43% van de millennial investeerders vertrouwt meer op crypto-uitwisselingen dan op aandelenbeurzen

Cryptocurrency Exchange-beveiliging

Volgens een recent onderzoek gedragen door het sociale handelsplatform eToro op 19 februari, heeft bijna de helft van de cryptocurrency-handelaren onder de 30 jaar in de Verenigde Staten vertrouwen in cryptocurrency-uitwisselingen in vergelijking met aandelenbeurzen in het land.

Het onderzoek werd uitgevoerd door marktstrategie- en onderzoeksbureau Provoke Insights namens eToro en er werd rekening gehouden met de reacties van 1.000 online handelaren in de Verenigde Staten. Drieënveertig procent van de onderzochte handelaren gaf aan meer vertrouwen te hebben in de cryptocurrency-beurzen dan de informatie die wordt verstrekt door aandelenmarkten in Amerika.

Cryptocurrency Exchange-beveiliging

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 93 procent van de millennial traders het liefst zou investeren in digitale valuta-opties van traditionele financiële instellingen. Bovendien toonde 71 procent van de ondervraagde millennials die helemaal niet aan cryptocurrency-handel doen, dat ze eerder geneigd zouden zijn om zich bij de cryptomarkt aan te sluiten als traditionele instellingen crypto-investeringsopties zouden bieden..

Een potentieel voor meer millennial acceptatie van digitale activa

Guy Hirsch, Managing Director van de Amerikaanse divisie van eToro, sprak over de resultaten van de enquête over wat hij beschouwde als een ‘generatieverschuiving’, waarbij in het vertrouwen van investeerders, meer investeerders zich meer wenden tot crypto-uitwisselingsplatforms en weg van traditionele investeerders.

Hij legde uit:

Onveranderlijkheid is inherent aan blockchain, en dat maakt real-time audit verstandig en kosteneffectief, en dat is de reden waarom millennials en Gen X crypto-uitwisselingen beschouwen als minder vatbaar voor manipulatie en minder waarschijnlijk een plaats zijn waar slechte actoren beloond worden met belastinggeld.

Hij voorspelde ook dat, hoewel deze cijfers misschien significant lijken, het vertrouwen in cryptoplatforms zeker nog zal toenemen zodra jonge investeerders een uitgebreide opleiding krijgen over hoe digitale valuta en blockchain-technologie werken..

Hogere vraag naar alternatieve crypto-aanbiedingen

Een andere belangrijke bevinding die uit de enquête naar voren kwam, is dat er een toenemende vraag is naar alternatieve op cryptovaluta gebaseerde producten en aanbiedingen.

Vijfenveertig procent van de respondenten van de enquête verklaarde dat ze geneigd zouden zijn om toewijzingen van hun 401 (k) -plannen in cryptocurrencies te accepteren, terwijl 74 procent van de cryptohandelaren ook de voorkeur geeft aan deze optie..

Volgens Hirsch, hoewel de vraag naar digitale activa als onderdeel van 401 (k) -portefeuilles blijkbaar toeneemt, zal dit pas mainstream worden als er specifieke marktveranderingen en regelgevende aanpassingen zijn doorgevoerd door instellingen en toezichthouders..

Hij legde zijn standpunt uit en zei:

We zouden moeten zien dat meer adviseurs worden opgeleid in crypto-activa en zich op hun gemak voelen om hun klanten aan te bevelen om vanuit traditionele aandelenmarkten over te stappen op cryptomarkten. De reguliere tractie zal ook worden ondersteund door de goedkeuring van ETF’s die crypto-activa volgen. Op dat moment konden we crypto-aanbiedingen zien in 401k-portefeuilles.

Crypto-gebaseerde leningen zijn een andere klasse van alternatieve cryptoproducten waar steeds meer vraag naar lijkt te komen. Uit het onderzoek bleek dat 76 procent van de respondenten geneigd zou zijn om de rente op leningen gelijk te trekken op hun digitale activa, in tegenstelling tot fiatvaluta. Bovendien gaf 47 procent van de respondenten van investeerders aan dat ze geïnteresseerd zouden zijn in het krijgen van hun leningen in digitale activa.

Voor Crypto-adoptie is de toekomst helder

Deze resultaten laten in ieder geval zien dat hoewel wijdverspreide acceptatie van cryptocurrency misschien geen realiteit is, de generatieverschuiving dit in de toekomst zou kunnen zien gebeuren..

Het is niet de vraag of digitale assets algemeen worden geaccepteerd; het is de vraag wanneer.

De enquête van eToro haalt een soortgelijk sentiment uit een uitgevoerde studie door het Cambridge Centre for Alternative Finance in december 2018. Volgens de onderzoeksinstantie is het aantal geverifieerde cryptocurrency-gebruikers in de eerste negen maanden vorig jaar met bijna twee keer zo groot toegenomen als de gemiddelde grootte, zelfs toen de effecten van de crypto-bearmarkt werden genomen rekening mee houden.

Het rapport toonde aan dat het totale aantal gebruikersaccounts op cryptocurrency-uitwisselingsplatforms momenteel meer dan 139 miljoen bedraagt, met identiteit-geverifieerde gebruikers van meer dan 35 miljoen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me