Aanval of slechte trilling? Bitcoin Cash ziet een aanval van ongebruikelijke mijnactiviteiten

Bitcoin Cash

De blockchain van Bitcoin Cash (BCH) ziet doorgaans elk uur ongeveer 6 blokken gevonden. In de afgelopen dagen was een onbekende entiteit soms wel 12 BCH-blokken per uur aan het delven, wat leidde tot een debat in de gemeenschap over de oorzaak van de abnormale snelheid..

In het begin kwamen twee belangrijke theorieën over de aflevering naar voren, namelijk dat er een consensusaanval gaande was of dat een mijnwerker of mijnbouwpool op een zodanige manier van Bitcoin (BTC) naar BCH overschakelde om zo voordelig mogelijk te minen. , die tijdelijk een slechte oscillatie veroorzaakt in het moeilijkheidsaanpassingsalgoritme (DAA) van de 32 MB spinoff-keten dat is ontworpen om ervoor te zorgen dat BCH-blokken gemiddeld elke 10 minuten arriveren.

Bitcoin Cash

Nu het stof rond het incident is neergedaald, lijkt die laatste theorie de beste verklaring te bieden voor de bron van de activiteit.

Er lijken enkele problemen te zijn met BCH-mining, mogelijk gerelateerd aan het algoritme voor moeilijk opnieuw richten. Het lijkt er ook op dat één entiteit nu de feitelijke zeggenschap heeft over de mijnbouw.

Ik ben benieuwd wat hier aan de hand is. Iedereen weet meer? https://t.co/6la25oM8lx

– Andreas ☮ &# 127752;​ &# 127760; &# 128225; &# 128214; &# 128249; &# 128273; &# 128745; (@aantonop) 27 oktober 2019

Woord van het ongewone gedrag kreeg meer aandacht nadat Bitcoin en open blockchain-geleerde Andreas Antonopoulos een Twitter-thread op 26 oktober markeerden uit het account van hash.fail, een rebranding van het Zerononcense-industrieblog gepubliceerd door redacteur, blockchain-onderzoeker en beveiligingsspecialist James Edwards.

“Dat is absurd”

In hun analyse merkte hash.fail het adres in het middelpunt van de activiteit, qqq9v3hhl0vga8w5cts6dx5aa8xep2v2ssvppp5xcn, was de “ontvanger van talloze coinbase-beloningen, dus het is meer dan redelijk om te suggereren dat welke entiteit / entiteiten dan ook die eraan gehecht zijn = verbonden / samenwerken.”

hash.fail legde uit dat het adres een ‘absurd percentage’ aan coinbase-beloningen had gewonnen – de 12,5 BCH die momenteel wordt beloond aan mijnwerkers die nieuwe Bitcoin Cash-blokken genereren – tijdens een twee uur durende venster op 26 oktober als een voorbeeld van de atypische bekwaamheid van de entiteit.

6a / $ BCH heeft een ander retargeting-algoritme dan $ BTC (diff-formule), maar ze zijn beide nog steeds ontworpen om aanpassingsproblemen te produceren die gericht zijn op een consistente bloktijd van 10 minuten.

Er zouden dus gemiddeld 6 blokken / uur gevonden moeten worden.

– librehash (@librehash) 26 oktober 2019

hash.fail drong aan op voorzichtigheid totdat het ‘probleem is opgelost’ en zei dat ze contact hadden gehad met Bitcoin Cash-ontwikkelaars die ‘zich bewust waren van het probleem’ maar de situatie als effectief ‘uit hun handen’ beschouwden.

Interessant is dat een dag na het plaatsen van deze analysethread het adres ‘qqq9v3 …’ stopte met het ontvangen van coinbase-beloningen – althans tijdelijk – nadat het schijnbaar continu verdiende sinds 16 september 2019, toen het adres materialiseerde met zijn eerste beloning.

Eerder een geval van slechte trilling?

In reactie op het verzoek van Andreas Antonopoulos om meer informatie over het incident, wees de pseudonieme Zawy op onderzoek dat ze een maand eerder hadden gepost, een met de titel “BCH heeft een nieuwe DA nodig“En”Trillingen in eenvoudige voortschrijdende gemiddelden.​

Zawy – een elektrotechnisch ingenieur en pionier van Omgekeerde Nakamoto-consensus die door collega’s van het Komodo Platform is aangemerkt als misschien wel de “ belangrijkste autoriteit van de industrie op het gebied van moeilijkheidsaanpassingsalgoritmen ” – argumenteerde dienovereenkomstig dat slechte oscillatie in het moeilijkheidsalgoritme van Bitcoin Cash de ware oorzaak was van de ongebruikelijke activiteit.

Volgens het geciteerde onderzoek van Zawy lijkt de kern van de zaak de huidige stijl van het moeilijkheidsalgoritme van Bitcoin Cash te zijn, dat bekend staat als een Simple Moving Average (SMA)..

“Dit komt omdat mijnwerkers [waarschijnlijk onbewust] een gunstig oscillerend patroon hebben gevonden op basis van de SMA-vensterbreedte”, zei de expert eerder, terwijl hij elders betoogde dat een alternatieve Linear Weighted Moving Average (LWMA) -stijl aanzienlijk moeilijker zou kunnen blijken om te gamen mijnwerkers.

In een gerelateerd gesprek van 28 oktober met ProgPow-ontwikkelaar Kristy-Leigh Minehan, bood Zawy meer specifieke suggesties over hoe de slechte oscillaties zouden kunnen worden aangepakt, waarbij hij zei dat de implementatie van zoiets als LWMA zou helpen en dat kwaadwillende mining grotendeels zou kunnen worden verzacht door moeilijkheid tijdens blok. “

Mijn voorgestelde wijziging is het wijzigen van de moeilijkheidsgraad tijdens het blok, gebaseerd op het tijdstempel dat de mijnwerker geeft in de koptekst die hij aan het oplossen is. Knooppunten & vorige blokken dwingen een strak bereik op dat tijdstempel. Als de grote mijnwerker 5% meer in moeilijkheidsgraad wil betalen voor verschillende blokken, kan hij het opdrijven ….

– zawy (@ zawy3) 28 oktober 2019

“Het lijkt erop dat uw [LWMA] -suggestie goed zou werken,” zei Minehan.

Of een dergelijke LWMA-stijl ooit in Bitcoin Cash zal worden geïmplementeerd, valt nog te bezien, aangezien het aan de verschillende belanghebbenden van het project is om te beslissen.

Afgezien van de recente golf van besproken mijnbouwactiviteiten, hebben diezelfde belanghebbenden uit de gemeenschap ook gesproken over de geplande upgrade van Bitcoin Cash op 15 november, die onder andere complexere functies met meerdere handtekeningen zal toevoegen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me