Australië leidt blockchain-implementatie: heeft mogelijk een nationaal blockchain-platform

Australië DTA Blockchain

Volgens een recent stuk in Computerworld, de Australische regering Bureau voor digitale transformatie (DTA) ligt op schema om tegen het einde van het huidige financiële jaar een prototype blockchain-platform klaar te hebben. Op dit moment zit de DTA midden in een ontdekkingsfase met Gegevens61, waarin ze “de relevantie en toepassing van blockchain voor de overheid onderzoeken”.

Australië DTA Blockchain

Er zijn tal van gebieden waar blockchain de Australische regering kan helpen geld te besparen en de algehele efficiëntie te vergroten. Randall Brugeaud, die eerder dit jaar werd aangesteld als CEO van de DTA, identificeerde het Australische welzijnssysteem als een doel op korte termijn voor de implementatie van blockchain.

De heer Brugeaud vertelde eerder dit jaar op een technische conferentie waar de DTA naar op zoek zal zijn,

“Innovatieve manieren om veilig en efficiënt overheidsdiensten te verlenen met behulp van blockchain”, en dat “het potentieel van blockchain om transacties veilig vast te leggen zal worden onderzocht op basis van de ervaring van andere organisaties in de publieke en private sector.”

Australië is een leidende kracht in de adoptie van blockchain

Voor $ 700.000 AUD, het geld dat door de DTA is toegewezen om “gebieden te onderzoeken waar blockchaintechnologie de meeste waarde zou kunnen bieden voor overheidsdiensten”, is naar mondiale maatstaven klein. Naties als Zuid-Korea en China gooien miljarden dollar in blockchain-onderzoek, en een enkele stad in China heeft meer dan een miljard dollar gereserveerd voor lokale blockchain-ontwikkeling.

Dat gezegd hebbende, Australië is een leider in het ontwikkelen van blockchain-technologie voor gebruik in de praktijk. Commonwealth Bank of Australia (CBA) debuteerde een paar maanden geleden met een eigen blockchain-logistiekplatform, toen ze het gebruikten om een ​​zending amandelen van Victoria, Australië, naar Hamburg, Duitsland te verzenden..

De Australian Stock Exchange (ASX) heeft ook gewerkt aan het verplaatsen van hun handelsafwikkelingsplatform naar blockchain. De ASX besloot de go-live-datum terug te draaien voor hun nieuwe blockchain-afwikkelingsplatform van 2020 tot 2021. Ze zijn nog steeds op schema om het eerste blockchain-platform voor aandelenafwikkeling wereldwijd te hebben, en de ASX is ook op zoek naar ‘andere activaklassen die financiële instellingen nog steeds beheren op basis van legacy-technologie en met handmatige processen ”, aldus ASX CEO Dominic Stevens.

Blockchain voor openbare en privétoepassingen

Sociale diensten zijn een groot potentieel gebied voor de implementatie van blockchain. De meeste openbare hulpdiensten kunnen gemakkelijk worden aangepakt via een blockchain-platform, en tal van gebieden waar verspilling mogelijk is, kunnen worden geëlimineerd met slimme contracten die voordelen uitbetalen langs vooraf bepaalde lijnen.

Een overheidskantoor hoeft geen cheque te verlagen of zelfs een directe storting te gebruiken wanneer dit eenvoudig kan worden geautomatiseerd met een blockchain-platform dat automatisch kan worden beoordeeld in overeenstemming met nationale richtlijnen. Door de behoefte aan menselijk toezicht te verminderen, wordt de kans op fouten weggenomen en worden tegelijkertijd de kosten verlaagd.

Hetzelfde uitgangspunt geldt in principe voor toepassingen van blockchain-technologie in de particuliere sector. De Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) heeft onlangs een consortium gevormd met Herbert Smith Freehills, een advocatenkantoor, en IBM. Ze zijn van plan om een ​​Australisch blockchain-platform te bouwen waarmee slimme contracten in juridische zaken kunnen worden gebruikt.

Het consortium is van plan het nieuwe platform de Australische nationale blockchain (ANB). Het doel is om bedrijven in staat te stellen slimme contracten te gebruiken voor tal van toepassingen, waaronder: “ De mogelijkheid om externe gegevensbronnen op te nemen, zoals apparaatgegevens van het Internet of Things (IoT), waardoor deze clausules zelf kunnen worden uitgevoerd als aan de gespecificeerde contractvoorwaarden wordt voldaan, ”Aldus een persbericht van de groep.

Voordelen ontwikkelen

De voordelen die Australië boekt met hun ondersteuning van blockchain-technologie zijn tweeledig. Ten eerste zal Australië profiteren van de efficiëntiewinst die blockchain vrijwel zeker op veel gebieden zal opleveren. Ten tweede zullen ze ervaring hebben met de overgang naar op blockchain gebaseerde systemen, wat hen zou kunnen helpen om wereldwijd te concurreren terwijl andere landen upgraden naar blockchain.

De ASX gaf commentaar op de staat van hun blockchain-overgang en waarom ze wat meer tijd nodig hadden om het te lanceren,

“Verschillende respondenten wezen op de mogelijke risico’s die eraan verbonden zijn, met name wat betreft het verzekeren dat alle gebruikers klaar zijn voor de go-live-datum”, merkten ze op en vervolgden: “Enkele waren voorstander van een meer gefaseerde implementatiebenadering. ASX erkent deze feedback, maar blijft van mening – op basis van eerdere ervaring met de transitie van kritieke marktinfrastructuursystemen – dat het enkele omschakelingsweekend de meest geschikte oplossing is en een lager risico inhoudt dan andere alternatieven, zoals het parallel laten draaien van meerdere systemen. “

Het is duidelijk dat het verplaatsen van kritieke systemen van de ene nederzettingsarchitectuur naar de andere geen eenvoudig proces is. Nu de ASX de stappen neemt om voorop te blijven lopen, zouden ze heel goed in staat kunnen zijn om andere beurzen te helpen hun eigen programma’s uit te rollen. Hetzelfde geldt voor het logistieke platform dat CBA onlangs gebruikte, dat de komende jaren mogelijk een veel grotere rol speelt in de wereldhandel..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me