Amerikaanse Department of Homeland Security overweegt hoe blockchain-transacties te onderzoeken

Bitcoin-privacy

Nu wereldwijde regeringen hun inzet beginnen te vergroten om criminele opbrengsten in de vorm van cryptocurrencies en blockchain-technologie te voorkomen, op te sporen en vervolgens in beslag te nemen, lijkt het erop dat het Amerikaanse Department of Homeland Security dit voorbeeld wil volgen. De overheidsdienst publiceerde onlangs een kennisgeving voorafgaand aan het verzoek, met het oog op het verkrijgen van informatie van relevante belanghebbenden over het onderzoeksproces van blockchain forensics.

Voor degenen die het niet weten, zijn pre-solicitation-kennisgevingen van Amerikaanse overheidsinstanties een manier voor geïnteresseerde belanghebbenden om specifieke vragen te stellen met betrekking tot een mogelijk voorstel. In het geval van de pre-solicitation uitgegeven op 30 november, getiteld ‘The Department of Homeland Security (DHS) Small Business Innovation Research (SBIR) FY19 PreSolicitation’, is de mededeling specifiek gekoppeld aan blockchain-analyse.

Bitcoin-privacy

Bij het opsplitsen van de kennisgeving lijkt het erop dat het Department of Homeland Security geïnteresseerd is in toekomstige voorstellen die zullen helpen bij het vinden van een oplossing voor wetshandhavingsinstanties om forensische analyse uit te voeren op blockchain-protocollen. Bovendien verwijst de kennisgeving ook naar de oprichting van een blockchain-applicatie die de capaciteit heeft om opkomende cryptocurrencies te analyseren.

Department of Homeland Security verwijst naar Monero en Zcash.

Interessant is dat het Department of Homeland Security stelt dat hoewel de “meest bekende use-case waarschijnlijk Bitcoin zou zijn”, eerdere inspanningen al betrekking hebben op blockchain-forensisch onderzoek met betrekking tot ‘s werelds toonaangevende cryptocurrency. Integendeel, het bureau zijn meer bezorgd met de cryptocurrency-industrie in zijn bredere context. In feite verwijst de pre-solicitation rechtstreeks naar privacymunten zoals Monero en Zcash.

Privacy Cryptocurrencies

Lezen: Wat zijn privacymunten?

Bovendien werd ook opgemerkt dat lopend onderzoek naar een reeks factoren die verband houden met het fenomeen blockchain-technologie moet worden voortgezet, met name consensusmechanismen, beveiliging, privacy, internet of things (IOT) en versleuteling..

In de mededeling staat het Department of Homeland Security over het algemeen positief tegenover het digitale ecosysteem en voegt eraan toe dat “deze technologieën de operaties in de overheid en de particuliere sector radicaal zullen veranderen”. Het bureau wees echter ook op het belang van blockchain-analyse met betrekking tot de succesvolle handhaving van anti-witwaspraktijken en KYC-compliance (Know Your Customer)..

Bovendien, hoewel het Department of Homeland Security erkent dat bepaalde kenmerken van cryptocurrencies, zoals de niveaus van privacy en anonimiteit die ze gebruikers bieden, het van cruciaal belang is dat wetshandhavingsinstanties een beter toezicht op transacties kunnen hebben om ervoor te zorgen dat illegale activiteiten worden opgespoord.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel de aankondiging vooraf technische vragen met betrekking tot het onderwerp zoekt, het op dit moment nog niet op zoek is naar specifieke voorstellen van experts uit de industrie. Aangenomen wordt dat dit de volgende fase zal zijn voor het Department of Homeland Security.

Amerikaanse overheidsafdelingen zetten hun verkenning voort met Blockchain

De recente aankondiging van pre-solicitation van het Department of Homeland Security volgt op recente interesse van het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Het bureau is de organisatie die verantwoordelijk is voor het verstrekken van onderzoeksmateriaal aan het ministerie van Defensie en wil daarom een ​​workshop opzetten waarin het gebruik van blockchain zonder toestemming centraal staat..

In tegenstelling tot de voorafgaande kennisgeving van het Department of Homeland Security, dat zich voornamelijk bezighoudt met onderzoeksmaatregelen op het gebied van wetshandhaving, zijn onderzoekers van DARPA geïnteresseerd in toestemmingsloze verspreide consensusprotocollen. Onderzoekers zijn van mening dat met name drie hoofdpijlers nader moeten worden onderzocht. Dit omvat de mogelijkheid om te stimuleren zonder gebruik te maken van traditioneel geld, beveiligingsmodellen voor gedistribueerde protocollen en verdere analyse van centralisatie binnen de gedistribueerde consensusarena..

De DARPA blockchain-workshop is gepland voor 14-15 februari en zal plaatsvinden in Arlington County, Virginia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me