Sådan udvindes Monacoin: Komplet begyndervejledning

Hvordan man udvinder Monacoin

Monacoin er en type meme-mønt, der bruger lyra2REv2 minealgoritmen. Monacoin stammer fra Japan i 2013. Et bedre kendt eksempel på en mememønt som denne ville være Dogecoin. Selvom monacoin er en mememønt, har den en stor markedsværdi (241 millioner) og mange nyttige funktioner. Det er den første japanske kryptokurrency, er ekstremt hurtig (blokeringstid på 1,5 minutter) og har få gebyrer, hvorfor den blev oprettet.

Hvordan man udvinder Monacoin

Nu hvor vi kender detaljerne om Monacoin, skal vi gå ud på at udvinde noget MONA!

Nogle generelle minetip

Så før vi starter denne tutorial, har jeg to tip til at få mest muligt ud af din minedriftoplevelse. Sørg først for, at du har de nyeste drivere til dine GPU’er. For det andet bliver de fleste minesoftware markeret som en virus fra virusscannere. På grund af dette, hvis din minedrift på din normale hverdag eller gamingcomputer, der har et antivirus installeret, vil du udelukke minesoftwaren fra antivirusprogrammet. Hvad jeg kan lide at gøre, er at jeg laver en mappe og derefter lægger al min minesoftware i undermapper. Jeg ekskluderer derefter mappen på øverste niveau fra antivirusprogrammet, og det ekskluderer al minesoftware.

Minedrift puljer

Den første ting, vi har brug for, er en minedrift. Du kan solo mine, men udbetalingerne kan tage måneder afhængigt af hvor kraftig din minedrift er, og minedriftene opkræver normalt et meget lille gebyr (1% eller mindre). Brug af en pool giver dig mulighed for at modtage ensartede udbetalinger flere gange om dagen. For Monacoin er der ikke så mange puljer.

Til denne tutorial bruger vi https://asicpool.info. Jeg har valgt denne pool, fordi den er en større pool, med et aktuelt skøn for at finde 24 blokke om dagen. De har servere i USA, EU og Asien, og de opkræver gebyrer på 1%.

Opsætning af minepuljen

Denne pool kræver, at du konfigurerer et loginnavn og bruger det i stedet for din adresse i kommandolinjeparametrene. For at bruge denne pool skal du først klikke på tilmelding (det sidste link nederst til venstre i ovenstående billede)

Indtast alle detaljer og registrer. Når du har tilmeldt dig, skal du klikke på bekræftelseslinket i e-mailen. Efter dette skal du logge ind på kontoen. Når du har logget ind, skal du klikke på fanen “Min konto” i venstre side og derefter klikke på “Mine medarbejdere”.

Du skal nu tilføje en arbejdstager. Du kan bruge den samme arbejdstager til alle dine minedriftcomputere, men det er en bedre idé at oprette en ny medarbejder til hver computer. På denne måde kan du overvåge alle dine computere ved hjælp af webstedets dashboard.

For at tilføje en ny medarbejder skal du indtaste et navn og en adgangskode i den venstre sidefelt. Brug navnet på arbejdstagerne et beskrivende navn, der fortæller dig, hvilken computer det er. For adgangskoden kan det være hvad som helst. Jeg har valgt officecomputer til mit arbejders navn og x til adgangskoden, da det er sådan, den traditionelle adgangskode til de fleste kommandolinjepuljer er opsat. Når du har indtastet oplysningerne, skal du klikke på knappen “Tilføj ny medarbejder”. Skift derefter fanen “Monitor” til “Til”, så du kan overvåge medarbejderen i webstedets instrumentbræt.

Det sidste trin er at opsætte din automatiske udbetalingstærskel.

For denne pulje kan du enten oprette en automatisk betalingstærskel, hvor systemet sender dig en betaling, når du har udvundet et bestemt antal mønter, eller du kan anmode om en manuel betaling, når du vil. Jeg vil foreslå, at du bruger de automatiske betalinger, da gebyret for den automatiske betaling er 0,01 monacoin, mens den manuelle betaling er 10 gange større ved 0,1 monacoin.

For at konfigurere automatiske betalinger skal du indtaste din pinkode og klikke på knappen “Lås op”. Klik derefter på bekræftelseslinket i den e-mail, det sender dig. Indtast derefter betalingstærsklen mellem 1 og 500. Jeg indstiller normalt dette til et nummer, hvor det betaler mig hver dag eller hvert par dage, men du kan indstille det til det, du vil, i området 1 til 500. Derefter skriv bare din pin og tryk på knappen “Opdater konto”.

Nu hvor vi har en pool, og vi har konfigureret den, lad os starte minedrift!

CPU-minedrift

Deres er kun to muligheder for minedrift af Equihash ved hjælp af en CPU. Den ene er Minergate, men jeg foretrækker dem ikke, fordi de tager en stor procentdel af din fortjeneste på grund af det brugervenlige system, de har. Den eneste rigtige minearbejder er Nicehashs nheqminer. Du kan downloade de prækompilerede binære filer til Windows eller Linux.

Vi vil ikke fokusere på CPU-minedrift, da det ikke er rentabelt sammenlignet med GPU-minedrift.

GPU Mining – Nvidia

Til GPU-minedrift er der mange programmer til Nvidia, men den, jeg har fundet at være den bedste, er CCminer. Minearbejderen har ikke et Dev-gebyr og er kompatibel med Windows og Linux. Du kan finde den officielle side og downloadlinket på https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Når det er downloadet, er det virkelig nemt at bruge.

Opret bare en ny batchfil (eller scriptfil, hvis du bruger linux) inde i den mappe, hvor minearbejderen er, og indsæt denne i batchfilen

ccminer-x64.exe -a algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u brugernavn.arbejdernavn -s arbejder_passord

Udskift “algoritme” med den algoritme, du vil bruge. I dette tilfælde skal vi bruge “lyra2v2”

Erstat “mining_pool” med den ønskede server (stratum-eu.asicpool.info, stratum-us.asicpool.info, stratum-jp.asicpool.info)

Udskift “port” med den ønskede port

 • Brug 2101 hvis minedrift ved hjælp af en CPU eller minedrift ved hjælp af en GPU (en eller to GPU’er, for eksempel en spilcomputer)
 • Brug 2102, hvis minedrift bruger en GPU-minedrift (flere GPU’er som 3 eller mere pr. Computer)
 • Brug 2103 ved minedrift ved hjælp af nicehash med 10 – 100 MH / s
 • Brug 2104 ved minedrift ved hjælp af nicehash med 100 MH / s – 1 GH / s
 • Brug 2105 ved minedrift ved hjælp af nicehash med 1 – 10 GH / s
 • Brug 2106 ved minedrift ved hjælp af nicehash med 10 – 100 GH / s

Udskift “User_name”, “Worker_name” og “Worker_password” med de detaljer, vi konfigurerer på siden “MyWorkers”.

 • Den røde pil angiver “Brugernavn”
 • Den blå pil angiver “Arbejdernavn”
 • Den grønne pil angiver “Worker_password”

For eksempel er min opsætning:

ccminer-x64.exe -a lyra2v2 -o stratum + tcp: //stratum-us.asicpool.info: 2101 -u zachh.officecomputer -p x

Dobbeltklik på batchfilen for at køre minearbejderen, og du skal se noget lignende

Den røde pil angiver de GPU’er, den har registreret i dit system, samt den samlede hastighed.

GPU Mining – AMD

Til GPU-minedrift er der mange programmer til AMD, men den jeg har fundet at være den bedste er sgminer. Minearbejderen har ingen Dev-gebyrer., Og er kompatibel med Windows og Linux. Du kan finde den officielle side og downloadlinket på https://github.com/genesismining/sgminer-gm/releases

Når det er downloadet, er det virkelig nemt at bruge.

Opret bare en ny batchfil (eller scriptfil, hvis du bruger Linux) inde i den mappe, hvor minearbejderen er, og indsæt denne i batchfilen

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

sgminer.exe -k algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u brugernavn.arbejdernavn -s arbejder_passord

Fjern alle setx-kommandoer, hvis du bruger Linux.

Udskift “algoritme” med den algoritme, du vil bruge. I dette tilfælde skal vi bruge “Lyra2REv2”

Udskift “mining_pool” med den ønskede server (stratum-eu.asicpool.info, stratum-us.asicpool.info, stratum-jp.asicpool.info)

Udskift “port” med den ønskede port

 • Brug 2101 hvis minedrift ved hjælp af en CPU eller minedrift ved hjælp af en GPU (en eller to GPU’er, for eksempel en spilcomputer)
 • Brug 2102, hvis minedrift bruger en GPU-minedrift (flere GPU’er som 3 eller mere pr. Computer)
 • Brug 2103 ved minedrift ved hjælp af nicehash med 10 – 100 MH / s
 • Brug 2104 ved minedrift ved hjælp af nicehash med 100 MH / s – 1 GH / s
 • Brug 2105 ved minedrift ved hjælp af nicehash med 1 – 10 GH / s
 • Brug 2106 ved minedrift ved hjælp af nicehash med 10 – 100 GH / s

Udskift “User_name”, “Worker_name” og “Worker_password” med de detaljer, vi konfigurerer på siden “MyWorkers”.

 • Den røde pil angiver “Brugernavn”
 • Den blå pil angiver “Arbejdernavn”
 • Den grønne pil angiver “Worker_password”

For eksempel er min opsætning:

sgminer.exe -k Lyra2REv2 -o stratum + tcp: //stratum-us.asicpool.info: 2102 -u zachh.officecomputer -p x

Hvis du kører store GPU’er (1 GB hukommelse eller mere pr. GPU, skal du springe ned til den sidste del under afsnittet problemer, selvom minesoftwaren ser ud til at fungere)

Dobbeltklik på batchfilen for at køre minearbejderen, og du skal se noget lignende

Den røde pil angiver den samlede hastighed for hver GPU i systemet.

Hvis der er problemer, kan du prøve et par ting.

 • Brug -asm 0 eller brug ikke asm-flag i stedet for at bruge -asm 1. Bemærk til Vega-kort skal du bruge -asm 1 ellers får du en fejl.
 • Prøv ikke at bruge setx-kommandoerne. For Vega-kort fik jeg en openCL-fejl, før jeg brugte disse muligheder.
 • Hvis du får en ugyldig poolfejl, kan du prøve at tilføje eller fjerne flaget -allpools.
 • Hvis din minearbejder går ned efter et stykke tid, så prøv at sænke intensiteten ved at bruge -i 6 i stedet for -i 8
 • Du har muligvis ikke nok virtuel hukommelse. Du har muligvis brug for 16 GB virtuel hukommelse (til Vega GPU’er har du brug for mere som 16 GB pr. GPU) for at ændre dette, gå til Kontrolpanel -> System og sikkerhed -> System og klik på Avancerede systemindstillinger til venstre. Derfra skal du klikke på indstillinger under den avancerede fane. Klik derefter på skift, og fjern derefter afkrydsningen automatisk fra den tredje skærm, vælg brugerdefineret størrelse, og skriv størrelsen (i MB) for begge tekstfelter. Tryk derefter på knappen Set, og derefter på knappen OK.

Generel fejlfinding

En ting at overvåge for er uaktuelle eller afviste aktier. Hvis du ser mange forældede aktier, kan du prøve en server, der er tættere på dig. Hvis du ser mange afviste aktier, så prøv at sænke minearbejderens intensitet, hvis den er tilgængelig.

Hvor meget MONA tjener jeg om dagen?

For at finde ud af dette ville du gå til http://whattomine.com og brug deres lommeregner. De har lommeregnere til de fleste af de mønter, der er tilgængelige for mine. I dette tilfælde er MONA-regnemaskinen placeret på https://whattomine.com/coins/148-mona-lyra2rev2 . Lommeregneren giver et groft skøn, så du kan få betalt et højere eller lavere beløb end hvad lommeregneren faktisk siger.

De fleste af værdierne er allerede korrekt indtastet, og du behøver kun at redigere et par værdier.

Hash-hastighed: Indtast din samlede hastighed (i KH pr. Sekund) for alle dine minedriftcomputere. Dette ville være “total hastighed” -værdien i din minesoftware. Sørg for at tilføje alle de computere, du bruger til monacoin-minedrift.

Strøm: Indtast den samlede mængde strøm (i watt), som din minedrift bruger. Noget minesoftware, som EWBF-minearbejderen til Nvidia, måler dette for dig. Du kan også måle det samlede strømforbrug til din computer ved hjælp af speciel software eller et kilowattmeter. Jeg foretrækker at bruge en kilowattmeter, fordi jeg finder det mest nøjagtigt. Sørg for at tilføje alle de computere, du bruger til monacoin-minedrift.

Koste: Indtast omkostningerne pr. Kilowattime, som du betaler til dit elselskab. Jeg var i stand til at finde disse oplysninger i min månedlige regning såvel som på deres hjemmeside.

Poolgebyr: Indtast poolgebyret + mineafviklingsgebyret for miner. Begge minearbejdsgebyrer var 0%, og poolgebyret er 1%, så indtast 1 i tekstboksen.

Hardwareomkostninger: Indtast de samlede omkostninger for al din hardware.

Ved hjælp af mit AMD Vega-system som et eksempel vil jeg vise dig, hvordan du læser dataene. I ovenstående billede er der virkelig 3 ting, jeg ser efter.

 • Se på Sværhedsgrad 24 timer i døgnet og Sværhedsgrad 7 dage. Vi ønsker, at disse skal være omkring det samme, som de er. Dette fortæller os, at de beregninger, vi vil se på i det andet billede nedenfor, vil være nøjagtige i de kommende dage, så længe prisen ikke er ustabil.
 • Se på EX. volumen 24 timer og Markedsværdi. Generelt, jo større disse er, jo mindre ustabil vil prisen være. Vi ønsker, at prisen ikke skal være ustabil, så vores beregninger vil være nøjagtige i de kommende dage. I dette eksempel er markedsværdien medium, så prisen skal være relativt stabil.
 • Se på Opret 1 BTC i og Bryde lige ind. Det er altid interessant at se, hvor lang tid det tager din minedrift at oprette 1 BTC. Indbruddet viser dig et groft skøn over, hvor lang tid det vil tage at betale din minedrift ved at udvinde denne særlige mønt. Dette er fantastisk at bruge, før du bygger din minedrift, for at se, hvor lang tid det tager, indtil du vil se overskud.

I dette billede kan vi hurtigt se, hvor mange mønter og USD-værdi vi laver i bestemte tidsrammer. Du vil se på kolonnen Profit, da dette er værdien efter at have betalt for dit elforbrug. Jeg fokuserer normalt kun på den daglige udbetaling i USD. Ved bare at fokusere på dette nummer kan du køre lommeregneren til et par forskellige mønter og hurtigt se, hvilken mønt der er mest rentabel for din opsætning af minerig. Husk, at du også vil afveje den daglige udbetaling med markedsværdien. En mønt med lav markedsværdi kan være rigtig rentabel en dag og derefter kunne have halvdelen af ​​udbetalingen i morgen.

Det er det. Du skal nu udvinde Monacoin! Sørg for at indtaste din offentlige nøgle i minedriftens instrumentbræt for at holde styr på dine statistikker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me