Sådan udvindes grinemønt (GRIN): Komplet begyndervejledning

Sådan mines grinemønter

Grin er den anden mønt til lancering, der indeholder en version af mimblewimble-protokollen (15. jan. 2019). Der er mange oplysninger om denne protokol, men hovedpunkterne er:

  • Øget privatliv
  • Skalerbarhed og reduceret blockchain-størrelse

Denne mønt tager en mere samfundsbaseret decentral tilgang sammenlignet med Beam. Jeg foreslår alle, der ønsker at udvinde denne mønt, læser artiklen, da den taler om, hvordan de er i stand til at opnå dette, samt hvordan dette adskiller sig fra Monero og ZCash.

Grin bruger Equihash-algoritmen, er skrevet i rust og er ASIC-modstand, til det punkt, hvor de, ligesom Monero, vil være svære at gafle hver sjette måned for at undgå ASIC.

Sådan mines grinemønter

Du har måske også hørt om Beam, som var den første kryptokurrency, der kom ud med en version af mimblewimble-protokollen. Grin er meget anderledes i systemets arkitektur sammenlignet med Beam. De væsentligste forskelle fra brugerperspektivet er Grin giver mulighed for IP-, fil- og adressebaserede transaktioner, mens beam bruger midlertidige ID’er, der hjælper tegnebøger med at kommunikere med hinanden og har evnen til at oprette permanente ID’er siden regelmæssig ID’s ændring efter hver forbindelse til en tegnebog , for at øge privatlivets fred.

Nu hvor vi kender detaljerne om Grin, lad os gå ud på at udvinde noget GRIN!

Generelle minenoter om grin

Øverst i denne vejledning vil jeg nævne, at du har brug for mindst et 5,5 GB-kort for at minde grin, og hvis du vil mine ved hjælp af ASIC-protokollen, skal du bruge 11 GB-kort for at gøre dette.

Nogle generelle minetip

Så før vi starter denne tutorial, har jeg to tip til at få mest muligt ud af din minedriftoplevelse. Sørg først for, at du har de nyeste drivere til dine GPU’er. For det andet bliver de fleste minesoftware markeret som en virus fra virusscannere. På grund af dette, hvis din minedrift på din normale hverdag eller gamingcomputer, der har et antivirus installeret, vil du udelukke minesoftwaren fra antivirusprogrammet. Hvad jeg kan lide at gøre, er at jeg laver en mappe og derefter lægger al min minesoftware i undermapper. Jeg ekskluderer derefter mappen på øverste niveau fra antivirusprogrammet, og det ekskluderer al minesoftware.

Grin Wallet Setup

I denne vejledning skal vi også vise opsætningen af ​​tegnebogen. Årsagen til at dække en tegnebogsopsætning i denne vejledning er, at mimblewimble-protokolmønterne er designet meget anderledes sammenlignet med de andre kryptokurver. En af de største forskelle i design er, at der ikke antages at være nogen adresser i systemet, og tegnebøgerne kommunikerer (de behøver ikke være online) med hinanden for at sende krypto. Fordi dette er et meget andet system, end alle i kryptokurrency er vant til, har Grin adresser såvel som private nøgler, men den anbefalede måde (og den måde de fleste af puljerne udbetaler) bruger ikke adresser. I grin kan man sende en modtagelse ved hjælp af en IP-adresse, videresende en fil frem og tilbage (e-mail osv.) Eller ved hjælp af en grineboksadresse. Vi vil dække alle tre metoder i denne vejledning.

Ubuntu-installation

Fra nu af ser det ud til, at der kun er Linux-tegnebøger, der er glade, da du har brug for en fuld node for at køre, og der er ingen til Windows lige nu.

Hvis du ikke har en Linux-computer, kan du bruge en ekstra computer eller en virtuel maskine på windows. jeg bruger VMware-afspiller (gratis). Når du har downloadet og installeret det, skal du downloade en Linux-distribution. Jeg bruger serverudgaven af Ubuntu 18.04

Jeg bruger serverudgaven, fordi den vil være hurtig at downloade, bruge mindre plads og være mere lydhør. (Bare rolig, vi installerer en GUI) Når du downloader ISO-filen, skal du følge disse trin for at oprette en virtuel maskine

Opsætning af VM er ret simpelt.

På det sidste billede skal du vælge Tilpas hardware … Jeg ville ændre HD til mindst 50 GB, hvis du har plads, og ændre RAM- og CPU-brugen til 50-75% af din computer. Så en computer med 4 kerner 8 GB ville jeg vælge 2 kerner og 4 GB RAM til VM.

Når din virtuelle maskine er startet, kan du virkelig bare acceptere alle standardindstillingerne for Linux-opsætningen og bruge hele disken, da den er inde i en VM.

Du skal derefter logge ind og præsenteres for terminalen, da dette er en serverinstallation. Vi vil nu installere vores GUI. Jeg bruger XFCE

sudo apt installation -y xfce4 xfce4-godbidder

Dette bruger cirka 650 MB. Når det er gjort, skal vi starte GUI ved hjælp af

startx

Bemærk, dette er loginprocessen næste gang vi bruger VM. Du skriver brugernavnet, adgangskoden og derefter startx. Så vores Linux er nu installeret og startet!

Grin Wallet Installation

Først skal vi åbne en terminal

Nu skal vi installere nogle pakker, vi har brug for. Vi skal først hente en webbrowser, så du kan indlæse dokumenterne og denne vejledning i webbrowseren i den virtuelle computer, så du kan kopiere og indsætte. Vi har også brug for git for at hente kilden fra github.

sudo apt installation -y Firefox git

Når du har installeret Firefox og git, kan du oprette en launcher til den. Højreklik bare på skrivebordet, og vælg Opret launcher. Vælg derefter Create Launcher Firef … og klik derefter på Opret.

Åbn nu firefox, og vælg mark som eksekverbar, så advarslen ikke vises igen.

indlæs selvstudiet i Firefox, så du kan kopiere og indsætte de næste trin

Disse kræves for at oprette tegnebogen fra kilden og køre tegnebogen. Du kan besøge de officielle tegnebøger GitHub for kravene for at se de kommandoer, vi udfører nedenfor. Dette installerer al den software, vi har brug for, i en kommando

krølle https://sh.rustup.rs -sSf | sh; kilde $ HOME / .cargo / env && sudo apt installation -y build-essential cmake libgit2-dev clang libncurses5-dev libncursesw5-dev zlib1g-dev pkg-config libssl-dev llvm

Tryk på enter, hvis den beder om installationsmuligheder. Hele denne operation vil installere ca. 700 MB pakker.

Til tegnebogen skulle der bruges en community-bygget tegnebog i stedet for den officielle tegnebog. Årsagen til dette er, at community-tegnebogen efter min mening er meget lettere at bruge og at sende og modtage betalinger fra. Det ligner mere monero CLI på en måde efter min mening, så jeg bruger denne tegnebog i vejledningen. Den officielle tegnebog kræver en masse skiftende filer, hvilket er en anden grund til, at de ikke skulle bruge dette. Også community-tegnebogen har en bedre dokumentation for, hvordan du bruger tegnebogen.

Her er links til officiel tegnebog og tegnebog 713

Her er linket til bygge trin og brug af tegnebogen til tegnebog 713

Bemærk, at tegnebogen nu har en indbygget node, så vi behøver ikke en separat node i den nye build.

Nu er det tid til at oprette tegnebogen

cd ~ && mkdir installerede programmer && cd I * && git klon https://github.com/vault713/wallet713 && cd tegnebog 713 && lastbygning – frigivelse

Grin Wallet Setup

Lad os nu køre tegnebogen og blive synkroniseret (du kan bruge denne kommando til at starte tegnebogen hver gang eller måske oprette en launcher, som vi gjorde for Firefox)

~ / Installerede programmer / wallet713 / target / release / wallet713

Lad os nu lave en ny tegnebog

i det

Du vil gerne rette ned grineboksadressen og de private frøord. Nu har grin et adressesystem, du kan stadig bruge grin uden en adresse, men det gør det naturligvis meget lettere. Vi kan derefter kontrollere vores saldi ved at skrive

info

For at modtage nye betalinger, du har modtaget fra sidste gang du indlæste tegnebogen, skal vi køre lytteren

Lyt

Billedet ovenfor viser kommandoer og svar fra tegnebogen. Frøordene (privat nøgle) i tegnebogen er i den røde boks. Disse er kun til dig. Giv dem ikke ud til andre, ellers kan de bruge dine midler. Den grønne betalingsadresse (rød pil) er den offentlige nøgle, som du skal give andre, så de kan betale dig. Den blå pil viser balancen i min tegnebog.

Grin Wallet Usage

Der er 3 måder at sende og modtage betalinger i Grin

  1. HTTPS
  2. Filbaseret
  3. Grin boks adresse

Nu hvor listenner kører, modtager tegnebogen automatisk enhver https- eller grinbox-adressebetaling, der sendes til den. For at modtage https skal du videresende dine porte bag din router, og tegnebogen 713 understøtter ikke modtagelse af https-baserede betalinger på dette tidspunkt, så vi dækker ikke dette.

At sende en betaling ved hjælp af HTTPS

send beløb – til https: // IP: 13415

For at sende en betaling ved hjælp af den grinbox-adresse, vi kan køre

send beløb – til grinbox_adresse_af_modtager

At sende en betaling ved hjælp af filer

send beløb –fil ~ / sti / til / transaktion.tx

Du sender derefter denne fil (transaction.tx) til modtageren.

At modtage betaling via en fil (Sådan modtager vi betalinger fra minepuljen)

modtage – fil ~ / sti / til / transaktion.tx

Dette opretter en transaction.tx.response-fil, som du har brug for for at returnere til afsenderen.

Afsenderen kører derefter

afslut –fil ~ / sti / til / transaktion.tx.respons

Og betalingen sendes via netværket

Grin Mining Pools

Til denne tutorial bruger vi https://grinmint.com/pages/index.html Jeg har valgt denne pulje, fordi de vil have 0% gebyr i kort tid efter lanceringen (15. jan. 2019)

Nu hvor vi har en pool, kan vi starte minedrift!

CPU-minedrift

Vi vil ikke fokusere på dette, da det ikke er rentabelt.

GPU Mining – Nvidia og AMD

Lige nu er der ikke mange valg for os at bruge til at minde GRIN. Den bedste mulighed i øjeblikket ser ud til at være GrinGoldMiner

Denne minesoftware har et dev-gebyr på 2%. For at bruge denne minesoftware skal vi installere .NET 2.2

Vælg knappen “Download .NET Core Runtime”

Når downloadet og .NET er installeret, skal du køre minearbejderen og redigere værdierne til nedenstående valg

Udskift “[email protected]” med din e-mail-adresse.

Udskift “rig1” med noget, der identificerer minecomputeren som officecomputer.

Udskift “stærk adgangskode” med en adgangskode.

Åbn derefter config.xml-filen i samme mappe, og sørg for, at den har gemt indstillingerne og registreret din GPU korrekt.

Kør nu bare minearbejdersoftwaren, og du skal se noget som dette.

Jeg har også logget ind på minepuljens websted. Det er her, du vil anmode om en udbetaling. Da mimblewimble-protokollen, som Grin bruger, ikke har nogen adresser, kan du anmode om en udbetaling til en e-mail-adresse eller IP-adresse.

Modtag en udbetaling af minepuljen

Log først ind på dit dashboard, sæt adgangskoden i tekstboksen, og klik på e-mailudbetaling. Du modtager derefter en e-mail med en fil. Du vil derefter gerne løbe i tegnebogen

modtage – fil ~ / sti / til / transaktion.tx

Dette opretter en transaktion.tx.response-fil, som du har brug for for at returnere til afsenderen. For at gøre dette skal du gå tilbage til instrumentbrættet og skrive adgangskoden igen og derefter vælge færdiggør transaktion. Vælg derefter filen transaction.tx.response, og upload den. Du skal derefter modtage en betaling, som du kan kontrollere ved at skrive

info

I tegnebogen.

Hvis der er problemer med din minedriftopsætning, kan du prøve et par ting.

Du har muligvis ikke nok virtuel hukommelse. Du har muligvis brug for 16 GB virtuel hukommelse (til Vega GPU’er har du brug for mere som 16 GB pr. GPU) for at ændre dette, gå til Kontrolpanel -> System og sikkerhed -> System og klik på Avancerede systemindstillinger til venstre. Derfra skal du klikke på indstillinger under den avancerede fane. Klik derefter på skift, og fjern derefter afkrydsningen automatisk fra den tredje skærm, vælg brugerdefineret størrelse, og skriv størrelsen (i MB) for begge tekstfelter. Tryk derefter på knappen Set, og derefter på knappen OK.

Generel fejlfinding

En ting at overvåge for er uaktuelle eller afviste aktier. Hvis du ser mange forældede aktier, kan du prøve en server, der er tættere på dig. Hvis du ser mange afviste aktier, så prøv at sænke minearbejderens intensitet, hvis den er tilgængelig.

Hvor meget GRIN tjener jeg om dagen?

For at finde ud af dette ville du gå til https://www.coincalculators.io/coin.aspx?crypto=grin-mining-calculator og brug deres lommeregner. Lommeregneren giver et groft skøn, så du kan få betalt et højere eller lavere beløb end hvad lommeregneren faktisk siger.

De fleste af værdierne er allerede korrekt indtastet, og du behøver kun at redigere et par værdier.

Hash-hastighed: Indtast din samlede hastighed (i megahash pr. Sekund) for alle dine minecomputere. Dette ville være “total hastighed” -værdien i din minesoftware. Sørg for at tilføje alle de computere, du bruger til Grin-minedrift.

Strøm: Indtast den samlede mængde strøm (i watt), som din minedrift bruger. Noget minesoftware måler dette for dig. Du kan også måle det samlede strømforbrug til din computer ved hjælp af speciel software eller et kilowattmeter. Jeg foretrækker at bruge en kilowattmeter, fordi jeg finder det mest nøjagtigt. Sørg for at tilføje alle de computere, du bruger til Grinmining.

Elektricitetsomkostninger: Indtast omkostningerne pr. Kilowattime, som du betaler til dit elselskab. Jeg var i stand til at finde disse oplysninger i min månedlige regning såvel som på deres hjemmeside.

Poolgebyr: Indtast poolgebyret + mineafviklingsgebyret. Dette ville være 0 + 2 = 2%

Hardwareomkostninger: Indtast de samlede omkostninger for al din hardware.

I dette billede kan vi hurtigt se, hvor mange mønter og USD-værdi vi laver i bestemte tidsrammer. Du vil se på kolonnen Profit, da dette er værdien efter at have betalt for dit elforbrug. Jeg fokuserer normalt kun på den daglige udbetaling i USD. Ved bare at fokusere på dette nummer kan du køre lommeregneren for et par forskellige mønter og hurtigt se, hvilken mønt der er mest rentabel for din opsætning af minedrift. Husk, at du også vil afveje den daglige udbetaling med markedsværdien. En mønt med lav markedsværdi kan være rigtig rentabel en dag og kan derefter have halvdelen af ​​udbetalingen i morgen. For en ny mønt, der også har en masse hype rundt, skal du også veje hype-faktoren og inflationsfaktoren ind i din beslutning også med hensyn til minedrift og salg med det samme eller minedrift og besiddelse af nogle.

Det er det. Du skal nu udvinde GRIN! Sørg for at indtaste din offentlige nøgle i minedriftens instrumentbræt for at holde styr på dine statistikker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me