How to Mine Nimiq (NIM): complete beginnershandleiding

Hoe Nimiq te mijnen

Nimiq is een browsergebaseerde blockchain. Het is geschreven in Javascript ES6 en hierdoor draait de complete blockchain in de browser. Het belangrijkste doel van Nimiq is het oplossen van de betalingsoplossing en het bieden van een browsergebaseerde betalingsoplossing voor het verzenden van geld. Ze hebben ook bijna directe transacties. Nimiq is een munt die alleen kan worden gewonnen door de CPU, omdat het het Aragon2D-algoritme gebruikt.

Hoe Nimiq te mijnen

Nu we de details over Nimiq kennen, gaan we wat Nimiq gaan minen!

Enkele algemene mijnbouwtips

Dus voordat we aan deze tutorial beginnen, wordt de meeste mining-software door virusscanners gemarkeerd als een virus. Daarom, als u mijnbouw op uw normale dagelijkse gebruik of spelcomputer waarop een antivirusprogramma is geïnstalleerd, wilt uitsluiten van de mijnsoftware van de antivirus. Wat ik leuk vind om te doen, is dat ik één map maak en vervolgens al mijn mijnsoftware in submappen zet. Ik sluit vervolgens de map op het hoogste niveau uit van de antivirus en dat sluit alle mijnsoftware uit.

Een account aanmaken

We moeten eerst een portemonnee aanmaken. Om dit te doen Klik hier. U wilt een nieuw account aanmaken. Je moet eerst een avatar kiezen.

Zorg ervoor dat u dat adres opschrijft, want dat is uw publieke sleutel, dan kunt u de startwoorden maken.

Zorg ervoor dat je je seed-woorden opschrijft, want dit is je privésleutel (hoe je je geld uitgeeft). U kunt nu inloggen op dit account door de portefeuille te herstellen met uw startwoorden. Door in te loggen kunt u vervolgens geld overmaken via de webbrowser. Zorg ervoor dat u https://safe.nimiq.com/#/_account/ Inloggen.

Mijnbouw zwembad

ik kies sushipool voor mijnbouw. Ze lijken vanaf nu de meeste functies en een vergoeding van 0% te hebben.

CPU-mijnbouw

Er zijn twee verschillende manieren waarop u kunt minen met uw CPU. U kunt de mijnwerker op uw computer downloaden. Ik heb geprobeerd sushi-mijnwerker voor Windows te downloaden en het werkte niet. Ik heb ook geprobeerd de officiële Windows-mijnwerker te downloaden van nimiq.io, maar hiervoor moet je de volledige blockchain downloaden. Dit was ook een beetje glitchy, dus ik weet niet zeker wat er precies aan de hand was. Als ik deze munt aan het delven was, zou ik waarschijnlijk de software proberen, maar als je er problemen mee hebt, of niet de hele blockchain wilt downloaden, dan is webmining waarschijnlijk de beste manier om te gaan. Ik denk dat dit de gemakkelijkere manier is om te minen en dat het een aantal unieke functies had in vergelijking met softwaremining.

U kunt ook mijnen gebruiken met de webbrowser.

We zullen eerst de officiële mijnwerker behandelen.

Software mijnbouw

Download de officiële mijnwerker op https://nimiq.com/#downloads Het is beschikbaar voor Windows en Linux. Nadat je het hebt gedownload en geïnstalleerd, moet je het configuratiebestand openen. De configuratie bevindt zich in Appdata / local. U zou de map moeten kunnen openen door% LOCALAPPDATA% in uw zoekbalk op het starttabblad van Windows te typen.

Voor het configuratiebestand gebruik ik deze config

stom: "Ja",

type: "vol",

netwerk: "hoofd",

statistieken: 20,

mijnwerker: {

ingeschakeld: "Ja",

​,

poolMining: {

ingeschakeld: waar,

host: ‘eu.sushipool.com’,

poort: 443,

​,

portemonnee: {

adres: "NQ82 3N1P UFKN Q70N 1CLG 3KDR V2FM U3UR CFHX",

​,

Vervang de host en poort door de mijnpool en poort die ze gebruiken, en vervang het adres door uw adres.

Voer vervolgens de mijnwerker uit. Het zou in de map alle programma’s in de startbalk onder de map Nimiq moeten staan. Als het een fout geeft en wordt gesloten, betekent dit dat uw configuratiebestand onjuist is ingesteld, syntaxisgewijs. Als het correct is ingesteld, begint het met het downloaden van de blockchain. Het kostte me 12 uur, dus het kan even duren. Hierna zou het moeten beginnen met mijnen.

Webmijnbouw

Ga eerst naar https://safe.nimiq.com/#/_account/ Inloggen. Klik vervolgens op de knop + naast uw accounts en importeer uw herstelwoorden.

Eenmaal ingelogd ga je naar https://miner.nimiq.com/ en maak vervolgens verbinding met het netwerk. U wilt verbinding maken met een mijnbouwpool zodra u begint met mijnen. Standaard ben je solo-mijnbouw. Dit betekent dat als je een blok vindt, je alle blokbeloningen krijgt, maar het kan lang duren om er een te vinden. Ik merkte aan de onderkant dat het voor mij naar schatting 6 maanden was om een ​​solo-mijnbouwblok te vinden. Eenmaal verbonden, moet u inloggen op een pool, dus selecteer een pool uit de lijst door op de mining pool box te klikken.

Je kunt ook rechtstreeks naar je miningpools-website gaan en verbinding maken met de CPU-mijnwerker, maar ik vond dit gemakkelijker, en je kunt snel schakelen tussen pools als de verbinding verbroken wordt, aangezien dit mij tijdens het minen overkwam.

Hoeveel Nimiq verdien ik per dag?

Om dit uit te zoeken, ga je naar https://calc.nimiqx.com/ en gebruik hun rekenmachine. De rekenmachine geeft een ruwe schatting, dus het kan zijn dat u een hoger of lager bedrag krijgt uitbetaald dan wat de rekenmachine eigenlijk zegt.

De meeste waarden zijn al correct ingevoerd en u hoeft slechts een paar waarden te bewerken.

Hash-snelheid: Voer uw totale snelheid in (in kilohash per seconde) voor al uw mijncomputers. Dit zou de waarde van de “totale snelheid” in uw mijnsoftware zijn. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Nimiq-mijnbouw bij elkaar optelt.

Vermogen: Voer de totale hoeveelheid stroom (in watt) in die uw mijnbouwinstallatie gebruikt. Sommige mining-software zal dit voor u meten. U kunt ook het totale stroomverbruik van uw computer meten met behulp van speciale software of een kilowattmeter. Ik gebruik liever een kilowattmeter, omdat ik deze het meest nauwkeurig vind. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Nimiq-mijnbouw bij elkaar optelt.

Kosten: Vul de kosten in per kilowattuur die u aan uw elektriciteitsbedrijf betaalt. Ik kon deze informatie vinden in mijn maandelijkse factuur, evenals op hun website.

Zwembadvergoeding (onder geavanceerde opties): Voer de poolvergoeding + de ontwikkelkosten voor mijnwerkersoftware in. Voor ons voorbeeld zou u 0 invoeren

Hardware kosten: Voer de totale kosten van al uw hardware in.

Dat is het. Je zou nu Nimiq moeten minen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me