Bitcoin-hashsnelheid stijgt met 10 miljoen TH / s op één dag

Bitcoin-hash-snelheid

Ondanks recentelijk wankelende bitcoin-prijzen, zag de netwerk-hash-snelheid voor bitcoin-mijnbouw een plotselinge, enorme sprong in de afgelopen twee dagen. Deze toename brengt het op een ongelooflijke 62 miljoen terahashes per seconde. Slechts twee dagen eerder zag het netwerk een hash-snelheid van iets meer dan 45 miljoen terahashes. Dit suggereert dat hoewel de bitcoin-prijzen zich nog moeten herstellen, er nog steeds zeker veel interesse is in het delven van het digitale activum.

Bitcoin-hash-snelheid

Bitcoin in cijfers

Om enige context te krijgen over hoe significant deze verhoging van de hash-snelheid is, moeten we terugkijken naar de recente trends in de hash-snelheid.

In de afgelopen zes maanden heeft het bitcoin-netwerk een relatief gestage toename van de hash-snelheid gezien. Op 1 maart van dit jaar bedroeg de hash-snelheid 23,3 miljoen terahashes per seconde. In juni was dat aantal gestegen tot bijna 43 miljoen terahashes per seconde.

Wat is hash-snelheid?

Lees ook: Wat is een hash-snelheid?

Deze snelheid bleef tot 28 juli enigszins stabiel, waarbij de hash-snelheid toenam tot gemiddeld meer dan 50 miljoen terahashes per seconde. Het is ongeveer de afgelopen 30 dagen in dat tempo gebleven. Dat is natuurlijk tot deze meest recente explosie in mijnbouwsnelheid twee dagen geleden.

Dus wat betekent dit voor bitcoin? Hoewel het onmogelijk is om alleen op basis van deze informatie concrete conclusies te trekken, kunnen er nog steeds een aantal zeer waarschijnlijke beweringen worden gedaan.

Mogelijkheid één – een nieuwe grote mijnbouwboerderij

Een voor de hand liggende conclusie die uit deze plotselinge toename zou kunnen worden getrokken, is dat een grote mijnbouwoperatie zojuist ergens online is gegaan. Als we alle recente groei kunnen toeschrijven aan een enkele mijnbouwfaciliteit die online gaat, zou dat betekenen dat de nieuwe faciliteit (als deze bestaat) een schrikbarend grote 10 miljoen terahashes per seconde of meer vertegenwoordigt.

Als we aannemen dat deze toename van de hash-snelheid het gevolg is van een nieuwe mijnbouwboerderij, is de kans groot dat ze de nieuwste Bitmain of gelijkwaardige mijnbouwhardware gebruikten. Omdat elke S9i 14,5 terahashes per seconde klokt, om 10 miljoen terahashes per seconde te bereiken, zou zo’n hypothetische mijnbouwfaciliteit maar liefst 690.000 S9i-apparaten of gelijkwaardig moeten hebben.

Mogelijkheid twee – Bitmain is begonnen met het testen van de S11

Het gerucht gaat al lang dat Bitmain binnenkort zijn volgende generatie bitcoin-mijnbouwapparaat, bekend als de S11, zal uitbrengen.

Als we aannemen dat het snelheidsverschil tussen de S7 en de S9 vergelijkbaar zal zijn met de upgrade tussen de S9 en S11, dan is het heel goed mogelijk dat de S11 drie keer de hash-snelheid zou hebben als de huidige S9. De S7 had een hash-snelheid van minder dan vijf terahashes per seconde en de S9 heeft 14,5 in zijn laatste incarnatie. Met andere woorden, als deze trend doorzet, zou de S11 elk ongeveer 45 terahashes per seconde produceren.

Bitmain

Lees ook: Wat is Bitmain?

Van Bitmain is bekend dat ze hun eigen apparaten voor winst runnen lang voordat ze ze ooit op de open markt verkocht. Dit werd aangetoond door de recente Monero-hardfork die werd gedaan om te voorkomen dat ASIC-apparaten de privacyvaluta ontginnen. Toen de fork eenmaal was voltooid, daalde de hash-snelheid aanzienlijk en op zo’n manier dat het suggereerde dat ASIC-apparaten al geruime tijd op het netwerk werkten voordat Bitmain zelfs hun eigen apparaat aankondigde.

Kortom, de piek kan worden veroorzaakt doordat Bitmain of een andere ASIC-fabrikant een volledige productierun van hoogwaardige apparaten test.

Mogelijkheid drie: nieuwe mijnbouwbedrijven worden gelanceerd, oude komen weer online

Een belangrijk probleem dat optreedt wanneer de prijzen van bitcoin dalen, is dat de winstgevendheid van de mijnbouw ook daalt. Zelfs de meest efficiënt ontworpen mijnbouwoperatie op industriële schaal heeft zijn kosten zoals elektriciteit, mankracht, onroerend goed (zoals magazijnen en energiebeheer) en elk ander aantal uitgaven. Als de prijs dus te veel daalt en de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw te hoog is, kunnen mijnbouwbedrijven geld verliezen door te opereren.

Dit kan ook gezegd worden van individuele of kleinschalige mijnwerkers. Ook zij zouden kunnen besluiten om gewoon te stoppen met mijnbouw wanneer het niet langer winstgevend is en opnieuw te beginnen met mijnbouw zodra de prijzen herstellen.

En dus, voor onze derde mogelijke oorzaak voor de toename, denken we dat het een combinatie kan zijn van beide oude mijnen die weer online komen vanwege de recente prijsstijging, of dat het nieuwe mijnen kunnen zijn die online komen. Er is zelfs een kans dat Bitmain de S11 nu op hetzelfde moment test, en al deze drie factoren samen hebben de plotselinge en explosieve groei van de hash-snelheid van het netwerk veroorzaakt.

Laatste gedachten

Het is belangrijk om te onthouden dat we op dit moment alleen kunnen speculeren over de oorzaak van de verhoging van de hash-snelheid. Wat het ook veroorzaakt, het geeft wel aan dat er veel geld naar bitcoin mining gaat. Dat is in veel opzichten een bullish signaal en zou kunnen helpen om de prijzen weer op te drijven naarmate het vertrouwen in de cryptocurrency-krachtpatser bekend als bitcoin begint te herstellen..

Het is ook een zekerheid dat Bitmain hardware van de volgende generatie ontwikkelt, en dat het waarschijnlijk “S11” zal heten in overeenstemming met hun naamgevingstrend. Tot nu toe heeft Bitmain officieel geen uitspraken gedaan over de bitcoin-mijnbouwapparatuur van de volgende generatie, afgezien van de momenteel beschikbare S9eye.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me