How to Mine Grin Coin (GRIN): complete beginnershandleiding

Hoe Grin Coin te mijnen

Grin is de tweede munt die wordt gelanceerd en die een versie van het mimblewimble-protocol bevat (15 januari 2019). Er is veel informatie over dit protocol, maar de belangrijkste punten zijn:

  • Verhoogde privacy
  • Schaalbaarheid en verminderde blockchain-omvang

Deze munt heeft een meer gemeenschapsgestuurde gedecentraliseerde benadering in vergelijking met Beam. Ik raad iedereen aan die deze munt wil mijnen, het artikel leest, aangezien het vertelt over hoe ze dit kunnen bereiken, en ook hoe dit verschilt van Monero en ZCash.

Grin gebruikt het Equihash-algoritme, is geschreven in Rust en is ASIC-resistent, tot het punt waarop ze, net als Monero, elke zes maanden moeilijk zullen zijn om ASIC’s te vermijden.

Hoe Grin Coin te mijnen

Je hebt misschien ook gehoord van Beam, de eerste cryptocurrency die met een versie van het mimblewimble-protocol uitkwam. Grin is veel anders in architectuur van het systeem, vergeleken met Beam. De belangrijkste verschillen vanuit het gebruikersperspectief zijn dat Grin IP-, bestands- en adresgebaseerde transacties mogelijk maakt, terwijl Beam tijdelijke ID’s gebruikt die portemonnees helpen met elkaar te communiceren, en de mogelijkheid heeft om permanente ID’s aan te maken sinds de reguliere ID’s veranderen na elke verbinding met een portemonnee. , om de privacy te vergroten.

Nu we de details over Grin kennen, gaan we wat GRIN gaan minen!

Algemene opmerkingen over mijnbouw over Grin

Ik wil bovenaan deze tutorial vermelden dat je minimaal een kaart van 5,5 GB nodig hebt om te grijnzen, en als je wilt minen met het ASIC-protocol, heb je 11 GB-kaarten nodig om dit te doen.

Enkele algemene mijnbouwtips

Dus voordat we aan deze tutorial beginnen, heb ik twee tips om het meeste uit je mijnervaring te halen. Zorg er eerst voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor uw GPU’s heeft. Ten tweede wordt de meeste mining-software door virusscanners als een virus aangemerkt. Daarom wilt u, als u mijnbouw op uw normale dagelijkse gebruik of spelcomputer waarop een antivirusprogramma is geïnstalleerd, de mijnsoftware uitsluiten van het antivirusprogramma. Wat ik leuk vind om te doen, is dat ik één map maak en vervolgens al mijn mijnsoftware in submappen zet. Ik sluit vervolgens de map op het hoogste niveau uit van de antivirus en dat sluit alle mijnsoftware uit.

Grin Wallet-installatie

In deze tutorial gaan we ook het proces voor het instellen van een portemonnee laten zien. De reden dat we in deze zelfstudie een portemonnee-instelling bedekten, is omdat de mimblewimble-protocolmunten veel anders zijn ontworpen in vergelijking met de andere cryptocurrencies. Een van de grootste verschillen in ontwerp is dat er geen adressen in het systeem zijn en dat de portefeuilles met elkaar communiceren (ze hoeven niet online te zijn) om crypto te verzenden. Omdat dit een heel ander systeem is dan iedereen in cryptocurrency gewend is, heeft Grin zowel adressen als privésleutels, maar de aanbevolen manier (en de manier waarop de meeste pools uitbetalen) is om geen adressen te gebruiken. In grijns kan men een ontvangst verzenden met behulp van een IP-adres, een bestand heen en weer sturen (e-mail enz.) Of een grijnsvakadres gebruiken. In deze tutorial behandelen we alle drie de methoden.

Ubuntu-installatie

Vanaf nu lijken er alleen Linux-wallets te zijn voor grijns, omdat je een volledig knooppunt nodig hebt om te draaien, en er zijn er vanaf nu geen voor Windows.

Als u geen Linux-computer heeft, kunt u een reservecomputer of een virtuele machine op Windows gebruiken. ik gebruik VMware-speler (vrij). Nadat je het hebt gedownload en geïnstalleerd, moet je een Linux-distributie downloaden. Ik ga de servereditie van gebruiken Ubuntu 18.04

Ik gebruik de servereditie omdat deze snel kan worden gedownload, minder ruimte in beslag zal nemen en sneller reageert. (Maak je geen zorgen, we zullen een GUI installeren) Zodra je het ISO-bestand hebt gedownload, volg je deze stappen om een ​​virtuele machine te maken

Het opzetten van de VM is vrij eenvoudig.

Kies op het laatste plaatje Hardware aanpassen… Ik zou de HD veranderen in ten minste 50GB als je de ruimte hebt, en het RAM- en CPU-gebruik veranderen naar 50-75% van je computer. Dus een computer met 4 cores 8GB zou ik kiezen voor 2 cores en 4GB werkgeheugen voor de VM.

Zodra uw virtuele machine is gestart, kunt u eigenlijk alle standaardinstellingen voor de Linux-installatie accepteren en de hele schijf gebruiken omdat deze zich in een VM bevindt.

U moet dan inloggen en u krijgt de terminal te zien, aangezien dit een serverinstallatie is. We willen nu onze GUI installeren. Ik ga XFCE gebruiken

sudo apt install -y xfce4 xfce4-goodies

Dit kost ongeveer 650 MB. Als het klaar is, moeten we de GUI starten met

startx

Merk op dat dit het inlogproces is de volgende keer dat we de VM gebruiken. U typt de gebruikersnaam, het wachtwoord en vervolgens startx. Dus onze Linux is nu geïnstalleerd en opgestart!

Grin Wallet-installatie

Eerst moeten we een terminal openen

Nu moeten we enkele pakketten installeren die we nodig hebben. We hebben eerst een webbrowser nodig, zodat u de documenten en deze tutorial in de webbrowser in de VM kunt laden, zodat u kunt kopiëren en plakken. We hebben ook git nodig om de broncode uit github te halen.

sudo apt install -y firefox git

Zodra je Firefox en git hebt geïnstalleerd, laten we er een opstartprogramma voor maken. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Launcher maken. Kies vervolgens de Create Launcher Firef … en klik vervolgens op Create.

Open nu firefox en kies markeren als uitvoerbaar zodat de waarschuwing niet meer verschijnt.

laad de tutorial in Firefox zodat u de volgende stappen kunt kopiëren en plakken

Deze zijn nodig om de portefeuille vanaf de bron op te bouwen en om de portefeuille uit te voeren. U kunt de officiële wallets bezoeken GitHub voor de vereisten om de opdrachten te zien die we hieronder zullen uitvoeren. Hiermee installeert u alle software die we nodig hebben in één opdracht

krul https://sh.rustup.rs -sSf | sh; bron $ HOME / .cargo / env && sudo apt install -y build-essential cmake libgit2-dev clang libncurses5-dev libncursesw5-dev zlib1g-dev pkg-config libssl-dev llvm

Druk op enter als het om installatie-opties vraagt. Deze hele operatie zal ongeveer 700 MB aan pakketten installeren.

Voor de portemonnee gingen we een door de gemeenschap gebouwde portemonnee gebruiken in plaats van de officiële portemonnee. De reden hiervoor is dat naar mijn mening de community-portemonnee veel gemakkelijker te gebruiken is en om betalingen te verzenden en ontvangen. Het lijkt naar mijn mening meer op de monero CLI, dus ik zal deze portemonnee in de tutorial gebruiken. De officiële portemonnee vereist veel veranderende bestanden, wat een andere reden is waarom we dit niet zouden gebruiken. Ook heeft de community wallet een betere documentatie over het gebruik van de wallet.

Hier zijn de links voor de officiële portemonnee en portemonnee 713

Hier is de link voor de bouwstappen en portemonnee gebruik voor portemonnee 713

Merk op dat de portemonnee nu een ingebouwd knooppunt heeft, dus we hebben geen apart knooppunt nodig in de nieuwe build.

Nu is het tijd om de portemonnee te bouwen

cd ~ && mkdir geïnstalleerde programma’s && cd I * && git clone https://github.com/vault713/wallet713 && cd portemonnee713 && vracht build –release

Grin Wallet-installatie

Laten we nu de portemonnee uitvoeren en gesynchroniseerd worden (u kunt deze opdracht gebruiken om de portemonnee elke keer te starten of misschien een opstartprogramma maken zoals we deden voor firefox)

~ / Geïnstalleerde programma’s / wallet713 / target / release / wallet713

Laten we nu een nieuwe portemonnee maken

in het

U wilt het adres van het grijnsvak en de privé-zaadwoorden rechtzetten. Nu heeft grin wel een adressysteem, je kunt nog steeds grin gebruiken zonder adres, maar dit maakt het natuurlijk een stuk makkelijker. We kunnen dan onze saldi controleren door te typen

info

Om nieuwe betalingen te ontvangen die u heeft ontvangen van de laatste keer dat u de portefeuille heeft geladen, moeten we de listener uitvoeren

luister

De afbeelding hierboven toont de commando’s en reacties uit de portemonnee. De seedwords (private key) van de wallet staan ​​in het rode vak. Deze zijn alleen voor jou, geef ze niet aan anderen, anders kunnen ze je geld uitgeven. Het groene betalingsadres (rode pijl) is de openbare sleutel die u aan anderen moet geven zodat zij u kunnen betalen. De blauwe pijl geeft het saldo van mijn portemonnee aan.

Grin Wallet-gebruik

Er zijn 3 manieren om betalingen te verzenden en te ontvangen in Grin

  1. HTTPS
  2. Bestand gebaseerd
  3. Grijns vak adres

Nu de listner actief is, ontvangt de portemonnee automatisch elke https- of grinbox-adresbetaling die ernaar wordt verzonden. Om https te ontvangen, moet u uw poorten vanachter uw router doorsturen en de wallet 713 ondersteunt momenteel geen op https gebaseerde betalingen, dus we zullen dit niet dekken.

Om een ​​betaling te verzenden via HTTPS

stuur bedrag –naar https: // IP: 13415

Om een ​​betaling te verzenden met het grinbox-adres kunnen we uitvoeren

stuur bedrag –naar grinbox_address_of_recipient

Om een ​​betaling te verzenden met behulp van bestanden

stuur bedrag –file ~ / pad / naar / transaction.tx

U stuurt dit bestand (transaction.tx) dan naar de ontvanger.

Om betalingen te ontvangen via een bestand (dit is hoe we betalingen zullen ontvangen van de mijnbouwpool)

ontvang –file ~ / pad / naar / transaction.tx

Hierdoor wordt een transaction.tx.response-bestand gemaakt dat u naar de afzender moet terugsturen.

De afzender zal dan rennen

finaliseer –file ~ / pad / naar / transaction.tx.response

En de betaling wordt via het netwerk verzonden

Grin Mining Pools

Voor deze tutorial zullen we gebruiken https://grinmint.com/pages/index.html Ik heb voor deze pool gekozen omdat ze korte tijd na de lancering 0% kosten zullen hebben (jan. 15, 2019)

Nu we een pool hebben, laten we beginnen met mijnbouw!

CPU-mijnbouw

Daar gaan we ons niet op concentreren, aangezien het niet rendabel is.

GPU-mijnbouw – Nvidia en AMD

Op dit moment zijn er niet veel keuzes die we kunnen gebruiken om GRIN te minen. De beste optie op dit moment lijkt te zijn GrinGoldMiner

Deze mijnsoftware heeft een ontwikkelkost van 2%. Om deze mining-software te gebruiken, moeten we installeren .NET 2.2

Kies de knop “Download .NET Core Runtime”

Nadat het is gedownload en .NET is geïnstalleerd, voert u de mijnwerker uit en bewerkt u de waarden in de onderstaande keuzes

Vervang “[email protected]” door uw e-mailadres.

Vervang “rig1” door iets om de mijnbouwcomputer als een kantoorcomputer te identificeren.

Vervang “strongpassword” door een wachtwoord.

Open vervolgens het bestand config.xml in dezelfde map en zorg ervoor dat het de instellingen heeft opgeslagen en uw GPU’s correct heeft gedetecteerd.

Start nu gewoon de mijnwerkersoftware en u zou zoiets als dit moeten zien.

Ik ben ook ingelogd op de mijnbouwpool-website. Hier vraagt ​​u om een ​​uitbetaling. Omdat het mimblewimble-protocol dat Grin gebruikt, geen adressen heeft, kun je een uitbetaling aanvragen op een e-mailadres of IP-adres.

Ontvang een uitbetaling voor mijnbouwpool

Log eerst in op uw dashboard, voer het wachtwoord in het tekstvak in en klik op uitbetaling via e-mail. U ontvangt dan een e-mail met een bestand. U wilt dan in de portemonnee rennen

ontvang –file ~ / pad / naar / transaction.tx

Hierdoor wordt een transaction.tx.response-bestand gemaakt dat u naar de afzender moet terugsturen. Ga hiervoor terug naar het dashboard, typ het wachtwoord opnieuw en selecteer vervolgens transactie voltooien. Selecteer vervolgens het bestand transaction.tx.response en upload het. U zou dan een betaling moeten ontvangen, die u kunt controleren door te typen

info

In de portemonnee.

Als er problemen zijn met uw mining-setup, kunt u een paar dingen proberen.

Mogelijk hebt u niet genoeg virtueel geheugen. Mogelijk hebt u 16 GB virtueel geheugen nodig (voor Vega GPU’s heeft u meer dan 16 GB per GPU nodig) om dit te wijzigen, ga naar het Configuratiescherm -> Systeem en veiligheid -> Systeem en de klik op Geavanceerde systeeminstellingen aan de linkerkant. Klik vanaf daar op instellingen onder het geavanceerde tabblad. Klik vervolgens op wijzigen en schakel op het derde scherm automatisch beheren uit, kies een aangepast formaat en typ de grootte (in MB) voor beide tekstvakken. Druk vervolgens op de instelknop en vervolgens op de ok-knop.

Algemene probleemoplossing

Een ding om op te letten is verouderde of afgewezen aandelen. Als u veel verouderde shares ziet, wilt u misschien een server proberen die dichter bij u staat. Als je veel afgewezen shares ziet, probeer dan de intensiteit van de miner te verlagen, indien beschikbaar.

Hoeveel GRIN verdien ik per dag?

Om dit uit te zoeken, ga je naar https://www.coincalculators.io/coin.aspx?crypto=grin-mining-calculator en gebruik hun rekenmachine. De rekenmachine geeft een ruwe schatting, dus het kan zijn dat u een hoger of lager bedrag krijgt uitbetaald dan wat de rekenmachine eigenlijk zegt.

De meeste waarden zijn al correct ingevoerd en u hoeft slechts een paar waarden te bewerken.

Hash-snelheid: Voer uw totale snelheid (in megahashes per seconde) in voor al uw mijncomputers. Dit zou de waarde van de “totale snelheid” in uw mijnsoftware zijn. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Grin-mijnbouw bij elkaar optelt.

Vermogen: Voer de totale hoeveelheid stroom (in watt) in die uw mijnbouwinstallatie gebruikt. Sommige mining-software zal dit voor u meten. U kunt ook het totale stroomverbruik van uw computer meten met behulp van speciale software of een kilowattmeter. Ik gebruik liever een kilowattmeter, omdat ik deze het meest nauwkeurig vind. Zorg ervoor dat je alle computers die je gebruikt voor Grinmining optelt.

Elektriciteitskosten: Vul de kosten in per kilowattuur die u aan uw elektriciteitsbedrijf betaalt. Ik kon deze informatie vinden in mijn maandelijkse factuur, evenals op hun website.

Zwembadtoeslag: Voer de poolvergoeding + de ontwikkelkosten voor mijnwerkersoftware in. Dit zou 0 + 2 = 2% zijn

Hardware kosten: Voer de totale kosten van al uw hardware in.

In deze afbeelding kunnen we snel zien hoeveel munten en USD-waarde we in bepaalde tijdsbestekken zullen verdienen. U wilt de kolom Winst bekijken, aangezien dit de waarde is na betaling voor uw elektriciteitsverbruik. Ik concentreer me meestal alleen op de dagelijkse uitbetaling in USD. Door je gewoon op dit aantal te concentreren, kun je de calculator voor een paar verschillende munten gebruiken en snel zien welke munt het meest winstgevend is voor je mijnbouwinstallatie. Houd er rekening mee dat u ook de dagelijkse uitbetaling wilt afwegen tegen de marktkapitalisatie. Een munt met een lage marktkapitalisatie kan op een dag echt winstgevend zijn en morgen de helft van de uitbetaling. Voor een nieuwe munt waar ook veel hype omheen zit, moet je ook de hype-factor en de inflatiefactor in je beslissing wegen in termen van direct minen en verkopen of minen en een aantal.

Dat is het. Je zou nu GRIN moeten minen! Zorg ervoor dat u uw openbare sleutel invoert in het dashboard van de miningpool om uw statistieken bij te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me