Hoe Webchain Coin (WEB) te mijnen: complete beginnershandleiding

Hoe Webchain Coin te mijnen

Webchain is een nieuw type cryptonight-munt, dat bedoeld is om anti-ASIC te zijn en slimme contracten mogelijk te maken met ERC20- en EC223-standaarden samen met D-apps. Het is ook een cryptonight-munt, dus het heeft alle privacyfuncties die Monero heeft, zoals ringCT, stealth-adressen enz. Het gebruikt een aangepaste versie van het Cryptonight V7-algoritme.

Een ding om op te merken over deze munt is dat de bloktijd 10 seconden is. Ik zal enkele instellingen uitleggen die je misschien moet veranderen van normale 1-4 minuten cryptonight-varianten om de meeste mining voor webchain te krijgen.

Hoe Webchain Coin te mijnen

Nu we de details over Webchain kennen, gaan we wat WEB gaan minen!

Enkele algemene mijnbouwtips

Dus voordat we aan deze tutorial beginnen, heb ik twee tips om het meeste uit je mijnervaring te halen. Zorg er eerst voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor uw GPU’s heeft. Ten tweede wordt de meeste mining-software door virusscanners als een virus aangemerkt. Daarom wilt u, als u mijnbouw op uw normale dagelijkse gebruik of spelcomputer waarop een antivirusprogramma is geïnstalleerd, de mijnsoftware uitsluiten van het antivirusprogramma. Wat ik leuk vind om te doen, is dat ik één map maak en vervolgens al mijn mijnsoftware in submappen zet. Ik sluit vervolgens de map op het hoogste niveau uit van de antivirus en dat sluit alle mijnsoftware uit.

Webchain-mijnoptimalisaties

Een ding dat me opviel bij het delven van deze munt, was dat ik veel nieuwe jobverzoeken kreeg zonder dat er berichten werden geaccepteerd. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat de blokken 10 seconden uit elkaar liggen, wat betekent dat mijn computer bleef overschakelen om aan het nieuwe blok te werken en in die tijd niets instuurde.

Gewoonlijk is de retarget-tijd op pools ongeveer 30 seconden, tenzij handmatig gewijzigd, wat prima is voor andere munten van 1+ minuut. Ik zou willen voorstellen om het meeste uit de mijnbouwwebchain te halen die je met statische moeilijkheid ontgint als je pool dit ondersteunt (die in de tutorial niet) of als je de poort met de laagste moeilijkheidsgraad kiest om op te minen.

Hierdoor kun je sneller shares verzenden, afhankelijk van hoeveel hashkracht je hebt. Een ding om hier echter op te merken is dat u het niet te snel wilt hebben naar waar het zoveel verzoeken verzendt dat u te veel van uw beschikbare bandbreedte op uw verbinding gebruikt, aangezien mijnbouwcomputers normaal gesproken niet veel bandbreedte genereren in vergelijking met het downloaden van bestanden enz..

De bandbreedte en hashingkracht van iedereen is anders, dus ik raad aan om wat tijd aan de instellingen te besteden totdat je een goede verhouding hebt. In mijn geval zou ik hebben geprobeerd om de verhouding tot ongeveer één verzoek om de 3 seconden te krijgen, omdat dit in mijn opstelling zou nabootsen wat er normaal gesproken gebeurt als ik een cryptonight-munt van 1 of 2 minuten gebruik.

Mijnbouw Pools

Het eerste dat we nodig hebben, is een mijnbouwpool. Je kunt de mijnen solo gebruiken, maar de uitbetalingen kunnen maanden duren, afhankelijk van hoe krachtig je mijnbouwinstallatie is, en de mijnbouwpools rekenen meestal een zeer kleine vergoeding (1% of minder). Als u een pool gebruikt, kunt u meerdere keren per dag consistente uitbetalingen ontvangen.

Voor deze tutorial zullen we gebruiken https://webcn.loudmining.com/#/ . Ik heb voor deze pool gekozen omdat ze een lage vergoeding (0,5%) hebben en veel functies voor de mijnsoftware. Webchain is meestal een munt die door de CPU kan worden gewonnen, omdat het een aangepast algoritme heeft en geen van de meer gangbare mijnsoftware de wijzigingen heeft doorgevoerd om het speciale algoritme toe te voegen. Deze pool biedt mijnbouwsoftware voor AMD en Nvidia waarop de wijzigingen zijn toegepast.

Ze hebben ook een grote verscheidenheid aan poorten om uit te kiezen

Nu we een pool hebben, laten we beginnen met mijnbouw!

CPU-mijnbouw

Download de officiële CPU-mijnwerker van https://github.com/webchain-network/webchain-miner/releases. Dit is een xmrig fork, dus het gedraagt ​​zich als xmrig. Je kunt het downloaden voor Windows, Linux en Android. Pak de map uit en voer deze opdracht uit vanaf een terminal of opdrachtprompt

webchain-mijnwerker -o mining_poolhaven -u wallet_public_key -p x -werker-id Werknemer –donate-level = 1 –cpu-prioriteit = 0

Vervang “mining_pool” door webcn.loudmining.com

Vervang “poort” door een poort. Ik zou 2222 gebruiken als je CPU een quad-core of meer is, anders 1111

Vervang “wallet_public_key” door uw wallet-adres

“Worker” is optioneel. Gebruik dit als u meerdere mijncomputers heeft. Ik zou bijvoorbeeld een kantoorcomputer kunnen doen voor de ene computer en dan een spelcomputer voor een andere computer. Op deze manier kunt u ze volgen op het dashboard van de zwembaden.

U kunt ook het donatieniveau wijzigen en de CPU-prioriteit wijzigen, voor het geval u de computer nog steeds moet gebruiken terwijl deze aan het minen is.

U zou dan dit scherm moeten zien

GPU-mijnbouw – Nvidia

Voor GPU zullen we de software uit de mining pool gebruiken. Dit zijn slechts gewijzigde versies van xmrig-amd en xmrig-Nvidia.

U kunt ze downloaden van https://webcn.loudmining.com/#/downloads

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

xmrig bevat een unieke website waar u automatisch een configuratiebestand voor u kunt genereren op https://config.xmrig.com/

Aan het einde wilt u het waarschijnlijk configureren en testen om de beste instellingen te krijgen.

U wilt ook de pool wijzigen en uw openbare adres op de adresplaats plaatsen. Misschien wilt u ook het donatieniveau wijzigen.

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

GPU-mijnbouw – AMD

Voor GPU zullen we de software uit de mining pool gebruiken. Dit zijn slechts gewijzigde versies van xmrig-amd en xmrig-Nvidia.

U kunt ze downloaden van https://webcn.loudmining.com/#/downloads

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

xmrig bevat een unieke website waar u automatisch een configuratiebestand voor u kunt genereren op https://config.xmrig.com/

Aan het einde wilt u het waarschijnlijk configureren en testen om de beste instellingen te krijgen.

U wilt ook de pool wijzigen en uw openbare adres op de adresplaats plaatsen. Misschien wilt u ook het donatieniveau wijzigen.

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

Als er problemen zijn, kunt u een paar dingen proberen.

Mogelijk hebt u niet genoeg virtueel geheugen. Mogelijk hebt u 16 GB virtueel geheugen nodig (voor Vega GPU’s heeft u meer dan 16 GB per GPU nodig) om dit te wijzigen, ga naar het Configuratiescherm -> Systeem en veiligheid -> Systeem en de klik op Geavanceerde systeeminstellingen aan de linkerkant. Klik vanaf daar op instellingen onder het geavanceerde tabblad. Klik vervolgens op wijzigen en schakel op het derde scherm automatisch beheren uit, kies een aangepast formaat en typ de grootte (in MB) voor beide tekstvakken. Druk vervolgens op de instelknop en vervolgens op de ok-knop.

Algemene probleemoplossing

Een ding om op te letten is verouderde of afgewezen aandelen. Als u veel verouderde shares ziet, wilt u misschien een server proberen die dichter bij u staat. Als je veel afgewezen shares ziet, probeer dan de intensiteit van de miner te verlagen, indien beschikbaar.

Hoeveel WEB verdien ik per dag?

Om dit uit te zoeken, ga je naar https://www.coincalculators.io/coin.aspx?crypto=webchain-mining-calculator en gebruik hun rekenmachine. De rekenmachine geeft een ruwe schatting, dus het kan zijn dat u een hoger of lager bedrag krijgt uitbetaald dan wat de rekenmachine eigenlijk zegt.

De meeste waarden zijn al correct ingevoerd en u hoeft slechts een paar waarden te bewerken.

Hash-snelheid: Voer uw totale snelheid in voor al uw mijncomputers. Dit zou de waarde van de “totale snelheid” in uw mijnsoftware zijn. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Webchain-mijnbouw bij elkaar optelt.

Vermogen: Voer de totale hoeveelheid stroom (in watt) in die uw mijnbouwinstallatie gebruikt. Sommige mining-software zal dit voor u meten. U kunt ook het totale stroomverbruik van uw computer meten met behulp van speciale software of een kilowattmeter. Ik gebruik liever een kilowattmeter, omdat ik deze het meest nauwkeurig vind. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Webchain-mijnbouw bij elkaar optelt.

Kosten: Vul de kosten in per kilowattuur die u aan uw elektriciteitsbedrijf betaalt. Ik heb deze info kunnen vinden op mijn maandelijkse factuur, maar ook op hun website.

Zwembadtoeslag: Voer de poolvergoeding + de ontwikkelkosten voor mijnwerkersoftware in. Voor ons voorbeeld zou u 0,5 + 1 = 1,5 invoeren

Hardware kosten: Voer de totale kosten van al uw hardware in.

Aan de hand van mijn AMD Vega-systeem als voorbeeld, zal ik je laten zien hoe je de gegevens kunt lezen. In de bovenstaande afbeelding zijn er echt 3 dingen waar ik naar op zoek ben.

# 1 Kijk naar de Moeilijkheidsgraad 24 uur en de Moeilijkheidsgraad 7 dagen. We willen dat deze ongeveer hetzelfde zijn, wat ze zijn. Dit vertelt ons dat de berekeningen die we in de tweede afbeelding hieronder zullen bekijken, de komende dagen nauwkeurig zullen zijn, zolang de prijs niet volatiel is..

# 2 Kijk naar de EX. volume 24 uur en de Marktkapitalisatie. Over het algemeen geldt dat hoe groter deze zijn, hoe minder volatiel de prijs zal zijn. We willen dat de prijs niet volatiel is, dus onze berekeningen zullen de komende dagen nauwkeurig zijn. In dit voorbeeld is de marktkapitalisatie klein, dus de prijs kan van dag tot dag een beetje veranderen.

# 3 Kijk naar de Maak 1 BTC in en de Breek even in. Het is altijd interessant om te zien hoe lang het duurt voordat uw mijnbouwinstallatie 1 BTC heeft gemaakt. De break-even-in geeft je een ruwe schatting van hoe lang het zou duren om je mijnbouwinstallatie af te betalen door deze specifieke munt te delven. Dit is geweldig om te gebruiken voordat u uw mijnbouwinstallatie bouwt, om te zien hoe lang het duurt voordat u winst ziet.

In deze afbeelding kunnen we snel zien hoeveel munten en USD-waarde we in bepaalde tijdsbestekken zullen verdienen. U wilt de kolom Winst bekijken, aangezien dit de waarde is na betaling voor uw elektriciteitsverbruik. Ik concentreer me meestal alleen op de dagelijkse uitbetaling in USD. Door alleen op dit aantal te focussen, kunt u de calculator voor een paar verschillende munten gebruiken en snel zien welke munt het meest winstgevend is voor uw mijnbouwinstallatie. Houd er rekening mee dat u ook de dagelijkse uitbetaling wilt afwegen tegen de marktkapitalisatie. Een munt met een lage marktkapitalisatie kan op een dag echt winstgevend zijn en morgen de helft van de uitbetaling.

Dat is het. Je zou nu Webchain moeten minen! Zorg ervoor dat u uw openbare sleutel invoert in het dashboard van de miningpool om uw statistieken bij te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me