Hoe Ryo Coin (RYO) te mijnen: complete beginnershandleiding

Hoe Ryo Coin te mijnen

Ryo is een privacymunt waarop is gebaseerd sumokoin, die is gebaseerd op Monero. Daarom heeft Ryo de privacyaspecten van Monero, RingCT genaamd. Ryo is een zeer privacygerichte munt, met een minimum mixin van 12, wat veel hoger is dan Monero’s minimum mixin van 7. Ryo heeft ook GUI wallets voor windows, mac en linux, en wordt geleid door een van de belangrijkste makers van XMR-STAK , een cryptonight-mijnsoftware.

Ryo is gemaakt nadat sumokoin besloot terug te gaan naar het ASIC cryptonight-algoritme. Ryo gebruikt het anti-ASIC cryptonight_heavy-algoritme, wat misschien wel het meest anti-ASIC cryptonight-algoritme is.

Hoe Ryo Coin te mijnen

Nu we de details over Ryo kennen, gaan we wat RYO gaan minen!

Enkele algemene mijnbouwtips

Dus voordat we aan deze tutorial beginnen, heb ik twee tips om het meeste uit je mijnervaring te halen. Zorg er eerst voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor uw GPU’s heeft. Ten tweede wordt de meeste mining-software door virusscanners als een virus aangemerkt. Daarom, als u mijnbouw op uw normale dagelijkse gebruik of spelcomputer waarop een antivirusprogramma is geïnstalleerd, wilt uitsluiten van de mijnsoftware van de antivirus. Wat ik leuk vind om te doen, is dat ik één map maak en vervolgens al mijn mijnsoftware in submappen zet. Ik sluit vervolgens de map op het hoogste niveau uit van de antivirus en dat sluit alle mijnsoftware uit.

Mijnbouw Pools

Het eerste dat we nodig hebben, is een mijnbouwpool. Je kunt de mijne solo gebruiken, maar de uitbetalingen kunnen maanden duren, afhankelijk van hoe krachtig je mijnbouwinstallatie is, en de mijnbouwpools rekenen meestal een zeer kleine vergoeding (1% of minder). Als u een pool gebruikt, kunt u meerdere keren per dag consistente uitbetalingen ontvangen. Voor ryo zijn er een paar zwembaden. Ik koos ervoor om de mijne op https://ryo.hashvault.pro/en/

Wat betreft hun functies, hun een middelgrote pool, ze hebben meerdere servers in de VS, de EU en Azië, ze rekenen 0,9% kosten, ze hebben een SSL-verbinding beschikbaar om te gebruiken voor mijnbouw, ze ondersteunen mijnbouw rechtstreeks naar een centrale en ze hebben een aangepaste betalingsdrempel. Dit betekent dat u kunt instellen voor welk bedrag u wilt dat de pool u automatisch betaalt.

Een ding dat uniek is aan deze pool, is dat ze bijna elke beschikbare Cryptonight-munt in de mijne hebben. Ik denk dat dit een goede functie is, omdat je gemakkelijk naar een andere munt kunt overschakelen als je wilt, en je bent al bekend met het dashboard en de poolconfiguratie van de website.

Omdat de mining pool meerdere servers heeft in de VS, EU en Azië, zijn ze ook ingesteld voor GeoDNS. Dit betekent dat iedereen dezelfde mijnbouwpoolserver gebruikt in hun configuratie, en de pool zal u verbinden met de dichtstbijzijnde geografische server. Dit heeft ook het extra voordeel dat het als een failsafe fungeert als de server waarop uw mijnbouw wordt onderbroken, de GeoDNS u met een andere server verbindt.

Ze hebben ook een verscheidenheid aan poorten om verbinding mee te maken:

Gebruik 80 als je achter een firewall aan het minen bent

Gebruik 443 als u SSL wilt gebruiken

Gebruik 3333 bij mining met een CPU

Gebruik 5555 als minen met een GPU (een of twee GPU’s, bijvoorbeeld een spelcomputer)

Gebruik 7777 bij mining met een GPU-mining farm (meerdere GPU’s zoals 3 of meer per computer)

Nu we een pool hebben, kunnen we de mijnsoftware configureren!

De mijnbouwsoftware configureren

Voor de CPU, GPU – Nvidia en GPU – AMD tutorials zullen we xmr-stak gebruiken. Het is open source, het meest aanpasbaar, en stelt je in staat om te minen met een mix van Nvidia en AMD GPU’s en je CPU, allemaal vanuit één venster. Het is ook beschikbaar voor Windows en Linux.

U kunt xmr-stak downloaden op https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases De nieuwste versie is 2.4.7, wat we in deze zelfstudie zullen gebruiken. Als je Linux moet gebruiken, moet je de broncode downloaden en de software bouwen. Deze tutorial zal niet focussen op het bouwen van xmr-stak vanaf de broncode.

De eerste keer dat u xmr-stak start, moet u het een beetje configureren. We zullen de initiële configuratie hier behandelen, en dan kun je lezen hoe je de mijnwerker configureert in de sectie die op jou betrekking heeft (CPU, GPU – Nvidia en GPU – AMD)

Wanneer u xmr-stak voor het eerst start, krijgt u twee cmd-vensters te zien

U kunt degene sluiten die zegt dat het moest worden uitgevoerd om beheerdersrechten te hebben.

U krijgt dan een reeks stappen te zien die u zullen begeleiden bij de eerste initialisatie van de software. Zodra u dit heeft voltooid, hoeft u dit niet opnieuw te doen.

De initialisatiestappen zullen de volgende vragen stellen:

Typ een poort waarop u de bewaking op afstand wilt gebruiken. Gewoonlijk zijn 8000 of 3000 beschikbaar op de meeste thuiscomputernetwerken. Later, om uw mining-computers te controleren, kunt u het IP-adres en de poort die u van uw mining-computer kiest, in een webbrowser op elk ander apparaat dat op uw netwerk is aangesloten, typen om uw totale snelheid en andere gedetailleerde rapporten te bekijken.

Valuta: – U wilt “cryptonight_heavy” typen

Zwembadadres – Dit is het adres en de poort van de pool waarop u wilt minen. Ik typte bijvoorbeeld “pool.ryo.hashvault.pro:7777”

Gebruikersnaam – Dit is uw openbare sleutel voor uw portemonnee.

Ik zou bijvoorbeeld Sumoo6aRLEYDkjrtb7KeHLQVsZFgeYFJYNEeb5i4nB1rRMbdPjo9jJvDbg6SPM7g2AUZZ83TsmEMiVZ9eHLF7qYqMpdDVRDNdSP plaatsen

Wachtwoord – typ “x”

SSL-ondersteuning – typ “n”

Wil je Nicehash gebruiken – typ “n”

Wilt u meerdere pools gebruiken – typ ‘n’

Op dit punt zou de software moeten beginnen met minen. Wacht tot het “ingelogd in mining_pool: port” zegt, en sluit dan de mijnsoftware. Als je in de map kijkt waar de miner is opgeslagen, zou deze tekstbestanden moeten hebben gemaakt voor je CPU en je grafische kaart (Nvidia of AMD). Ze zouden cpu.txt, nvidia.txt, amd.txt heten. Het zal ook een config.txt en een pools.txt maken. In de volgende secties zullen we laten zien hoe u de txt-bestanden voor elke miningcomponent kunt bewerken en hoe u een bepaald GPU-merk of CPU kunt uitschakelen voor mining.

Zwembad configuratie

Op dit punt zou je pools.txt moeten worden geconfigureerd, maar ik zal je laten zien hoe je het ook handmatig kunt configureren. Open pools.txt en je zou zoiets als dit moeten zien

Deze foto is van How to Mine Loki (LOKI): Complete Beginner’s Guide

Als u ooit van server wilt veranderen, moet u het pool_address. Om portefeuilles te wijzigen, bewerkt u het wallet_address. Laat de rig_id blanco. Wijzig het pool_password afhankelijk van uw poolsconfiguratie.

Helemaal onderaan heb je valuta. U moet XMR-Stak vertellen in welke valuta het uw mijnbouw is. Ze ondersteunen de meeste Cryptonight-munten, dus u kunt gewoon de naam van de munt typen uit de lijst in het txt-bestand. Als de munt die u wilt mijnen niet op de lijst staat, moet u weten welk algoritme het gebruikt en de naam van het algoritme voor de valuta gebruiken. Als hun een whattomine-calculator voor uw munt is, vermeld dan meestal het algoritme, anders kunt u de informatie waarschijnlijk vinden op de muntenwebsite.

CPU-mijnbouw

Wat betreft CPU-mining is het Cryptonight-algoritme het meest winstgevende algoritme om een ​​CPU op te gebruiken. Voor het minen met de CPU hebben we de mogelijkheid om xmr-stak of xmrig te gebruiken. xmr-stak heeft alleen voorgecompileerde binaire bestanden voor Windows, terwijl xmrig ze heeft voor Windows en Linux. Ze hebben allebei de broncode, dus je kunt ze zelf compileren om met Linux te werken als dat nodig is.

U kunt xmr-stak downloaden op https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

U kunt xmrig CPU downloaden op https://github.com/xmrig/xmrig/releases

Voor deze tutorial gebruiken we xmr-stak.

Nadat we de eerste installatie hebben doorlopen, zouden we klaar moeten zijn om te mijnen. Een ding om te doen is proberen en de cpu.txt-instellingen die xmr-stak voor ons heeft gemaakt, aan te passen om de hoogst mogelijke hash-snelheid te krijgen.

Ik ontdekte dat het programma, in ieder geval voor de CPU, meestal automatisch de best mogelijke configuratie-instellingen genereert. De opmerkingen in de cpu.txt zijn een uitstekende manier om elke instelling uit te leggen, en hoe u zou kunnen proberen om meer prestaties uit uw machine te halen.

Nadat je de cpu.txt hebt geconfigureerd, moeten we nu een opstartbatchbestand maken om het programma uit te voeren.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de mijnwerker zich bevindt en plak dit in het batchbestand

xmr-stak.exe optionele_vlaggen

Vervang “optional_flags” door niets als u wilt dat de machine mijnen gebruikt met behulp van de CPU en een andere GPU in de machine, of het volgende

–NoCPU Dit zal de CPU uitschakelen om te minen.

–NoNVIDIA Hiermee worden alle Nvidia GPU’s in uw systeem uitgeschakeld voor mijnbouw.

–NoAMD Hiermee worden alle AMD GPU’s in uw systeem uitgeschakeld voor mining.

Mijn setup is bijvoorbeeld:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

Om de totale snelheid op elk moment te zien, drukt u op de “h” -toets op het toetsenbord wanneer de mijnsoftware in focus is.

GPU-mijnbouw – Nvidia

Wat betreft GPU-mining met Nvidia GPU’s, hebben we de mogelijkheid om xmr-stak of xmrig te gebruiken. xmr-stak heeft alleen voorgecompileerde binaire bestanden voor Windows, terwijl xmrig ze heeft voor Windows en Linux. Ze hebben allebei de broncode, dus je kunt ze zelf compileren om met Linux te werken als dat nodig is.

U kunt xmr-stak downloaden op https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

U kunt xmrig Nvidia downloaden op https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

Voor deze tutorial gebruiken we xmr-stak.

Nadat we de eerste installatie hebben doorlopen, zouden we klaar moeten zijn om te mijnen. Een ding om te doen is proberen en de nvidia.txt-instellingen die xmr-stak voor ons heeft gemaakt, aan te passen om de hoogst mogelijke hash-snelheid te krijgen.

Ik ontdekte dat je voor de GPU de instellingen kunt aanpassen om iets meer prestaties te krijgen, maar over het algemeen genereert het programma meestal automatisch de best mogelijke configuratie-instellingen. De commentaren in de nvidia.txt zijn een uitstekende manier om elke instelling uit te leggen, en hoe u zou kunnen proberen om meer prestaties uit uw machine te halen.

Nadat u de nvidia.txt heeft geconfigureerd, moeten we nu een opstartbatchbestand maken om het programma uit te voeren.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de mijnwerker zich bevindt en plak dit in het batchbestand

xmr-stak.exe optionele_vlaggen

Vervang “optional_flags” door niets als u wilt dat de machine mijnen gebruikt met behulp van de CPU en een andere GPU in de machine, of het volgende

–NoCPU Dit zal de CPU uitschakelen om te minen.

–NoNVIDIA Hiermee worden alle Nvidia GPU’s in uw systeem uitgeschakeld voor mining.

–NoAMD Hiermee worden alle AMD GPU’s in uw systeem uitgeschakeld voor mining.

Mijn setup is bijvoorbeeld:

xmr-stak.exe –noCPU

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

Om de totale snelheid op elk moment te zien, drukt u op de “h” -toets op het toetsenbord wanneer de mijnsoftware in focus is.

GPU-mijnbouw – AMD

Wat betreft GPU-mining met AMD GPU’s, hebben we de mogelijkheid om xmr-stak, xmrig, Cast XMR of Claymore’s Cryptonote AMD-mijnwerker te gebruiken.

U kunt xmr-stak downloaden op https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

U kunt xmrig Nvidia downloaden op https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

U kunt Cast XMR downloaden op https://bitcointalk.org/index.php?topic=2256917.0;all

U kunt de Cryptonote AMD-mijnwerker van Claymore downloaden op https://bitcointalk.org/index.php?topic=638915.0

Voor deze tutorial gebruiken we xmr-stak.

Nadat we de eerste installatie hebben doorlopen, zouden we klaar moeten zijn om te mijnen. Een ding dat u kunt doen, is proberen de amd.txt-instellingen die xmr-stak voor ons heeft gemaakt aan te passen om de hoogst mogelijke hash-snelheid te krijgen.

Ik ontdekte dat je voor de GPU de instellingen kunt aanpassen om iets meer prestaties te krijgen, maar over het algemeen genereert het programma meestal automatisch de best mogelijke configuratie-instellingen. Voor mijn Vega-systeem moest ik dubbele threads per GPU toevoegen. De commentaren in de amd.txt zijn een uitstekende manier om elke instelling uit te leggen, en hoe u zou kunnen proberen om meer prestaties uit uw machine te halen.

Nadat u de amd.txt heeft geconfigureerd, moeten we nu een opstartbatchbestand maken om het programma uit te voeren.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de mijnwerker zich bevindt en plak dit in het batchbestand

xmr-stak.exe optionele_vlaggen

Vervang “optional_flags” door niets als u wilt dat de machine mijnen gebruikt met behulp van de CPU en een andere GPU in de machine, of het volgende

–NoCPU Dit zal de CPU uitschakelen om te minen.

–NoNVIDIA Hiermee worden alle Nvidia GPU’s in uw systeem uitgeschakeld voor mining.

–NoAMD Hiermee worden alle AMD GPU’s in uw systeem uitgeschakeld voor mining.

Mijn setup is bijvoorbeeld:

xmr-stak.exe –noCPU

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

Om de totale snelheid op elk moment te zien, drukt u op de “h” -toets op het toetsenbord wanneer de mijnsoftware in focus is.

Als er problemen zijn, beschikt u mogelijk niet over voldoende virtueel geheugen. Mogelijk hebt u 16 GB virtueel geheugen nodig (voor Vega GPU’s heeft u meer dan 16 GB per GPU nodig) om dit te wijzigen, ga naar het Configuratiescherm -> Systeem en veiligheid -> Systeem en de klik op Geavanceerde systeeminstellingen aan de linkerkant. Klik vanaf daar op instellingen onder het geavanceerde tabblad. Klik vervolgens op wijzigen en schakel op het derde scherm automatisch beheren uit, kies een aangepast formaat en typ de grootte (in MB) voor beide tekstvakken. Druk vervolgens op de instelknop en vervolgens op de ok-knop.

Algemene probleemoplossing

Een ding om op te letten is verouderde of afgewezen aandelen. Als u veel verouderde shares ziet, wilt u misschien een server proberen die dichter bij u staat. Als je veel afgewezen shares ziet, probeer dan de intensiteit van de miner te verlagen, indien beschikbaar.

Hoeveel RYO verdien ik per dag?

Om dit uit te zoeken, zou je gaan https://whattomine.com/coins/260-ryo-cryptonightheavy   De rekenmachine geeft een ruwe schatting, dus het kan zijn dat u een hoger of lager bedrag krijgt uitbetaald dan wat de rekenmachine eigenlijk zegt.

De meeste waarden zijn al correct ingevoerd en u hoeft slechts een paar waarden te bewerken.

Hash-snelheid: Voer uw totale snelheid in (in hashes per seconde) voor al uw mijncomputers. Dit zou de waarde van de “totale snelheid” in uw mijnsoftware zijn. Ik zou de totale snelheid van 15 minuten gebruiken, aangezien dit een betere gemiddelde totale snelheid zou zijn. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor ryo-mijnbouw bij elkaar optelt.

Vermogen: Voer de totale hoeveelheid stroom (in watt) in die uw mijnbouwinstallatie gebruikt. Sommige mining-software zal dit voor u meten. U kunt ook het totale stroomverbruik van uw computer meten met behulp van speciale software of een kilowattmeter. Ik gebruik liever een kilowattmeter, omdat ik deze het meest nauwkeurig vind. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor ryo-mining bij elkaar optelt.

Kosten: Vul de kosten in per kilowattuur die u aan uw elektriciteitsbedrijf betaalt. Ik heb deze info kunnen vinden op mijn maandelijkse factuur, maar ook op hun website.

Zwembadtoeslag: Voer de poolvergoeding + de ontwikkelkosten voor mijnwerkersoftware in. Voor ons voorbeeld zou u 0.9 + 2 = 2.9 invoeren

Hardware kosten: Voer de totale kosten van al uw hardware in.

Aan de hand van mijn AMD Vega-systeem als voorbeeld, zal ik je laten zien hoe je de gegevens kunt lezen. In de bovenstaande afbeelding zijn er echt 3 dingen waar ik naar op zoek ben.

# 1 Kijk naar de Moeilijkheidsgraad 24 uur en de Moeilijkheidsgraad 7 dagen. We willen dat deze ongeveer hetzelfde zijn, wat ze zijn. Dit vertelt ons dat de berekeningen die we in de tweede afbeelding hieronder zullen bekijken, de komende dagen nauwkeurig zullen zijn, zolang de prijs niet volatiel is..

# 2 Kijk naar de EX. volume 24 uur en de Marktkapitalisatie. Over het algemeen geldt dat hoe groter deze zijn, hoe minder volatiel de prijs zal zijn. We willen dat de prijs niet volatiel is, dus onze berekeningen zullen de komende dagen nauwkeurig zijn. In dit voorbeeld is de marktkapitalisatie klein.

# 3 Kijk naar de Maak 1 BTC in en de Breek even in. Het is altijd interessant om te zien hoe lang het duurt voordat uw mijnbouwinstallatie 1 BTC heeft gemaakt. De break-even-in geeft je een ruwe schatting van hoe lang het zou duren om je mijnbouwinstallatie af te betalen door deze specifieke munt te delven. Dit is geweldig om te gebruiken voordat u uw mijnbouwinstallatie bouwt, om te zien hoe lang het duurt voordat u winst ziet.

In deze afbeelding kunnen we snel zien hoeveel munten en USD-waarde we in bepaalde tijdsbestekken zullen verdienen. U wilt de kolom Winst bekijken, aangezien dit de waarde is na betaling voor uw elektriciteitsverbruik. Ik concentreer me meestal alleen op de dagelijkse uitbetaling in USD. Door je gewoon op dit aantal te concentreren, kun je de calculator voor een paar verschillende munten gebruiken en snel zien welke munt het meest winstgevend is voor je mijnbouwinstallatie. Houd er rekening mee dat u ook de dagelijkse uitbetaling wilt afwegen tegen de marktkapitalisatie. Een munt met een lage marktkapitalisatie kan op een dag echt winstgevend zijn en morgen de helft van de uitbetaling.

Dat is het. Je zou nu ryo moeten minen! Zorg ervoor dat u uw openbare sleutel invoert in het dashboard van de miningpool om uw statistieken bij te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me