Ultieme installatiehandleiding voor cryptocurrency-mijnbouw met Linux- en Nvidia-kaarten

Linux Cryptocurrency Mining Guide

In deze tutorial leer je hoe je Linux configureert op een mining-computer die Nvidia GPU’s gebruikt. We zullen de computer ook configureren om SSH te gebruiken, zodat we de computer vanaf een andere computer kunnen besturen. Het belangrijkste voordeel van het instellen van uw mining-computer met SSH is voornamelijk dat als u meerdere mining-computers heeft, u ze allemaal kunt bedienen vanaf een hoofddesktop of laptop die is verbonden met hetzelfde netwerk. U hoeft op deze manier ook geen extra toetsenbord, muis en monitor op al uw mijncomputers te hebben aangesloten.

Linux Cryptocurrency Mining Guide

De belangrijkste reden voor het schrijven van dit artikel is om u te begeleiden bij het installeren van de Nvidia-stuurprogramma’s en het configureren van de GPU’s, zodat men de ventilatorsnelheid en andere GPU-instellingen kan regelen..

De Linux-distributie kiezen

Omdat we een SSH-setup willen gebruiken, hebben we geen GUI nodig voor onze mining-computer. Daarom heb ik gekozen Ubuntu-server voor onze Linux-distributie.

Op het moment van schrijven van dit (14-4-2018) zijn we ongeveer 12 dagen verwijderd van de release van Ubuntu 18.04 LTS. De LTS-versie van de Ubuntu-server is degene die we willen downloaden. Dit komt doordat de LTS-versie updates biedt voor ongeveer vijf jaar na de releasedatum. We willen de updateversie voor de lange termijn, aangezien we stuurprogramma’s downloaden uit hun pakketrepository. De niet-LTS-versies bieden slechts negen maanden updates, wat betekent dat we het besturingssysteem elke negen maanden opnieuw moeten installeren of bijwerken, in plaats van vijf jaar. Bovendien maakt de LTS-versie het proces gemakkelijk bij te werken van de ene LTS-versie naar de volgende LTS-versie, zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Zorg ervoor dat u LTS-versie 16.04 downloadt als u dit vóór 26-4-2018 leest, download anders LTS-versie 18.04. Ik zal de bètaversie van 18.04 gebruiken, omdat dit het toekomstige besturingssysteem voor de Ubuntu-server is en ik dit artikel moet schrijven voor Ubuntu 18.04. ik NIET DOEN stel voor om een ​​bètaversie voor uw mijncomputer te gebruiken, dus het is misschien het beste om gewoon te wachten tot de officiële Ubuntu 18.04-server is vrijgegeven. Ik gebruik alleen de bèta, dus ik kan de tutorial schrijven voor de toekomstige Ubuntu 18.04 en niet de oude Ubuntu 16.04.

Maak de opstartbare schijf

Nadat u het ISO-bestand hebt gedownload, moet u het bestand naar een dvd of een USB-station schrijven en het opstartbaar maken. Ik schrijf het liever op een usb-stick, dus ik zal dit in de tutorial uitleggen.

ik gebruik rufus om mijn opstartbare USB-drives te maken. Rufus werkt alleen op Windows. Download rufus en sluit vervolgens het USB-station aan waarop u het opstartbare ISO-bestand wilt maken.

Opmerking: de USB-drive die u opstartbaar maakt, verliest al zijn gegevens, dus zorg ervoor dat de USB-drive leeg is voordat u verder gaat. Selecteer niet uw harde schijf, anders wordt de harde schijf van uw computer gewist waarop u werkt. Zorg ervoor dat u een USB-station hebt geselecteerd en niet uw Windows-harde schijf. Om deze reden heb ik een aparte USB-drive die ik alleen voor dit doel gebruik.

Voer nu het rufus-bestand uit en je zou zoiets als dit moeten zien

De rode pijl geeft de USB-drive aan waarnaar u het Linux ISO-bestand wilt schrijven.

Opmerking: de USB-drive die u opstartbaar maakt, verliest al zijn gegevens, dus zorg ervoor dat de USB-drive leeg is voordat u verder gaat. Selecteer niet uw harde schijf, anders wordt de harde schijf van uw computer gewist waarop u werkt. Zorg ervoor dat u een USB-station hebt geselecteerd en niet uw Windows-harde schijf. Om deze reden heb ik een aparte USB-drive die ik alleen voor dit doel gebruik.

De blauwe pijl geeft het partitieschema aan dat u voor uw mijncomputer wilt. Ik gebruik meestal de laatste selectie “GPT-partitieschema voor UEFI”. Om dit partitieschema te gebruiken, heb je een moederbord nodig dat UEFI ondersteunt, dus je zult de specificaties van je moederbord moeten controleren. Gebruik anders de eerste selectie “MBR-partitieschema voor BIOS of UEFI”.

De volgende stap is om op het eerste rode vak in de afbeelding te klikken (het vak met de dvd op de afbeelding van de harde schijf) en het ISO-bestand te selecteren.

De groene pijl geeft de naam van de USB-drive aan. Ik heb zojuist de standaardnaam gebruikt.

Zodra u zeker weet dat u alle instellingen correct heeft ingevuld, klikt u op de startknop. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de snelheid van de USB-drive en de grootte van het ISO-bestand.

Installeer het Linux-besturingssysteem

Als het eenmaal is voltooid, moet u het Linux-besturingssysteem op uw mijnbouwinstallatie installeren. Ik ga dit proces niet uitleggen, omdat het vrij eenvoudig is en varieert vanwege de individuele hardware. Ik zal echter een kort overzicht geven van hoe ik het Linux OS heb geïnstalleerd.

U hebt een toetsenbord, muis en monitor nodig die op de mijncomputer zijn aangesloten om het Linux-besturingssysteem te installeren.

Eerst startte ik de computer op en ging naar het BIOS. Ik heb de opstartprioriteit van de machine gewijzigd om eerst vanaf de USB op te starten. Ik heb toen het BIOS opgeslagen en verlaten. Ik heb toen de machine opnieuw opgestart met de opstartbare Linux USB-drive in de machine.

Vervolgens volgde ik de installatie-instructies.

Werk het Linux-besturingssysteem bij

Nu je Linux hebt geïnstalleerd, moet je inloggen op de gebruikersnaam die je tijdens het installatieproces hebt aangemaakt.

De eerste stap is om het systeem bij te werken. We kunnen dit doen door gebruik te maken van:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

De volgende stap is het installeren van de SSH-server

sudo apt-get install openssh-server

Mijn computer zei al dat het was geïnstalleerd, maar u moet het installeren als dit niet het geval is.

Vervolgens hebben we wat informatie over ons netwerk nodig. We hebben deze informatie nodig om via SSH verbinding te maken met de mining-computer en om een ​​statisch IP-adres voor de mining-computer in te stellen. We hebben de volgende netwerkinstellingen nodig:

Lokaal IP-adres

Netmasker

Netmasker CIDR

poort

Koppel

Type:

ifconfig | grep netmask

Het lokale IP-adres is het ip-adres dat begint met 192.168 in het bovenstaande voorbeeld is 192.168.1.71

Het netmasker is het netmaskeradres dat op dezelfde rij staat als het lokale IP-adres. In het bovenstaande voorbeeld is dit 255.255.255.0

Typ nu:

netstat -r -n

De gateway is het adres dat niet 0.0.0.0 is, in het bovenstaande voorbeeld is het 192.168.1.254

De interface is Iface op dezelfde rij als de gateway. In het bovenstaande voorbeeld is dit enp1s0

We moeten nu de CIDR voor uw netmaskeradres berekenen. Om dit te doen, voert u deze opdracht uit en vervangt u “255.255.255.0” door uw netmasker IP-adres.

IFS = ’.’ Read -ra IPADRES <<< "255.255.255.0" && IPADDRESSZERO = `(echo "obase = 2; $ {IPADDRESS [0]}" ​bc) ‘ && IPADDRESSONE = `(echo "obase = 2; $ {IPADDRESS [1]}" ​bc) ‘ && IPADDRESSTWO = `(echo "obase = 2; $ {IPADDRESS [2]}" ​bc) ‘ && IPADDRESSTHREE = `(echo "obase = 2; $ {IPADDRESS [3]}" ​bc) ‘ && echo -n $ IPADDRESSZERO $ IPADDRESSONE $ IPADDRESSTWO $ IPADDRESSTHREE | awk -F’1 ” NF {print NF-1} ‘

Je zou een getal tussen 24-30 moeten krijgen. In het bovenstaande voorbeeld krijg ik 24.

Op dit punt kunnen we de rest van de tutorial vanaf uw hoofdcomputer afronden met behulp van de SSH-functie. U kunt nu het toetsenbord, de muis en de monitor loskoppelen van de mijncomputer.

Maak verbinding met de mijncomputer met behulp van SSH met behulp van een Windows-systeem

Als uw hoofdcomputer Mac of Linux is, heeft u al een SSH-client geïnstalleerd. Als uw hoofdcomputer Windows is, moet u downloaden stopverf. Ik hou van het niet-installatiebestand, dus ik scrol omlaag naar de alternatieve binaire bestanden en download de putty.exe

Nadat je putty hebt gedownload, open je het bestand en je zou zoiets als dit moeten zien

Het enige dat u hoeft in te vullen, is het IP-adres en vervolgens op open drukken.

Hier is mijn setup

Als er waarschuwingsvensters verschijnen, klikt u op Ja.

Het zou je dan moeten vragen om in te loggen (met je gebruikersnaam en wachtwoord die je hebt ingesteld bij de installatie van het Linux OS)

Maak verbinding met de mijncomputer met behulp van SSH met behulp van een Linux- of Mac-systeem

Om via SSH verbinding te maken met uw mining-computer, opent u een terminal en typt u:

ssh IP_adres_van_mijncomputer

Ik zou bijvoorbeeld gebruiken:

ssh 192.168.1.71

Het zou je dan moeten vragen om in te loggen (met je gebruikersnaam en wachtwoord die je hebt ingesteld bij de installatie van het Linux OS)

Configureer een statisch lokaal IP-adres

Eerst moeten we een statisch lokaal IP-adres instellen voor de mijncomputer. Als dat niet het geval is, kan het IP-adres na elke herstart worden gewijzigd. Ik stel voor het statische IP-adres in te stellen op het IP-adres dat het je gaf toen je ifconfig typt, op deze manier wijzen we het geen IP-adres toe dat al in gebruik is door een ander systeem op het netwerk.

Het netwerkbestand bevindt zich op een andere plaats in Ubuntu 18.04 in vergelijking met de vorige versies van Ubuntu, en gebruikt het YAML-formaat in plaats van tekst.

Om het netwerkbestandstype te vinden

ls / etc / netplan /

Het zou één bestand moeten bevatten. Voor mij stond “50-cloud-init.yaml” vermeld

Open het bestand door in te typen:

sudo nano /etc/netplan/50-cloud-init.yaml

Je zou zoiets als dit moeten zien

Verander het zodat het er zo uitziet

Voor het adres dat u wilt typen, moet u het gewenste IP-adres invoeren (ik raad u aan het adres te gebruiken dat het u in ifconfig heeft gegeven) aan het einde moet u / typen en vervolgens de Netmask CIDR die we eerder hebben berekend. Zorg er vervolgens voor dat DHCP voor zowel IPV4 als IPV6 is uitgeschakeld en typ het IP-adres voor de gateway van uw netwerk.

Sla het bestand op door op Control + X en vervolgens op Y en vervolgens op Enter te drukken. U zou nu automatisch terug moeten keren naar de opdrachtregel.

Start vervolgens het systeem opnieuw op:

sudo start nu opnieuw op

Maak vervolgens opnieuw verbinding met het systeem met behulp van SSH en uw toegewezen IP-adres.

Configureer de GPU-stuurprogramma’s

Nu moeten we de Linux Headers installeren met behulp van:

sudo apt-get install -y linux-headers – $ (uname -r)

Mogelijk beschikt u al over de nieuwste headers.

Nu moeten we het xorg dev-pakket installeren

sudo apt-get install xorg-dev

Start nu opnieuw op:

sudo start nu opnieuw op

Vervolgens moeten we de PPA voor de grafische stuurprogramma’s toevoegen:

sudo apt-add-repository ppa: grafische stuurprogramma’s / ppa

Nu moeten we APT bijwerken, zodat het op de hoogte is van de nieuwste stuurprogramma’s in de PPA

sudo apt-get update

Nu moeten we uitzoeken welke stuurprogramma’s de nieuwste stuurprogramma’s zijn. U kunt dit achterhalen door de Grafische stuurprogramma’s PPA Scrol naar beneden en bekijk het item met de tekst “nvidia-graphics-drivers-“. De nieuwste op het moment van schrijven van dit artikel (14-4-2018) is bijvoorbeeld “nvidia-graphics-drivers-396”

Installeer nu zowel de stuurprogramma’s als CUDA

sudo apt install -y nvidia-396 nvidia-cuda-toolkit

de bestanden zijn groot (ongeveer 1 GB), dus het kan even duren

Als het klaar is met installeren, moet u controleren of het correct is geïnstalleerd met

lsmod | grep nvidia

Als er niets terugkeert, is de installatie van het stuurprogramma mislukt, anders zou het zoiets moeten laten zien

Nu moeten we het Nvidia-configuratiebestand maken

sudo nvidia-xconfig -a –cool-bits = 31 –allow-empty-initial-configuration

Je zou zoiets als dit moeten zien

Als het u een fout geeft, start u opnieuw op en probeert u het Nvidia-configuratiebestand opnieuw te maken.

Zorg er nu voor dat alle GPU’s in uw systeem worden gedetecteerd

nvidia-smi

Zoals u kunt zien, heeft het de GT 1030 in de computer gedetecteerd.

Het toont je ook de ventilatorsnelheid, temperatuur en stroomverbruik per GPU.

Start nu opnieuw op

sudo start nu opnieuw op

Nu moeten we inloggen als root

sudo su root

Om de ventilatorsnelheid, kernklok of geheugensnelheid te configureren, moeten we xorg starten en vervolgens het systeem vertellen dat ons hoofdscherm de SSH-console is.

X: 1 &

De computerconsole zou geen fouten moeten geven, maar keert niet terug naar de gebruikersnaam op de opdrachtregel. Typ vervolgens

export DISPLAY =: 1

Daarna moet het terugkeren naar de gebruikersnaam op de opdrachtregel.

Configureer de GPU’s

Opmerking: het wijzigen van de ventilatorsnelheid, GPU-kernklok en GPU-geheugenklok kan de GPU beschadigen en / of de levensduur van de GPU verkorten. Zorg ervoor dat u weet wat u doet als u deze instellingen probeert te bewerken. Ik onderschrijf of pleit niet voor het feit dat u moet proberen om een ​​van deze GPU-instellingen te wijzigen.

Om de ventilatorsnelheid te wijzigen die u kunt gebruiken

nvidia-instellingen -a [gpu:index_of_GPU] / GPUFanControlState = 1 -a [fan: 0] / GPUTargetFanSpeed ​​=fan_speed_percentage

Om bijvoorbeeld de ventilatorsnelheid op 100 GPU 0 te zetten, zou ik gebruiken:

nvidia-instellingen -a [gpu: 0] / GPUFanControlState = 1 -a [fan: 0] / GPUTargetFanSpeed ​​= 100

Om de kloksnelheid van de GPU-kern te wijzigen, gebruik je

nvidia-instellingen -a ‘[gpu:index_of_GPU] / GPUGraphicsClockOffset [3] =+of-offset

U kunt + of – gebruiken om de snelheid met de offset te verhogen of te verlagen. Om bijvoorbeeld de kernklok met 1 te verhogen, zouden we gebruiken

nvidia-instellingen -a ‘[GPU: 0] / GPUGraphicsClockOffset [3] = + 1’

Om de GPU-geheugensnelheid in te stellen die u zou gebruiken

nvidia-instellingen -a ‘[gpu:index_of_GPU] / GPUMemoryTransferRateOffset [3] =memory_speed

Om bijvoorbeeld de geheugensnelheid in te stellen op 3010 zouden we gebruiken

nvidia-instellingen -a ‘[gpu: 0] / GPUMemoryTransferRateOffset [3] = 3010’

Download de mijnsoftware

Oké, nu is het tijd om te beginnen met mijnen. De meeste mining-computers die Nvidia en Linux gebruiken, zijn gebouwd om equihash-munten te minen. Daarom zullen we een eerdere tutorial volgen die ik heb geschreven over hoe je Bitcoin Private kunt minen.Ik zal niet ingaan op de details over het instellen van de opdrachtregelconfiguratie, dus zorg ervoor dat je de tutorial volgt.

We moeten nu een map maken voor onze mijnsoftware. Ik heb ervoor gekozen om een ​​map in mijn homedirectory te maken met de naam “mining_software”

Verander de directory naar de homedirectory

cd thuis / zach

Maak nu de map

mkdir mining_software

Geef nu het eigendom van de map aan uw gebruikersnaam

chown gebruikersnaam mining_software

In mijn geval zou ik gebruiken

chown zach mining_software

Nu moeten we installeren EWBF-mijnwerker Je kunt er meer over lezen in de Bitcoin Private tutorial.

Download het tar-bestand op uw hoofdcomputer (Windows, Mac, Linux)

Als u Windows gebruikt, moeten we pscp voor ramen. Dit is een scp-client voor vensters gemaakt door dezelfde mensen die stopverf hebben gemaakt. Zorg er vervolgens voor dat zowel het bestand pscp.exe als het EWBF-bestand zich in dezelfde map bevinden. Open nu een opdrachtvenster in die map.

Als je Mac of Linux hebt geïnstalleerd, heb je scp ingebouwd. Open een terminal in de map waar het EWBF-bestand is gedownload.

Om de EWBF-software van uw hoofdcomputer naar uw mijncomputer te kopiëren, moeten we

Als u Windows gebruikt:

pscp-bestand gebruikersnaam @ ipadres: / map /

Als u Mac of Linux gebruikt:

scp-bestand gebruikersnaam @ ipadres: / map /

Ik gebruik Windows, dus mijn opdrachtregelconfiguratie is

pscp "Zec Miner 0.3.4b Linux Bin.tar.gz" [email protected]: / home / zach / mining_software

Controleer nu of het bestand is gekopieerd

Wijzig de map naar de map mining_software

cd mining_software

Typ dan

ls

Het zou moeten tonen dat het enige bestand de EWBF-mijnsoftware is.

Zodra het bestand is gekopieerd, kunnen we de scp- of pscp-vensters op onze hoofdcomputer sluiten

Nu moeten we de mijnsoftware extraheren.

teer -xf "Zec Miner 0.3.4b Linux Bin.tar.gz"

Controleer vervolgens of de mijnwerker is uitgepakt

ls

Verwijder vervolgens het tar-bestand

rm "Zec Miner 0.3.4b Linux Bin.tar.gz"

Controleer vervolgens of het bestand is verwijderd

ls

Verander vervolgens de mappen naar de mijnwerkersmap

cd 0.3.4b

Maak vervolgens een nieuw bestand met de opdrachtregelconfiguratie voor de mijnwerker. Raadpleeg de privézelfstudie van Bitcoin voor het configureren van uw opdrachtregelparameters. Ik gebruik bijvoorbeeld

./ miner –server us.btcprivate.pro –poort 2827 –gebruiker b1PR4MkpD5BpRu6BUbX1uCz9ptuPzjoY3FP. mijnbouwcomputer4 –pass x –pec –api 0.0.0.0:8000

Bewaar dit in een scriptbestand door te typen

echo nohup ./miner –server us.btcprivate.pro –poort 2827 –gebruiker b1PR4MkpD5BpRu6BUbX1uCz9ptuPzjoY3FP.mijncomputer4 –pass x –pec –api 0.0.0.0:8000 & >> mine_BTCP.sh

We gebruiken ip-adres 0.0.0.0 voor de API, zodat we het kunnen controleren op een ander apparaat dat is verbonden met het netwerk

De nohup en de & aan het einde, kunnen we de mijnsoftware uitvoeren wanneer we de verbinding met de SSH-client verbreken.

Maak vervolgens het scriptbestand uitvoerbaar door te typen

chmod 700 mine_BTCP.sh

Start het script vervolgens door te typen

./mine_BTCP.sh

Druk vervolgens op Control + C

De miner zou nu op de achtergrond moeten draaien. U kunt nu de verbinding met de SSH-client verbreken en de mijncomputer controleren vanuit een webbrowser op elk apparaat dat op het netwerk is aangesloten.

Wanneer u verbinding maakt met de mijnbouwcomputer met behulp van de SSH-client, als u het type mijnbouwsoftware moet stoppen

ps -eaf

Zoek naar de PID van de mijnsoftware. Je kunt zien dat het de mijnsoftware is, omdat het proces ./miner in de beschrijving zal hebben. In mijn voorbeeld is het 2109

Typ dan

sudo doden 2109

Dat is het. U zou nu BTCP moeten minen!

Hoe stuurprogramma’s te updaten

Om stuurprogramma’s bij te werken, moet u het oude stuurprogramma verwijderen met

sudo apt-get purge nvidia *

Start vervolgens het systeem opnieuw op

sudo start nu opnieuw op

Nu moeten we APT bijwerken, zodat het op de hoogte is van de nieuwste stuurprogramma’s in de PPA

sudo apt-get update

Nu moeten we uitzoeken welke stuurprogramma’s de nieuwste stuurprogramma’s zijn. U kunt dit achterhalen door de Grafische stuurprogramma’s PPA Scrol naar beneden en bekijk het item met de tekst “nvidia-graphics-drivers-“. De nieuwste op het moment van schrijven van dit artikel (14-4-2018) is bijvoorbeeld “nvidia-graphics-drivers-396”

Installeer nu de stuurprogramma’s

sudo apt install -y nvidia-396

Als het klaar is met installeren, moet u controleren of het correct is geïnstalleerd met

lsmod | grep nvidia

Als er niets terugkeert, is de installatie van het stuurprogramma mislukt, anders zou het zoiets moeten laten zien

Zorg er nu voor dat alle GPU’s in uw systeem worden gedetecteerd

nvidia-smi

Dat is het. Je zou nu moeten uitzoeken welke munt je wilt minen op je nieuwe Linux- en Nvidia-mijnsysteem. Je kunt door alle Blockonomi-mijnartikelen bladeren om meer te weten te komen over verschillende munten en om te leren hoe je ze kunt minen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me