Amerikaanse senatoren geven bipartisan grillen aan Facebook via Libra Crypto

Weegschaal

In een Amerikaanse politieke arena die de afgelopen jaren steeds meer verdeeld is geraakt, blijkt de Libra-cryptocurrency van Facebook een verenigende kracht te zijn.

Een dergelijke verdeeldheid maakte plaats voor een zeldzame vertoning van tweeledigheid in het Capitool op 16 juli, toen senatoren van beide grote Amerikaanse politieke partijen de Facebook-blockchain-leider David Marcus in een Hoorzitting over toezicht van de Senaatscommissie voor het bankwezen op de door het bedrijf voorgestelde Libra stablecoin.

De voorzitter van de commissie, senator Mike Crapo (R-ID) en ranglijstlid senator Sherrod Brown (D-OH), zetten de toon voor de hoorzitting, waarbij de inleidende opmerkingen van beide congresleden aantoonden hoe verontrustend de Weegschaal is voor enkele van de hoogste wetgevers van Amerika..

Weegschaal

Weegschaal onder de microscoop

“Bezorgdheid omvat, maar is geenszins beperkt, tot hoe het betalingssysteem zal werken, hoe het zal worden beheerd en hoe Libra, de Libra Association, Calibra en Facebook allemaal zullen samenwerken”, merkte voorzitter Crapo op aan het begin van de horen.

Senator Brown van zijn kant volgde met een aanzienlijk meer vernietigende opening, waardoor de krachtpatser op sociale media geen kwartier werd. Het Ranking-lid zei dat de slechte staat van dienst van Facebook de afgelopen jaren aantoonde dat het bedrijf slecht gepositioneerd was om betalingen te verstoren:

“Facebook is gevaarlijk. Nu is Facebook misschien niet van plan gevaarlijk te zijn, maar ze respecteren de kracht van de technologieën waarmee ze spelen zeker niet, zoals een todder die een boek met lucifers in handen heeft gekregen. Facebook heeft het huis keer op keer platgebrand en noemde elke brandstichting een leerervaring. “

Wat we hebben geleerd van de hoorzitting en het grillen van de heer Marcus door de senaat:

+ Een stel senatoren haten FB

+ Een paar van hen denken dat de technologie cool kan zijn

+ Senatoren afgestemd op onkruidkwesties (Warner een goed voorbeeld)

+ Marcus is een ervaren operator

+ Er zullen meer hoorzittingen zijn

– Palley (@stephendpalley) 16 juli 2019

Naarmate de hoorzitting vorderde, hield David Marcus zich goed staande door de senatoren te pareren, bijtende vragen waar hij kon en zo diplomatiek mogelijk te antwoorden waar hij niet kon.

“Facebook biedt de Libra geen digitale valuta aan totdat we de zorgen van toezichthouders volledig hebben aangepakt en de juiste goedkeuringen hebben ontvangen”, zei het hoofd van Calibra..

Marcus smeekte de commissie inderdaad dat Facebook alle noodzakelijke regels zou volgen en het token niet zou domineren, en voegde er op een gegeven moment aan toe dat de Amerikaanse regering zou moeten willen dat een dergelijk project plaatsvindt binnen haar bevoegdheid in plaats van buiten haar directe bereik..

Little Settled for Now

Hoewel sommige senatoren open stonden voor de mogelijkheden van Weegschaal, was Marcus niet in staat om de hoorzitting beslissend in het voordeel van Facebook te kantelen. Met dat gezegd, is het boek zeker niet gesloten voor Amerikaanse wetgevers die manieren bedenken om terug te dringen tegen de Weegschaal.

In commentaren na de hoorzitting aan de pers bevestigde senator Brown opnieuw dat de socialemediagigant op niets minder dan ijskoud was als het ging om de perceptie van zijn betrouwbaarheid:

“Facebook heeft keer op keer laten zien dat het het vertrouwen van het publiek beschaamd heeft en ik kan me niet voorstellen dat er iets is waardoor we hen zouden vertrouwen.”

En ja hoor, de hoorzittingen laten dat zien #WeegschaalHet grootste probleem is het vertrouwenstekort van Facebook. Geen enkele hoeveelheid ring-fencing, decentralisatie van consortiumovereenkomsten of wettelijke bescherming kan de realiteit wegnemen dat het project is ontstaan ​​uit een bedrijf met een buitengewoon beladen publieke reputatie

– Michael Casey (@mikejcasey) 16 juli 2019

Als hij uitzoomt, zal Marcus de muziek binnenkort weer onder ogen zien, aangezien hij op 17 juli verschijnt voor een soortgelijke toezichthoorzitting in het Huis van Afgevaardigden..

Met name is er zojuist een wetsvoorstel in de Kamer ingediend dat bedrijven zou blokkeren die meer dan $ 25 miljard USD aan jaarlijkse inkomsten verdienen, bijv. Facebook – van het opzetten van een digitaal bezit zoals de Weegschaal.

In afzonderlijke opmerkingen steekt een Amerikaans congreslid Bitcoin in

De hoorzitting van de Senaatscommissie van de Senaat van dinsdag was voornamelijk gericht op Weegschaal, dus daarin werd weinig gezegd over bitcoin of andere specifieke cryptocurrencies..

Maar in een CNBC-interview op de ochtend van de hoorzitting suggereerde House Minority Leader Kevin McCarthy (R-CA) dat de Weegschaal decentralisatietheater speelde en dat het kon geen kaars houden aan bitcoin in dat opzicht:

“Ik hou van bitcoin […] het echte wat ik leuk vind als het om bitcoin gaat, is blockchain, omdat ik de beveiliging leuk vind. Ik wil dat de overheid bitcoin en blockchain daadwerkelijk gaat gebruiken. “

De opmerkingen komen nadat president Trump vorige week de levensvatbaarheid van cryptocurrencies vernietigde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me