Au: Poloniex-gebruikers nemen $ 14 miljoen Bitcoin-kapsel na marge-debacle

Poloniex

Ondanks hun belang voor de crypto-industrie, zijn de uitwisselingen van digitale activa altijd in een kwaad daglicht gesteld. Zelfs Coinbase, misschien wel het meest bekende cryptocurrency-bedrijf, is onder de loep genomen, net als Binance en Bitfinex (vooral Bitfinex).

De angst en afkeer van gebruikers ten opzichte van uitwisselingen kan echter voortduren, met nieuws dat Poloniex, een digitale activabeurs die eigendom is van de door Goldman Sachs gesteunde Circle, het mandaat kreeg om een ​​aantal van zijn klanten een enorm Bitcoin-kapsel van miljoenen dollars te geven. Au.

Poloniex

Crash in CLAM veroorzaakt $ 14 miljoen Bitcoin-verlies

Donderdag aangekondigd, leed de markt van Poloniex voor CLAM, een minder bekende maar al lang bestaande altcoin, op 26 mei een enorme ineenstorting. Op deze dag was er een “plotselinge, ernstige” crash in de waarde van de cryptocurrency, die grotendeels onopgemerkt bleef door het publiek.

Hoewel dergelijke instortingen vaak worden gezien, zoals de 99% flitscrash die vorige week werd waargenomen bij Kraken’s Bitcoin-naar-Canadese dollar-paar, viel deze op doordat het ging om margehandel, ook wel bekend als leverage..

De plotselinge daling van CLAM veroorzaakte een “aantal margeleningen om in gebreke te blijven”, resulterend in een “algemeen” verlies van 1.800 BTC, momenteel gewaardeerd op iets meer dan $ 14 miljoen, uit de uitleenpool van Poloniex. Dit verlies van 1.800 BTC bestaat naar verluidt uit 16% van alle actieve Bitcoin-leningen. Dit betekent dat gebruikers van de Bitcoin-leenpool van Poloniex, die naar verluidt 0,4% van het volledige gebruikersbestand van de beurs uitmaakt, 16% hebben verloren op hun uitleenposities..

Volgens Poloniex is de reden waarom dergelijke drastische maatregelen hebben plaatsgevonden te wijten aan de toestand van de CLAM-markt, die grotendeels illiquide en inefficiënt is. Omdat veel leningen hun lening in CLAM-tokens als onderpand kregen, zorgde de ineenstorting van de waarde van het actief ervoor dat de posities van de ‘leners en hun onderpand’ tegelijkertijd veel van hun waarde verloren, wat leidde tot een gedwongen wanbetaling..

Als resultaat van deze aankondiging is de gemeenschap in paniek geraakt, waarbij ze het argument ‘niet je sleutels, niet je Bitcoin’ herhaalde en de problemen met Poloniex ter sprake bracht. Dat is het ding, in tegenstelling tot Binance, dat zijn gebruikers terugbetaalde na een hack van Bitcoin van $ 40 miljoen, heeft Poloniex geen intenties aangekondigd om getroffen gebruikers enige vorm van compensatie te bieden, daarbij verwijzend naar het feit dat haircuts zich houden aan hun servicevoorwaarden. Maar wie leest ze die eigenlijk?

Cirkel nog steeds in pijn

Hoewel margehandel alleen beschikbaar is voor Poloniex-gebruikers buiten de Verenigde Staten, zijn sommigen bang dat dit het bedrijf kwetsbaarder zou kunnen maken dan het al is..

Zoals eerder gemeld door Blockonomi, bevindt Circle zich tussen een rots en een harde plek als het gaat om zijn zaken. De afgelopen maanden heeft het bedrijf het niet al te warm gedaan. Na te hebben gemeld dat het 30 posities had geschrapt – 10% van het personeel – bleek het bedrijf problemen te hebben met durfkapitaalland. Meer specifiek, in plaats van $ 250 miljoen aan externe financiering te zoeken, had Circle zijn doel teruggebracht tot $ 150 miljoen.

Aangenomen wordt dat de kernactiviteit van Circle, de over-the-counter (OTC) -desk, naar verluidt onderhevig is geweest aan kleinere marges en meer concurrenten.

Wat echter nog belangrijker is, is dat Circle onder toezicht staat van de regelgeving. Vorige maand heeft het bedrijf Ardor (ARDR), Bytecoin (BCN), Decred (DCR), Gamecredits (GAME), Neo’s GAS, Lisk (LSK), NXT, OMNI en Augur’s REP geschrapt voor zijn klanten in de Verenigde Staten, waarschijnlijk in de angst dat financiële toezichthouders die activa als effecten zouden kunnen beschouwen. Deze recente surpluspercentages, hoewel niet al te serieus in het grote geheel van de dingen, kunnen het bedrijf onder toezicht van overheidsinstanties plaatsen.

Niet de eerste of laatste keer

Het is belangrijk op te merken dat dit niet de eerste keer is dat een margeondersteunende uitwisseling een verlies moet opvangen door de saldi van gebruikers een mooi kapsel te geven. Vorig jaar, toen de markt voor cryptocurrency bleef dumpen, liquideerde OKEx een longpositie van $ 416,9 miljoen op hun Bitcoin-contract.

Hoewel de liquidatie werd veroorzaakt door een geautomatiseerd systeem van de oprichting van OKEx, was het geleden verlies te groot om te verwerken, waardoor het bedrijf onafhankelijk $ 18,5 miljoen betaalde en zijn gebruikers dwong om een ​​verlies van $ 8,8 miljoen te socialiseren..

Gezien de frequentie van deze debacles, die een bijproduct zijn van de staat van de cryptocurrency-marge, is het onwaarschijnlijk dat dergelijke gevallen snel zullen verdwijnen.

Als er hier een les is, is het deze: als de munten niet in uw portemonnee zitten, zijn ze niet precies van u om te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me