Amerikaanse Senaat ziet waarde in blockchain voor de energiesector

Amerikaanse Senaat Blockchain Power

De Amerikaanse Senaat lijkt zich op te warmen voor blockchain. In een recente hoorzitting over de elektrische implicaties van blockchain werden enkele aspecten van blockchain besproken. Ten eerste werd het elektriciteitsverbruik onderzocht dat door “proof-of-work (POW)” -systemen wordt gecreëerd. POW-systemen staan ​​achter de twee meest waardevolle crypto’s. Afhankelijk van hoe het platform is ontworpen, kan dit een enorme aantrekkingskracht hebben op elektrische netwerken.

Toen Bitcoin vorig jaar in prijs steeg, explodeerde de hoeveelheid elektrisch vermogen die nodig was om het blockchain te laten werken. Op een gegeven moment eind 2017 werd geschat dat de blockchain van Bitcoin meer stroom gebruikte dan veel kleine landen. De Bitcoin-blockchain gebruikt meer stroom naarmate de prijs stijgt, en dit is een van de schaalbaarheidsproblemen die inherent zijn aan het systeem.

Amerikaanse Senaat Blockchain Power

POW-systemen zijn niet de enige manier waarop een op blockchain gebaseerd systeem kan worden georganiseerd, en ze kunnen wel of niet de beste manier zijn om cryptocurrency te laten werken. Een ander idee dat in de Amerikaanse Senaat werd besproken, was hoe blockchain het elektriciteitsnet efficiënter zou kunnen maken. Een aantal bedrijven werkt al met dit aspect van blockchain, dat cryptovaluta’s kan gebruiken om de elektrische markt veel effectiever te maken.

De Amerikaanse senaat ziet voordelen in blockchain

Het elektriciteitsnet in de Verenigde Staten moet worden verbeterd. Veel mensen weten niet dat, hoewel de VS de grootste economie ter wereld is, een groot deel van hun infrastructuur in zeer slechte staat verkeert. Walmart patenteerde onlangs een blockchain-gebaseerd systeem dat zou werken met de volgende generatie IoT-compatibele elektrische apparaten en een niveau van netefficiëntie zou creëren dat anders onmogelijk zou zijn.

Bitcoin energieverbruik

Lezen: Bitcoin-energieverbruik: geconfronteerd met de bezorgdheid over het milieu

Arvind Narayanan, universitair hoofddocent informatica aan Princeton University, had dit te zeggen tegen de Senaat over waar blockchain zou kunnen passen in de Amerikaanse elektrische markt,

“Een op blockchain gebaseerde markt kan aantrekkelijker zijn dan een gecentraliseerd handelsplatform als marktdeelnemers afkerig zijn van één bedrijf dat het platform controleert. Andere initiatieven stellen klanten in staat rechtstreeks elektriciteit met elkaar te verhandelen op een ‘peer to peer’ manier, bijvoorbeeld door overtollige zonne-energie op het dak te kopen en verkopen. Voor peer-to-peer-handel is echter nog steeds de medewerking vereist van nutsbedrijven die uiteindelijk de fysieke stroom van elektriciteit beheersen. “

Professor Narayanan brengt een goed punt naar voren. Hoe middelen worden gedelegeerd, kan geplande economieën, zoals die van China, onderscheiden van westerse landen waar openbare nutsbedrijven mogen profiteren van hun activiteiten. Blockchain heeft de mogelijkheid om transparante markten te creëren. De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en IoT-technologie kan de manier waarop middelen worden toegewezen drastisch veranderen, maar diepgewortelde belangen zullen waarschijnlijk weerstand bieden aan deze beweging naar grotere efficiëntie.

De reden?

Gederfde winst.

Helaas voor nutsbedrijven die werken met een op de markt gebaseerd handelsmodel, zijn transparante systemen die worden bestuurd door AI en financiële prikkels verwijderen een doodsteek voor hun bedrijf. Een op de markt gebaseerd handelsmodel had het beste systeem kunnen zijn in een wereld waar prijsvorming niet eenvoudig was. Tegenwoordig zet de toegang tot informatie die blockchain en IoT creëren die dynamiek op zijn kop.

Het is deze keer echt anders

Een recent rapport van Boston Consulting Group (BCG) suggereert dat blockchain echt niet goed geschikt is voor handel in grondstoffen. Het achterliggende idee is dat commodity traders waarde creëren door prijsstellingsfouten van markt tot markt te exploiteren (arbitrage), waardoor blockchain hun vermogen om winst te maken wegneemt..

Amy Belt, die een auteur was van het BCG-rapport, had dit tegen Reuters te zeggen nadat het rapport openbaar was gemaakt,

“Er zijn zoveel pilots, maar er zijn nog geen echte systemen op productieschaal geworden. Een van de problemen is dat het niet is ontworpen voor fysieke transacties. De fundamentele kwestie: hoe volg je een fysieke entiteit in een virtuele wereld? Het zijn twee werelden die met elkaar in botsing komen. “

Het idee dat commodity-handelaren waarde creëren door winst te maken, was misschien waar voordat AI-, Blockchain- en IoT-technologie bestond, maar vandaag ziet dat marktmodel er steeds archaïscher uit. Het bovenstaande citaat stelt een onrealistische eis voor een technologie die erg nieuw is. Blockchain werkt goed samen met andere nieuwe technologieën en bestaat pas een decennium.

Geen behoefte aan grote winsten

Handelsinstellingen kunnen gemakkelijk worden vervangen door algoritmen die geen winst hoeven te maken, en die gegevens kunnen verwerken op een schaal die voor geen enkele conglomeratie van mensen zou kunnen evenaren. Dit neemt niet alleen de behoefte aan winst weg, het creëert ook een nieuw systeem dat verspilling in veel hogere mate elimineert dan ooit mogelijk was.

De enorme hoeveelheden kracht die Bitcoin gebruikt, zijn het resultaat van hoe de blockchain-architectuur is ontworpen voor zijn platform, en niet een fundamenteel kenmerk van blockchain. Een van de grootste problemen voor mensen is het begrijpen van de ernst van de veranderingen die Blockchain, IoT en AI mogelijk maken. In een wereld waarin de menselijke geest middelen moet delegeren, is een marktsysteem misschien wel het beste.

Nu verandert nieuwe technologie de aard van systeemefficiëntie. Het kan even duren voor beleidsmakers om het concurrentienadeel te realiseren dat een marktgebaseerd handelsplatform heeft in vergelijking met een goed ontworpen AI / IoT-platform dat blockchain gebruikt om transparante markten te creëren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me