Cryptocurrency Mining Guide: Speculative Mining & Other Strategies

Cryptocurrency Mining Guide

Om du har följt mina artiklar de senaste månaderna har du sett att vi har täckt många olika mynt med många olika gruvalgoritmer. En sak som jag känner att många gruvyoutube-kanaler eller gruvpublikationer inte täcker är, hur vet du vilket mynt jag ska bryta? Det är faktiskt mer komplicerat än så, för du måste ha en gruvstrategi innan du köper din utrustning och börjar bryta olika mynt.

Cryptocurrency Mining Guide

I den här guiden kommer jag att förklara hur du ställer in din strategi innan du köper din utrustning och vad de olika gruvstrategierna är när du börjar bryta.

Observera att vi inte kommer att täcka ASIC-gruvdrift i den här artikeln, bara GPU-gruvdrift.

Välja din utrustning

Innan du bestämmer vilket kort och från vilket varumärke du vill köpa måste du undersöka och utveckla en långsiktig plan.

Just nu är deras huvudsakligen två olika vägar du kan börja din gruvresa på. Du kan köpa Nvidia GPU: er som är anpassade för fler av Equihash-gruvalgoritmmynt och fungerar bra med Linux och Windows, eller vill du bryta mer av Cryptonight-mynt som fungerar bättre med AMD GPU: er och som främst använder Windows.

Det är den första frågan du behöver ställa dig själv. Om du nu vill bryta Ethereum eller Ethash-mynt, fungerar de ungefär detsamma med NVIDA och AMD så att du vanligtvis kan bryta dem med vilken bana som helst. Etheruem har också planer på att byta till POS snart, så vi kommer inte att fokusera på dem för den här artikeln.

Så för att räkna ut detta måste du göra lite undersökning på några av mynten från varje algoritm. Du kan använda whattomine för att göra detta genom att bara söka efter Equihash mynt

eller bara Cryptonight mynt. För Cryptonight-mynt använder jag cryptunit eftersom de listar nästan alla, och många fler än whattomine-listor.

De listar cirka 23 mynt just nu.

Det här är inte en fullständig lista, men det ger dig de viktigaste mynten i dessa kategorier. Om du vill ha fler mynt måste du undersöka på forum såväl som gruvbassänger och utbyten. För Equihash titta på https://pool.miningspeed.com/ och https://www.leafpool.com/ samt forum på bitcointalk och reddit.

Du bör basera beslutet inte bara på lönsamhet utan också på vilka mynt du tror i framtiden kommer att ha mest värde. Vi kommer att behandla detta mer detaljerat i nästa avsnitt.

Olika gruvstrategier

Så efter att du bestämt dig för vilken allmän gruvalgoritm du vill bryta och du får din utrustning måste vi nu ha en annan strategi. Observera att du kan ändra din strategi när som helst, och jag hoppar vanligtvis mellan olika månader till månad.

I allmänhet är här gruvstrategierna

  • Gruva det mest lönsamma myntet
  • Gruva det mynt du tror kommer att vara den bästa investeringen (spekulativ gruvdrift)
  • Gruva det mest lönsamma myntet, sälj det och köp andra mynt (brytbara eller inte) som du tror är den bästa investeringen (en form av spekulativ gruvdrift) (det här är min favoritstrategi och vad jag använder just nu)
  • Gruva mynten som bara börjar med en låg hashrate, för att få många av dem, och hoppas att de noteras på en börs.

Även vid försäljning

  • Säljer jag det och behåller bitcoin?
  • Säljer jag det och köper altcoins?

Personligen har jag använt alla dessa fyra någon gång under gruvdrift. Jag har också haft tider där det mest lönsamma myntet till mig var det mynt som jag tyckte var den bästa investeringen.

Vilken strategi som ska användas?

Det finns verkligen inget bra svar på detta. Eftersom jag har provat dem alla, skulle jag enligt min mening säga att det bästa sättet att mina är en blandning av dem. Här är vad jag gör

Jag brukar mina det mest lönsamma myntet för min maskin. Jag gör det för att jag inte förstår varför du skulle bryta ett annat mynt. Många gånger är det mest lönsamma myntet inte vad du tror är den bästa investeringen, så du kan bryta det och sedan sälja det varje vecka på börserna för att köpa det mynt du tycker är den bästa investeringen. Nu måste du också ta hänsyn till avgifterna från börserna. Många gånger måste du också sälja på en börs och sedan skicka pengarna till en annan börs, köpa ditt mynt och sedan ta ut. Det betyder att du kommer att betala en uttagsavgift två gånger, så se till att du lägger till det när du räknar ut din väg för hur man bryter X-mynt och konverterar det till Y-mynt. Om Y-myntet kan brytas kan det ibland vara bättre att bara räta det.

En annan sak att tänka på är att de mest lönsamma mynten många gånger är mynt med låga marknadsvärden. Det betyder att du måste sälja dem på börserna med några dagars mellanrum, annars kan de snabbt förlora mycket av sitt procentvärde.

Min strategi

För närvarande är min inställning att bryta det mest lönsamma myntet till mina maskiner, sälja till börserna varje vecka och sedan köpa mynt som jag tror är bra investeringar.

Även om jag använde vinster från BTC för att köpa min gruvutrustning bryter jag inte och försöker få tillbaka BTC. Anledningen till detta är att jag beräknade att det skulle ta lång tid (över 1 år) att göra detta. Jag tror också att det finns bättre altcoins som kommer att göra bättre än bitcoin.

Om du bestämmer dig för att göra detta, se till att du håller reda på hur mycket du säljer på börserna. På detta sätt vet du i BTC-värde betalade du någonsin dina gruvdatorer.

Jag gillar att köpa altcoins som jag tror på på det här sättet också, för det tvingar dig att köpa dem långsamt varje vecka och genomsnittliga dina köp, istället för att köpa en stor BTC-mängd av dem på en gång.

Bitcoin Mining

Bitcoin Mining – Är det värt det?

Nu och då är det vettigt att hålla dina gruvpengar. Till exempel om myntet som din gruvdrift har en gaffel, kan det vara en bra idé att hålla myntet för att få det gratis gaffelmyntet. Men det kanske inte är, om du tror att priset på ditt mynt kommer att minska med mer än priset på det gratis gaffelmynt du får.

Det är också tillfällen när du kanske vill hålla fast vid dina BTC-gruvbelöningar och inte byta dem mot alt-mynt. Till exempel om du har köpt ett altcoin ett tag och du tycker att priset är för högt och du inte vill köpa andra altcoins, kan det vara värt att hålla fast i BTC tills du känner att priset inte är för dyrt.

En annan sak är för det mesta på en björnmarknad det är en bättre strategi att hålla din bitcoin, eftersom altmyntpriset tenderar att vara billigare på en björnmarknad.

Mining New Coins (Speculative Mining)

Genom att bryta det mest lönsamma myntet och sälja det för BTC eller ett annat altcoin, tar det fortfarande lång tid att vanligtvis betala av dina riggar. På grund av detta är det en bra idé att ta en viss tid kanske några dagar per månad och försöka bryta mynt som just har kommit ut och har en låg hashrat. Genom att göra detta får du en större mängd mynt jämfört med om du bryter det myntet när det har en högre hashrate. Vanligtvis är detta mynt som inte är noterade på en börs ännu, så du har ingen aning om vad priset kommer att bli, eller om det till och med kommer på en börs. Dessa är vanligtvis inte gafflar av mynt, eftersom de flesta redan känner till dem innan de kommer. Dessa skulle vara som Ravencoin för några månader sedan när bara ett fåtal personer visste om det, eller något mynt som inte är känt och har låg hashrat, och nyligen har släppts.

Hur man bryter Ravencoin

Hur man bryter Ravencoin

Nästa steg är att veta hur man hittar nya gruvmynt. En av de bästa, men mest tidskrävande är Bitcointalk meddelande tråd det är här du kan ta reda på mynt den dagen de kommer ut. Du vill också använda gruvbassänger och småbörser för att leta efter nya mynt de listar. Reddits GPU-gruvdrift avsnittet har också lite information.

Hur man väljer bra mynt

Det finns mycket information i svaret på den här frågan. Grunderna skulle vara att du först vill börja på myntwebbplatsen. Du vill leta efter deras vitbok och läsa den eller åtminstone skumma igenom den. Därefter vill du titta på teammedlemmarna och se om de är kvalificerade eller experter inom sitt område. Du vill också notera om det finns en obalans. Jag har sett lag där deras är marknadsföring, rådgivare, ledare, men väldigt få utvecklare i teamet.

Du vill också se till att de har någon typ av fungerande produkt eller planerar att ha en snart. Du måste också fråga dig själv, är det här en typ av produkt som måste finnas i blockchain, eller kan det vara en webbplats eller app. Om det inte behöver finnas i blockchain kanske du vill titta på andra mynt.

Utility Tokens

Nästa stora fråga skulle vara om det här är ett verktygstecken? En verktygstoken är i grunden ett tokeniserat mynt som bara kan användas i ett visst system. Till exempel skulle detta vara ett mynt där människor köper det bara för att använda en dapp, och utanför den dappen har det inget värde. I grund och botten kommer frågan att tänka, “varför kan de inte bara använda bitcoin” i dapp. Det betyder att token klarar sig bra när deras är ett konstant flöde av köpare och säljare, men det finns ingen långsiktig anledning (förutom prisspekulation) att hålla fast i token. Jag gillar personligen kryptovalutor som ger en anledning att hålla som POS, understryka plattformar som andra mynt kan bygga ovanpå eller något som du kan använda som har värde. Ibland kan du hitta mynt som har alla dessa tre och det är alltid spännande när du hittar ett sådant mynt.

Bevis på insats

Bevis på insatsmynt

Om det mynt du väljer är en symbol (NEP-5 eller ERC20 etc) kanske du vill kontrollera om de har planer på att bli ett mynt när som helst. Om du tittar på https://coinmarketcap.com/ Du kan se att de flesta av de bästa kryptovalutorna är mynt eller token som planerar att vara ett mynt.

Se också till att du undersöker tävlingen för ditt mynt. Har de någon konkurrens, och i så fall hur jämför de sig??

Även anmärkningsvärda investerare och att arbeta med verkliga företag är också ett plus.

Vi vill också titta på myntstatistiken eftersom det kan berätta om det är en bra tid att köpa ett bra mynt.

Du kommer att vilja använda https://coinmarketcap.com/ för detta

Du vill vanligtvis se att det cirkulerande utbudet är minst hälften av det totala utbudet. Ju mer som redan cirkulerar, desto bättre. Till exempel om bara 10% av myntets totala utbud är i omlopp, betyder det att det finns mycket mer “inflation” av utbudet som kommer att hända någon gång, och som vanligtvis kommer att påverka priset på ett negativt sätt. Jag gillar i allmänhet att se över 50% men var som helst från 30% är vanligtvis okej beroende på typ av mynt och alla andra faktorer.

Jag kommer inte att lista några mynt här som faller inom dessa kategorier, eftersom detta inte är en artikel om investeringsrådgivning, och det är bättre om du gör din egen undersökning och hittar mynt som du personligen gillar. Du kan hitta mynt just nu men som faller inom de flesta av dessa kategorier, och de är i topp 100, så se till att du forskar om dem.

Jag hoppas att du gillade en snabb strategiguide om vad du ska göra när du börjar bryta, och hur du väljer mynt som du kanske vill sakta köpa med dina gruvpengar!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me