Bitcoin Cash (BCH) -gemeenschap viert zijn tweede verjaardag

Bitcoin Cash

Blockchains groeien snel op, hè? Twee dagen nadat de Ethereum-gemeenschap de vierde verjaardag van haar netwerk vierde, vierde de Bitcoin Cash-gemeenschap haar tweede.

Geboren uit een controversieel debat over de blokgrootte, ontstond het project op 1 augustus 2017, toen de backers hard forked Bitcoin (BTC) – de ontstaanscryptocurrency die zelf een decennium achter de rug heeft, over snel volwassen worden gesproken – om na te streven hun visie om Bitcoin door grote blokken te schalen.

Bitcoin Cash

Sindsdien zijn er twee jaar verstreken en veel dingen in en rond Bitcoin Cash zijn dienovereenkomstig veranderd. Tijdens bijeenkomsten op donderdag, variërend van Osaka, Japan, tot Houston, Texas, kwamen BCH-supporters bijeen om te benadrukken waar de jonge cryptocurrency is geweest en waar het naartoe kan gaan..

Vier de 2e verjaardag van #BitcoinCash door op 1 augustus een bijeenkomst bij te wonen! &# 129395;&# 127882;#BCHforEveryone $ BCH pic.twitter.com/0O5Hjy0coT

– Bitcoin Cash Meetups (@BCHmeetups) 29 juli 2019

Er zijn natuurlijk ups en downs geweest. Net als voor andere topcryptocurrencies, trof de crypto-economische bearmarkt van 2018 de BCH bijzonder hard, met de munt momenteel ongeveer 92 procent lager dan het hoogste punt ooit in december 2017 van $ 4.329 USD..

Bovendien doorstond het project vorig jaar met name zijn eigen omstreden harde vork, toen CoinGeek-zakenmagnaat Calvin Ayre en nChain-technisch chef Craig Wright Bitcoin Satoshi Vision (BSV) nogal dramatisch splitsten van de Bitcoin Cash-blockchain..

Maar hoewel de prijzen en het drama mogelijk zijn gedaald, is de intriges op het gebied van ontwikkeling gestegen.

BCH opbouwen

Bitcoin Cash biedt momenteel uiterst betaalbare transacties, maar de ontwikkelingsgemeenschap probeert de blockchain al die tijd veel meer te laten doen dan alleen goedkope betalingen.

Projecten zoals Bitprim’s Keoken en het RSK-team hebben bijvoorbeeld onderzocht om slimme contractfunctionaliteiten naar Bitcoin Cash te brengen. Hoewel deze projecten nog niet van de grond zijn gekomen, vertegenwoordigen ze groeiende inspanningen om BCH-transacties geschikt te maken voor geavanceerde, geautomatiseerde bedrijfslogica.

Een andere interessante rimpel kwam afgelopen herfst toen Bitcoin ABC-ontwikkelaar Amaury Sechet publiekelijk begon met het idee dat Bitcoin Cash het nieuwe consensusmechanisme Avalanche zou omarmen naast de huidige consensusregels..

“Avalanche [heeft] nergens bewijs voor nodig, behalve voor Sybil-verzet,” legde Sechet destijds uit. “Het heeft geen bewijs van werk / inzet / wat dan ook nodig om consensus te bereiken.”

Eerder dit jaar hebben de ontwikkelaars van Bitcoin Cash een netwerkupgrade uitgerold die een versie van de handtekeningentechnologie van Schnorr heeft geïmplementeerd, die in de loop van de tijd verder zal worden geavanceerd en betere blockchainbandbreedte en opslagmogelijkheden mogelijk maakt..

Als we uitzoomen, zijn de relaties tussen de Bitcoin- en Bitcoin Cash-gemeenschappen nog steeds meestal bitter, maar een Redditor nam de vieringen van donderdag als een kans om te proberen hun collega’s te verzamelen om zich te concentreren op proactiviteit en de verdiensten van BCH in plaats van spanningen met Bitcoiners. Ze hadden ruzie:

“We [zouden] een bewuste poging moeten doen om niet langer stil te staan ​​bij negatieve opmerkingen over Bitcoin, Core, Blockstream of LN dan absoluut noodzakelijk is om onze integriteit te behouden en te verdedigen. Laat wegkijken onze enige ontkenning zijn. “

Wat heeft de toekomst in petto?

Wat de horizon betreft, Bitcoin Cash beweegt zich volgens een routekaart die zal zien dat de blockchain uiteindelijk een adaptieve blokgrootte, een nieuw transactieformaat en zogenaamde ‘fractionele satoshis’ omarmt.

Als we meer gaan speculeren, lijkt het erop dat er een niet-nulkans is dat Bitcoin Cash de Ethereum-gemeenschap zou kunnen helpen om van ‘ETH 1.0’ naar ‘ETH 2.0’ te draaien tijdens de komende meerfasige Serenity-upgrade van het slimme contractplatform..

Ethereum mede-maker Vitalik Buterin bracht die mogelijkheid eerder deze maand aan de orde in een Ethereum Research forumbericht, waarin hij betoogde dat Bitcoin Cash een ideale ‘laag voor gegevensbeschikbaarheid op korte termijn’ zou kunnen zijn voor de Ethereum-gemeenschap om te trainen voor hoe ETH 2.0 ETH zal gebruiken. 1.0 voor opslag.

“ Bitcoin Cash past om een ​​paar redenen perfect bij de rekening ”, zei Buterin, waarbij hij opmerkte dat de lage transactiekosten van de blockchain er niet in het minst onder waren..

Hoewel de versmelting misschien nooit werkelijkheid wordt, laat de suggestie van Vitalik zien dat er genoeg in de crypto-economie zijn die Bitcoin Cash serieus nemen en dat zullen blijven doen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me