voor degenen die bij de protesten betrokken zijn..

Dit nieuws kwam nadat lokale uitwisselingen, zoals TideBit en de peer-to-peer-uitwisselingen die zijn opgezet door degenen op LocalBitcoins.com, toegenomen volumes en Bitcoin-prijspremies begonnen te zien – tekenen die een grotere vraag naar het actief impliceren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me