How to Mine Shield (XSH): complete beginnershandleiding

Hoe Shield Coin XSH te mijnen

Schild is een anonieme, snelle en kwantumbestendige munt. Deze munt heeft veel unieke eigenschappen. Het is bijvoorbeeld een multi-algoritme en is beschikbaar om het te minen met behulp van de x17-, scrypt-, lyra2v2-, myr-gr- en blake 2s-algoritmen. Shield is ook van plan om in de toekomst POS, masternodes en slimme contracten toe te voegen.

Hoe Shield Coin XSH te mijnen

Nu we de details over Shield kennen, gaan we wat XSH gaan minen!

Mijnbouwalgoritmen

Omdat Shield vijf verschillende algoritmen gebruikt, moet u ze allemaal op uw mijncomputer testen om te zien welk algoritme het meest winstgevend is. Ik ga in deze tutorial het “groestl- of myr-gr-algoritme gebruiken voor zowel Nvidia als AMD, maar je moet controleren welk algoritme het beste bij jou past. Ook doen Nvidia en AMD het beter met verschillende algoritmen, dus u zult waarschijnlijk merken dat het beste algoritme op Nvidia niet het beste algoritme voor AMD is.

Enkele algemene mijnbouwtips

Dus voordat we aan deze tutorial beginnen, heb ik twee tips om het meeste uit je mijnervaring te halen. Zorg er eerst voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor uw GPU’s heeft. Ten tweede wordt de meeste mining-software door virusscanners als een virus aangemerkt. Daarom wilt u, als u mijnbouw op uw normale dagelijkse gebruik of spelcomputer waarop een antivirusprogramma is geïnstalleerd, de mijnsoftware uitsluiten van het antivirusprogramma. Wat ik leuk vind om te doen, is dat ik één map maak en vervolgens al mijn mijnsoftware in submappen zet. Ik sluit vervolgens de map op het hoogste niveau uit van de antivirus en dat sluit alle mijnsoftware uit.

Mijnbouw Pools

Het eerste dat we nodig hebben, is een mijnbouwpool. Je kunt de mijnen solo gebruiken, maar de uitbetalingen kunnen maanden duren, afhankelijk van hoe krachtig je mijnbouwinstallatie is, en de mijnbouwpools rekenen meestal een zeer kleine vergoeding (1% of minder). Als u een pool gebruikt, kunt u meerdere keren per dag consistente uitbetalingen ontvangen.

Voor deze tutorial zullen we gebruiken http://xsh.umine.org/. Ik heb voor dit zwembad gekozen omdat het zwembad een vergoeding van 2% heeft. Wat betreft hun functies, er is een grote kleine tot middelgrote pool, en ze ondersteunen alle vijf verschillende algoritmen voor shield.

Zorg ervoor dat u de juiste poort gebruikt, aangezien ze voor elk van de verschillende algoritmen een andere poort hebben.

Gebruik 3737 voor het X17-algoritme

Gebruik 3433 voor het scrypt-algoritme

Gebruik 4533 voor het lyra2v2-algoritme

Gebruik 5766 voor het Blake 2s-algoritme

Gebruik 5433 voor het myr-gr-algoritme

Nu we een pool hebben, laten we beginnen met mijnbouw!

CPU-mijnbouw

We zullen ons niet concentreren op CPU-mining, aangezien dit niet winstgevend is in vergelijking met GPU-mining.

GPU-mijnbouw – Nvidia

Voor GPU-mining zijn er veel programma’s voor Nvidia, maar degene die ik als de beste heb ervaren, is CCminer. De miner heeft geen Dev-vergoeding. Deze mijnsoftware is compatibel met Windows en Linux, maar er zijn alleen voorgecompileerde binaire bestanden beschikbaar voor Windows.

Je kunt de officiële pagina en de downloadlink vinden op https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u linux gebruikt) in de map waarin de miner zich bevindt en plak dit in het batchbestand

ccminer-x64.exe -a algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: poort -u publieke sleutel -p c =muntsymbool

Vervang “algoritme” door het algoritme dat u wilt gebruiken. In dit geval moeten we “groestl” gebruiken

Vervang “mining_pool” door xsh.umine.org

Vervang “poort” door 5433

Vervang “public_key” door uw publieke sleutel

Vervang “coin_symbol” door XSH

Mijn setup is bijvoorbeeld:

ccminer-x64.exe -a groestl -o stratum + tcp: //xsh.umine.org: 5433 -u SYLbDn7abvRUe7jdL2pNgHTyoBnxDVU3fA -p c = XSH

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

De rode pijl geeft de GPU’s aan die het in uw systeem heeft gedetecteerd.

De blauwe pijl geeft de totale snelheid van uw GPU’s aan.

De groene pijl geeft de GPU-kloksnelheid, hashes per watt, totaal stroomverbruik, temperatuur en ventilatorsnelheid aan.

GPU-mijnbouw – AMD

Voor GPU-mining zijn er veel programma’s voor AMD, maar degene die ik de beste heb gevonden, is sgminer. De miner heeft geen Dev-kosten. De mijnwerker is compatibel met Windows en Linux. Je kunt de officiële pagina en de downloadlink vinden op https://github.com/genesismining/sgminer-gm/releases

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de mijnwerker zich bevindt en plak dit in het batchbestand

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

sgminer.exe -k algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: poort -u publieke sleutel -p c =muntsymbool

Als u Linux gebruikt, verwijdert u alle setx-opdrachten.

Vervang “algoritme” door het algoritme dat u wilt gebruiken. In dit geval moeten we “groestl” gebruiken

Vervang “mining_pool” door xsh.umine.org

Vervang “poort” door 5433

Vervang “public_key” door uw publieke sleutel.

Vervang “coin_symbol” door XSH

Mijn setup is bijvoorbeeld:

sgminer.exe -k groestl -o stratum + tcp: //xsh.umine.org: 5433 -u SYLbDn7abvRUe7jdL2pNgHTyoBnxDVU3fA -p c = XSH

Als u grote GPU’s gebruikt (1 GB geheugen of meer per GPU, ga dan naar de volgende paragraaf, zelfs als de mijnsoftware lijkt te werken)

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

De rode pijl geeft de GPU-snelheid en de totale snelheid aan.

De blauwe pijl geeft de GPU-temperaturen en ventilatorsnelheid aan.

Als er problemen zijn, beschikt u mogelijk niet over voldoende virtueel geheugen. Mogelijk hebt u 16 GB virtueel geheugen nodig (voor Vega GPU’s heeft u meer dan 16 GB per GPU nodig) om dit te wijzigen, ga naar het Configuratiescherm -> Systeem en veiligheid -> Systeem en de klik op Geavanceerde systeeminstellingen aan de linkerkant. Klik vanaf daar op instellingen onder het geavanceerde tabblad. Klik vervolgens op wijzigen en schakel op het derde scherm automatisch beheren uit, kies een aangepast formaat en typ de grootte (in MB) voor beide tekstvakken. Druk vervolgens op de instelknop en vervolgens op de ok-knop.

Algemene probleemoplossing

Een ding om op te letten is verouderde of afgewezen aandelen. Als u veel verouderde shares ziet, wilt u misschien een server proberen die dichter bij u staat. Als je veel afgewezen shares ziet, probeer dan de intensiteit van de miner te verlagen, indien beschikbaar.

Hoeveel XSH verdien ik per dag?

Om dit uit te zoeken, ga je naar https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?127-SHIELDGroestl-XSH-Groestl-calculator/ en gebruik hun rekenmachine. De rekenmachine geeft een ruwe schatting, dus het kan zijn dat u een hoger of lager bedrag krijgt uitbetaald dan wat de rekenmachine eigenlijk zegt.

Ze hebben een rekenmachine voor elk afzonderlijk algoritme, dus zorg ervoor dat u de rekenmachine gebruikt die past bij het algoritme dat u gebruikt.

Gebruik https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?126-SHIELDX17-XSH-X17-calculator/ voor het X17-algoritme

Gebruik https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?125-SHIELDScrypt-XSH-Scrypt-calculator/ voor het scrypt-algoritme

Gebruik https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?128-SHIELDLyra2v2-XSH-Lyra2v2-calculator/ voor het lyra2v2-algoritme

Gebruik https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?127-SHIELDGroestl-XSH-Groestl-calculator/ voor het myr-gr-algoritme

Gebruik https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?124-SHIELDBlake2s-XSH-Blake2s-calculator/ voor het Blake 2s-algoritme

De meeste waarden zijn al correct ingevoerd en u hoeft slechts een paar waarden te bewerken.

Hash-snelheid: Voer uw totale snelheid (in gighashes per seconde) in voor al uw mijncomputers. Dit zou de waarde van de “totale snelheid” in uw mijnsoftware zijn. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Shield-mijnbouw bij elkaar optelt.

Vermogen: Voer de totale hoeveelheid stroom (in watt) in die uw mijnbouwinstallatie gebruikt. Sommige mining-software zal dit voor u meten. U kunt ook het totale stroomverbruik van uw computer meten met behulp van speciale software of een kilowattmeter. Ik gebruik liever een kilowattmeter, omdat ik deze het meest nauwkeurig vind. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Shield-mijnbouw bij elkaar optelt.

Elektriciteitskosten: Vul de kosten in per kilowattuur die u aan uw elektriciteitsbedrijf betaalt. Ik kon deze info vinden in mijn maandelijkse factuur, evenals op hun website.

Zwembadtoeslag: Voer de poolvergoeding + de ontwikkelkosten voor mijnwerkersoftware in. Voor ons voorbeeld zou u 2 + 0 = 2 invoeren

Hardware kosten: Voer de totale kosten van al uw hardware in.

Zorg ervoor dat u een uitwisseling kiest uit het vervolgkeuzemenu.

In deze afbeelding kunnen we snel zien hoeveel munten en USD-waarde we in bepaalde tijdsbestekken zullen verdienen. U wilt de kolom Winst bekijken, aangezien dit de waarde is na betaling voor uw elektriciteitsverbruik. Ik concentreer me meestal alleen op de dagelijkse uitbetaling in USD. Door je gewoon op dit aantal te concentreren, kun je de rekenmachine voor een paar verschillende munten gebruiken en snel zien welke munt het meest winstgevend is voor je mijnbouwinstallatie. Houd er rekening mee dat u ook de dagelijkse uitbetaling wilt afwegen tegen de marktkapitalisatie. Een munt met een lage marktkapitalisatie kan op een dag echt winstgevend zijn en morgen de helft van de uitbetaling.

Dat is het. Je zou nu Shield moeten delven! Zorg ervoor dat u uw openbare sleutel invoert in het dashboard van de miningpool om uw statistieken bij te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me