Als autoriteiten stapelen op Facebook: Weegschaalleider David Marcus reageert op zorgen

Weegschaal

Wetgevers, toezichthouders, economen – zowat iedereen lijkt een vuur onder Facebook aan te steken over de komende cryptocurrency van de socialemediagigant Libra.

Naarmate de druk toeneemt, hebben belanghebbenden binnen en buiten de crypto-economie uitvoerig gespeculeerd over hoe Facebook zou reageren.

Nu heeft het bedrijf via zijn blockchain-teamleider David Marcus aangegeven dat dit zo is toegewijd om de zorgen aan te pakken rond Weegschaal resoluut en te goeder trouw. Maar om dat te doen, zullen Facebook en in het bijzonder Marcus geen gebrek hebben om te reageren.

Weegschaal

Antwoorden worden gevraagd in de VS..

Amerikaanse congresleiders zetten de Libra-plannen van Facebook serieus op scherp.

Op 2 juli kreeg Rep.Maxine Waters – voorzitter van het House Financial Services Committee – het gezelschap van vier van haar wetgevende collega’s in het publiceren van een brief aan het leiderschap van Facebook, waarin de vertegenwoordigers het bedrijf eisten om het werk aan Weegschaal te pauzeren terwijl de congresautoriteiten hoorzittingen hielden over de basketcoin.

Maxine Waters ‘verzoek aan Facebook om een "onmiddellijk moratorium" over de ontwikkeling van zijn nieuwe cryptocurrency, Libra, wint aan kracht. Hier is de brief die vandaag naar Facebook is gestuurd door een stel congres-democraten: https://t.co/mdlkCOuiCq pic.twitter.com/frZKYw5rHU

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 2 juli 2019

“Als producten en diensten zoals deze niet naar behoren worden gereguleerd en zonder voldoende toezicht, kunnen ze systeemrisico’s opleveren die de financiële stabiliteit van de VS en de wereld in gevaar brengen”, aldus de brief..

De uitdaging vanuit het Huis van Afgevaardigden komt nadat de hoogste bankcommissie van de Amerikaanse Senaat vorige maand aankondigde dat het hoorzittingen zou houden over Weegschaal, met name over de privacyimplicaties van de cryptocurrency..

Public Citizen, een consortium van de Amerikaanse privacywaakhond dat deze week ook deelnam aan de oproepen voor een moratorium op de Libra, publiceerde een openbare brief waarin toezichthouders werden opgeroepen om blokkeer Weegschaal van verder gaan “totdat de diepgaande vragen die door het voorstel worden opgeworpen, zijn beantwoord.”

Bovendien heeft zelfs de Amerikaanse Nobelprijswinnende econoom Joseph Stiglitz onlangs stemde in op Weegschaal, ruzie in een opiniestuk dat “[alleen een dwaas Facebook zijn of haar financiële welzijn zou toevertrouwen”.

Wereldwijde regelgevers kijken ook diep naar Weegschaal

Leiderschap bij de Financial Conduct Authority (FCA), de belangrijkste financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, heeft aangegeven dat Libra in het Verenigd Koninkrijk niet te hard mag lopen voordat de autoriteiten voldoende tijd hebben om te reageren.

FCA-directeur van strategie en concurrentie Christopher Woolard merkte op een conferentie van de Universiteit van Cambridge op 2 juli op dat de waakhond zou niet zomaar omrollen voor een technologiebedrijf zo groot als Facebook. Woolard zei:

“Historisch gezien was dit misschien een sector die geleefd heeft volgens de mantra ‘ga snel en breek dingen’, maar de kwesties die hier aan de orde worden gesteld, vereisen diep nadenken en gedetailleerd […] we worden nu geconfronteerd met problemen die een fundamenteel effect kunnen hebben systeem voor financiële dienstverlening. “

In Azië maakt de Bank of Japan zich blijkbaar ook zorgen over Weegschaal. Dat is volgens een anonieme bron naar verluidt binnen de bank, die Nikkei Asian Review vertelde dat ambtenaren bij de instelling zijn bezorgd de cryptocurrency zal een uitdaging zijn om te reguleren.

Leiderschap bij de Monetary Authority of Singapore (MAS), de topbank van Singapore, heeft naar verluidt hun bezorgdheid geuit tegenover Facebook over het aanstaande token van het bedrijf.

Facebook Blockchain Lead David Marcus reageert

Facebook’s blockchain-maestro David Marcus heeft een voorlopige reactie gepubliceerd op het groeiende aantal Weegschaal-nee-zeggers, met het argument in een Facebook-notitie op woensdag dat het stablecoin-project gedecentraliseerd en uiteindelijk betrouwbaar zou zijn..

David Marcus, het hoofd van het Weegschaalproject van Facebook, gaat naar Facebook om te reageren op alle twijfels en vragen die zijn gerezen sinds het project twee weken geleden werd aangekondigd. https://t.co/s5FEbaxAMR

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 3 juli 2019

Daarin schreef Marcus:

“Facebook heeft geen controle over het netwerk, de valuta of de reserve die het ondersteunt. Facebook zal bij lancering slechts een van de meer dan honderd leden van de Libra Association zijn. We hebben geen speciale rechten of privileges. Facebook heeft een dochteronderneming opgericht – Calibra – die een portefeuilleservice zal exploiteren bovenop het Libra Network, en terwijl Facebook, Inc. eigenaar en controle is van Calibra, zal het geen financiële gegevens van Calibra zien. “

Dienovereenkomstig zei het gezicht van de blockchain-inspanningen van het sociale netwerk dat het bedrijf zich ertoe verbindt de komende maanden samen te werken met internationale toezichthouders om hun respectieve zorgen over de cryptocurrency weg te nemen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me