Amerikaanse federale overheid komt dichter bij het wettelijk definiëren van blockchain

VS

De wet is gebaseerd op definities. En “blockchain” wordt binnenkort misschien formeel gedefinieerd door de Amerikaanse federale overheid.

Tot op heden zijn de 50 Amerikaanse staten aan hun lot overgelaten in de manier waarop ze blockchain-technologie en de crypto-economie wetgevend benaderen. Wat ontbrak, is het doorbreken van federale richtlijnen van bovenaf om het respectievelijke blockchain-beleid van de staten te sturen.

VS

Maar het begin van dergelijke begeleiding zou nabij kunnen zijn, als nieuwe activiteit in de Amerikaanse Senaat een indicatie is.

Wat staat er in een woord?

Deze week stemde de Senaatscommissie voor Handel, Wetenschap en Transport – die belast is met het geven van binnenlands toezicht op zaken als het concurrentievermogen van Amerika, het internet en technologie in het algemeen – voor de Blockchain Promotion Act.

Het wetsontwerp, gesteund door leden van beide grote Amerikaanse politieke partijen, roept op tot de schepping van een zogenaamde Blockchain-werkgroep onder leiding van de Amerikaanse minister van Handel, de leider van het ministerie van Handel van het land.

Die werkgroep zou voornamelijk de taak hebben om het Congres een definitie van blockchaintechnologie aan te bevelen, luidt de voorgestelde wetgeving..

De groep zou bestaan ​​uit vertegenwoordigers van verschillende Amerikaanse federale instanties, evenals van experts uit de blockchain-industrie en academici, en zou een ‘studie uitvoeren om een ​​reeks potentiële toepassingen te onderzoeken, waaronder niet-financiële toepassingen, voor blockchain-technologie’ en ‘kansen voor federale bureaus om blockchain-technologie te gebruiken. “

Wat gebeurt er nu?

De Blockchain Promotion Act, ook bekend als S.553, zou nog moeten worden aangenomen door de bredere Senaat en vervolgens door het Huis van Afgevaardigden voordat deze naar president Trump kan worden gestuurd voor een handtekening of een veto..

Aangezien het wetsvoorstel een tweeledige steun heeft, is het zeker mogelijk dat het uit de Senaat komt. Het wetsvoorstel zou ook duidelijk enige steun in de Tweede Kamer hebben, aangezien de Californische vertegenwoordiger Doris Matsui al heeft samengewerkt met Kentucky Rep.Brett Guthrie om een ​​versie van S.553 in de lagere kamer van het Amerikaanse Congres te publiceren..

Rep.Matsui merkte op dat de voortgang van de Blockchain Promotion Act in de Senaat reden tot optimisme was voor iedereen die hoopte de vooruitgang van blockchain-technologie in Amerika te zien:

“Deze bipartisan tweekamerwet zal een brede groep belanghebbenden samenbrengen om een ​​gemeenschappelijke definitie van blockchain te ontwikkelen en, misschien nog belangrijker, mogelijkheden aanbevelen om de technologie te gebruiken om nieuwe innovaties te promoten.”

Een interessante tijd voor U.S. Nook of the Cryptoverse

Blockchain-technologie is de basis van cryptocurrencies. En cryptocurrencies werden op 11 juli in een reeks late avondtweets van president Trump gegrepen.

In die berichten noemde de president bitcoin, cryptocurrencies en de komende Libra stablecoin van Facebook als onbetrouwbaar, zeggende:

“Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer volatiel is en gebaseerd is op ijle lucht.”

… Evenzo zal de “virtuele valuta” van Facebook Weegschaal weinig aanzien of betrouwbaarheid hebben. Als Facebook en andere bedrijven bank willen worden, moeten ze een nieuw bankhandvest zoeken en onderworpen worden aan alle bankregelgeving, net als andere banken, zowel nationale …

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 juli 2019

Sommige belanghebbenden binnen de crypto-economie zullen zeggen dat de president het potentieel van blockchain niet volledig heeft begrepen.

Hoe dan ook, president Trump heeft nu een sterke positie ingenomen tegen cryptocurrencies, en als hij zich realiseert dat blockchain-technologie nauw verbonden is met crypto, is hij misschien niet geneigd om de Blockchain Promotion Act in wet te ondertekenen als deze op een dag zijn bureau kruist. Het is absoluut een rode draad om naar de toekomst te kijken.

Blockchain-experimenten vinden nog steeds plaats in Amerika

President Trump is misschien geen fan van cryptocurrencies, maar dat heeft niet verhinderd dat politiek georiënteerde blockchain-experimenten vooruitgang boeken in de VS..

Andrew Yang is bijvoorbeeld kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap in 2020, en hij komt naar voren als een pro-cryptokandidaat tijdens het verkiezingsseizoen. Nu hebben sommigen in de cryptoverse de oorzaak opgepakt door een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) uit te bouwen die specifiek is ontworpen om de kandidatuur van Yang te stimuleren.

Zijn jullie allemaal klaar voor @YangDAOorg? Laten we de wereld de kracht van blockchains als coördinatieplatforms laten zien door kapitaal voor te coördineren @AndrewYang #YangGang memes en campagnepromo’s.

Binnenkort gelanceerd – meld u aan om een ​​melding te ontvangen!https://t.co/eUscBZ496q

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 10 juli 2019

Yang is nog steeds een donkerpaard om het Witte Huis te bereiken, maar hij zal zeker alle hulp nemen die hij kan krijgen. En sommige belanghebbenden in de crypto-economie steunen graag iemand die zij zien als toekomstgericht op cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me