Amazon AWS adopteert Blockchain-technologie met twee nieuwe producten

Amazon AWS Blockchain

Zeker, de markt voor cryptocurrency zit de laatste tijd wat in een dip. Het zou een understatement zijn om dit een kleine verandering ten opzichte van vorig jaar te noemen. Als opkomende technologie is het echter logisch dat blockchain en cryptocurrencies een eerste pijnperiode doormaken. Amazon, een van de grootste bedrijven ter wereld, begrijpt dit.

In feite kiest het e-commercebedrijf ervoor om voorbij de huidige markttoestand te kijken en nieuwe blockchain-gebaseerde projecten vooruit te helpen. Zoals meldde CNBC woensdag, Amazon introduceert twee nieuwe blockchain-services om te profiteren van zijn Amazon Web Services-aanbod.

Amazon AWS Blockchain

Een vereenvoudigde blockchain

Een voorstel is een ‘managed blockchain-aanbod’ waarmee Web Services-klanten met slechts een paar klikken hun eigen ‘schaalbare blockchain-netwerk’ kunnen bouwen. Dit zou er een zijn die “automatisch wordt geschaald om te voldoen aan de eisen van duizenden applicaties die miljoenen transacties uitvoeren”.

Dit project, getiteld Amazon Managed Blockchain, maakt gebruik van open-source frameworks via Hyperledger Fabric en Ethereum. In wezen kunnen klanten hun eigen blockchain-project maken en beheren, ongeacht hun kennis van de technologie:

“Amazon Managed Blockchain elimineert de overhead die nodig is om het netwerk te creëren, en schaalt automatisch om te voldoen aan de eisen van duizenden applicaties die miljoenen transacties uitvoeren. Zodra uw netwerk actief is, maakt Managed Blockchain het gemakkelijk om uw blockchain-netwerk te beheren en te onderhouden. Het beheert uw certificaten, laat u eenvoudig nieuwe leden uitnodigen om lid te worden van het netwerk en houdt operationele statistieken bij, zoals het gebruik van reken-, geheugen- en opslagbronnen. “

Bovendien maakt de beheerde blockchain van Amazon een back-up van de blockchain van gebruikers in de Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) van het bedrijf, die functioneert als ‘een volledig beheerde grootboekdatabase’. Met deze tweede service kunnen blockchain-eigenaren analyses beheren en trends voorspellen.

Wat is Hyperledger

Lezen: Wat is Hyperledger?

“Het zal echt schaalbaar zijn”, beweert de CEO van Amazon’s Web Services tijdens hun recente presentatie, AWS re: Invent. “Je hebt een veel flexibelere en robuustere set API’s waarmee je elke vorm van wijzigingen of aanpassingen aan de grootboekdatabase kunt aanbrengen.”

Met QLDB kunnen gebruikers hun eigen “grootboekachtige applicaties” bouwen met een onveranderlijke geschiedenis. Het cryptografische element van blockchain-technologie biedt de mogelijkheid voor permanente transacties. Dit project maakt gebruik van een “SQL-achtige API” waar ontwikkelaars aan gewend zijn, zodat teams zich gemakkelijk kunnen aanpassen. Het platform is serverloos, schaalbaar en zorgt ervoor dat klanten ‘alleen betalen voor wat’ ze gebruiken.

Deze onthullingen zijn vooral interessant omdat Amazon blockchain-technologie vrijwel genegeerd had met de introductie van AWS. Het laat echter zien dat als een bedrijf zo groot als dit het potentieel van gedecentraliseerde grootboektechnologie kan realiseren, deze industrie een mooie toekomst heeft..

Volgens hun website, het bedrijf beweert dat beheerde blockchain het beste is voor gebruiksscenario’s voor handel, detailhandel en supply chain:

Handel en overdracht van activa

“Met behulp van Amazon Managed Blockchain kunnen financiële en handelsconsortia gemakkelijk een blockchain-netwerk creëren waar alle partijen handelsgerelateerd papierwerk elektronisch kunnen afhandelen en verwerken, zonder dat een centrale vertrouwde autoriteit nodig is.”

Kleinhandel

“Met Amazon Managed Blockchain kan een groep retailers eenvoudig een blockchain-netwerk implementeren waarmee ze informatie over beloningen snel en transparant kunnen delen en valideren, zonder dat een centrale autoriteit nodig is die beloningstransacties tussen retailers verwerkt.”

Bevoorradingsketen

“Met behulp van Amazon Managed Blockchain kunnen bedrijven snel een blockchain implementeren in hun supply chain-netwerk, wat zorgt voor meer transparantie en real-time registratie en tracking van goederen van de ene partij naar de andere. Elke leverancier of distributeur kan lid zijn van het blockchain-netwerk, zijn eigen gedistribueerde grootboek bijhouden en onafhankelijk alle informatie volgen met betrekking tot de beweging van de goederen, zoals tijdstempel, haven van binnenkomst en volume van ontvangen goederen. “

Bedrijven als Verizon, Liberty Mutual en Philips werken samen met dit nieuwe project, wat geruststellend is. Klanten kunnen zich aanmelden voor het Beheerd Blockchain-previewprogramma hier, of de Amazon QLDB hier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me