Algemene adoptie: Spedn Bitcoin in winkels, Bakkt in laatste tests en eBay “Happening”

Consensus

De zogenaamde ‘Blockchain-week’ in New York is van start gegaan en de crypto-industrie is absoluut overspoeld met nieuws, persberichten en ontwikkelingen die een revolutie teweeg zullen brengen in de branche. Een item dat maandag opviel was het nieuws dat Flexa, een cryptocurrency -centrische betalingsopstart, werkte samen met Bitcoin-uitwisselingsgigant Gemini om gebruikers in staat te stellen digitale activa te besteden in een reeks fysieke winkels.

Consensus

SPEDN: de nieuwste manier om Crypto IRL uit te geven

Aangekondigd maandag in a Middelgrote post, Flexa, een weinig bekende startup die ‘cryptocurrency overal betaalbaar wil maken’, zal de in-house stablecoin van Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Gemini beschikbaar maken om te besteden in 30.476 verkooppunten..

Chains accepteerden de bovengenoemde digitale activa, waaronder Crate & Barrel, GameStop, Lowe’s, Nordstrom en misschien wel het belangrijkste: Whole Foods, eigendom van Amazon. Er is gemeld dat de bovengenoemde ketens zijn overeengekomen om deel te nemen aan het Flexa-ecosysteem, wat partnerschappen impliceert.

Om dit te bereiken, heeft Flexa een app gelanceerd die “SPEDN” wordt genoemd (een spel op de Bitcoin-gemeenschap, niet zo’n grap “HODL”). Met deze app, momenteel alleen beschikbaar voor Apple-apparaten, kunnen gebruikers cryptocurrency in door Gemini beheerde portefeuilles storten en vervolgens hun telefoons in fysieke winkels gebruiken om normaal goederen te kopen.

Hoewel de winkelier uiteindelijk fiat krijgt, verhoogt deze beweging de bruikbaarheid van cryptocurrency dramatisch.

Tyler en Cameron Winklevoss door een kopje koffie bij Starbucks met behulp van een cryptocurrency die ze hebben uitgevonden. Maar dat is nog maar het begin van dit verhaal, met Nordstrom en Whole Foods die bitcoin, ether accepteren: https://t.co/ftcn7tNX1T door @BuienRadarNL via @Forbes # Consensus2019 #NYCBlockchainWeek pic.twitter.com/lyJlwNiCKp

– Forbes Crypto (@ForbesCrypto) 13 mei 2019

Er is één keerzijde aan dit nieuws: technisch gezien is de aankoop van fysieke goederen met behulp van cryptocurrencies een belastbare gebeurtenis (kortetermijnwinst op kapitaal) in de VS, en moet daarom worden gerapporteerd aan de IRS. Er zijn echter groepen, zoals CoinCenter, die werken om dit probleem aan te passen, wat het idee zou versterken dat cryptocurrencies uiteindelijk echt een nieuwerwetse vorm van valuta zijn die mogelijk een revolutie teweegbrengt in de wereldeconomie..

Andere “Blockchain Week” nieuwsevenementen

De verrassende aankondiging van Flexa was niet het enige positieve nieuwsevenement dat met zijn aanwezigheid de Blockchain Week in New York sierde.

Bakkt, het cryptoplatform dat wordt ondersteund door de eigenaar van de New York Stock Exchange, de Intercontinental Exchange (ICE), heeft maandag onthuld dat het zich eindelijk in de laatste fase van het testen van zijn Bitcoin-futurescontract bevindt..

Volgens eerdere Blockonomi-rapporten vertelden bronnen aan Bloomberg dat het investeringsvehikel van de beurs werd vertraagd als gevolg van een gebrek aan de juiste bewaaroplossing. Maar zoals deze recente aankondiging bevestigt, warmt de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) op naar Bakkt. Bakkt is van plan zijn futurescontract in juli te lanceren, maar deze datum is afhankelijk van een aantal factoren.

Er is ook nieuws dat eBay, ‘s werelds online marktplaats, mogelijk deel gaat nemen aan de crypto-strijd. In de loop van het weekend, toen Consensus, de belangrijkste conferentie van crypto’s, werd opgezet, begonnen de aanwezigen afbeeldingen te posten die suggereerden dat eBay het evenement sponsorde.

ENORM: gelekt beeld van #Consensus onthult dat eBay mogelijk begint te accepteren #cryptogeld

Hoewel er geen officiële verklaring is, gaan er geruchten over de integratie van eBay met crypto-betalingsgateway UTRUST. pic.twitter.com/wWFFRrXtC0

– Shalini⚡ (@DesiCryptoHodlr) 13 mei 2019

Het logo van het bedrijf was over de ruiten gespetterd, in combinatie met de woorden “digitale valuta, het gebeurt”. Velen zagen dit als een hint dat de Silicon Valley-gigant deze week een crypto-gerelateerde aankondiging zou kunnen doen, waardoor de acceptatie over de hele wereld wordt versterkt.

En aan de handelskant van de industrie kende de Bitcoin-futures van CME de grootste sessie ooit, met een nominaal handelsvolume van meer dan $ 1 miljard tijdens de sessie van maandag. Dit, in de ogen van velen, bevestigt dat instellingen eindelijk de ruimte binnenstromen, en proberen om blootstelling te krijgen aan cryptocurrency en blockchain ter voorbereiding van de volgende rally..

CME Bitcoin-futures bereikten op 13 mei een recordhoogte van 33,7K contracten (bitcoin equivalent aan 168K), een stijging van bijna 50% ten opzichte van het laatste record van 22,5K contracten op 4 april. Zie hoe marktdeelnemers $ BTC om met onzekerheid om te gaan: https://t.co/hDgraMj5pe pic.twitter.com/ct1xkjoJDF

– CMEGroup (@CMEGroup) 13 mei 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me