Hoe Monero te mijnen: complete beginnershandleiding

Hoe Monero te mijnen

Monero is een op privacy gerichte munt die momenteel qua marktkapitalisatie in de top 10 van cryptocurrencies staat. Mijnbouw Monero kan een winstgevende onderneming zijn vanwege het cryptografische algoritme dat bestand is tegen de mijnbouw van ASIC. Dit betekent dat iedereen met een CPU of GPU kan minen voor Monero.

Deze gids laat je zien welke softwareprogramma’s je nodig hebt en hoe je deze programma’s instelt, zodat je Monero binnen een paar minuten kunt minen.

Hoe Monero te mijnen

Monero Mijnbouwsoftware

Het volgende is een lijst met manieren om Monero te minen en welke software te gebruiken bij het minen:

AMD-kaarten

 • XMR-inzet 2% dev-kosten (tenzij u zelf hebt samengesteld)
 • Wolf’s Miner No Dev Fee (niet zo geoptimaliseerd)

nVidia-kaarten

 • XMR-inzet 2% dev-kosten (tenzij u zelf hebt samengesteld)
 • CC Mijnwerker

CPU’s (Intel / AMD)

 • Monero Spelunker
 • XMR Stak
 • Wolfs Miner

Installeer mijnbouwsoftware

XMR Stak heeft onlangs een update uitgebracht waarmee gebruikers eenvoudig één installatieprogramma kunnen downloaden, ongeacht de hardware die ze van plan zijn te gebruiken. Daarom zullen we XMR Stak in deze handleiding gebruiken, omdat het altijd goede resultaten oplevert en zeer gebruiksvriendelijk is.

XMR Stak kan hier worden gedownload koppeling. Houd er rekening mee dat sommige antivirussoftware mijnsoftware als schadelijke bestanden oppikt. Controleer voor de zekerheid altijd of u downloadt vanaf de officiële bron.

De nieuwste versie van XMR Stak maakt het heel eenvoudig om in te stellen. We gaan ervan uit dat gebruikers hiervoor Windows gebruiken, maar er zijn ook Linux- en MacOS-versies beschikbaar. Download eenvoudig via de bovenstaande link, pak het uit naar een bestandslocatie en voer het uitvoerbare bestand uit.

Word lid van Mining Pool

Nadat u de applicatie hebt uitgevoerd, wordt u gevraagd of u Monero of Aeon wilt minen. We zullen Monero kiezen. Vervolgens wordt ons gevraagd het zwembadadres in te voeren. Betrokken raken bij een goede mijnbouwpool is belangrijk omdat solo-mijnbouw weinig tot geen beloningen kan opleveren zonder een extreem hoge hashrate. De zwembaden zijn meestal tegen een kleine vergoeding, maar gerechtvaardigd om een ​​consistent inkomen te krijgen. Enkele van de mining pools die we kunnen gebruiken voor Monero zijn:

MineXMR

 • Servers in: Frankrijk, Duitsland, Canada
 • 1% zwembadvergoeding
 • ~ 25.000 verbonden gebruikers
 • 0.5XMR Minimale uitbetaling

Moneropool

 • 0.5XMR Minimale uitbetaling

Nanopool

 • Servers in: Europa (2), US – oost, US – west, Azië
 • 1% poolvergoeding en uitbetalingscommissie van 0,015XMR
 • ~ 5000 verbonden gebruikers
 • 1XMR Minimale uitbetaling

Dwergpoel

 • Servers in: Europa, VS.
 • 1,5% poolvergoeding en uitbetalingscommissie van 0,014XMR voor wisselportefeuilles of 0,008XMR voor normale portefeuilles

Voor deze gids gebruiken we de MineXMR-software, aangezien deze de laagste kosten heeft en de server het dichtst bij mij in de buurt is (u wilt de server kiezen die zich het dichtst bij uw locatie bevindt om de latentie te minimaliseren). De volgende afbeelding toont de verbindingsdetails met mineXMR die we in de applicatie zullen invoeren.

Voor mijn gebruik zal ik in de applicatie de server invoeren die ik wil gebruiken met het poortnummer. Ik zal bijvoorbeeld ‘ca.minexmr.com:5555’ gebruiken.

Monero Wallet-adres

Zodra dit voltooid is, vraagt ​​het om uw wallet-adres (of pool login als u zoiets als Supernova gebruikt). Raadpleeg deze Monero-handleiding om een ​​portemonnee in te stellen. Zodra u uw portemonnee-ID heeft, voert u deze in de applicatie in. Als wachtwoord kunnen we in ons geval gewoon op enter drukken. De MineXMR-pool ondersteunt geen TLS / SSL, dus we zullen hier geen of ‘n’ gebruiken. We willen NiceHash niet gebruiken en we willen op dit moment niet meerdere pools gebruiken (hoewel het nuttig kan zijn om extra pools op te zetten met automatische omschakeling voor het geval er een uitvalt). Al deze waarden kunnen later in het configuratiebestand worden aangepast.

Nu wordt de applicatie uitgevoerd op basis van de GPU’s die u heeft geïnstalleerd. U kunt de commando’s onderaan gebruiken om de status van uw miners te bekijken. Klik op ‘h’ om de hashrate te zien, ‘r’ om de resultaten van uw hashes te zien of ‘c’ om de verbinding met de pool te verifiëren.

Config-bestand

Als je met je CPU wilt minen, moet je nog steeds het CPU-configuratiebestand instellen voordat je dit kunt doen. Klik hiervoor op het cpu-tekstdocument dat wordt gegenereerd.

Eenmaal in het tekstdocument willen we de CPU-threads aan het tekstdocument toevoegen, zodat het deze threads gebruikt voor de monero-mijnwerker. Voor mijn geval heb ik een FX-8150 AMD-chip die 8 cores gebruikt, dus in mijn cpu-tekstdocument ga ik toevoegen:

"cpu_threads_conf" ​

​ "low_power_mode" : niet waar, "no_prefetch" : waar, "affine_to_cpu" : 1},

​ "low_power_mode" : niet waar, "no_prefetch" : waar, "affine_to_cpu" : 2},

​ "low_power_mode" : niet waar, "no_prefetch" : waar, "affine_to_cpu" : 4},

​ "low_power_mode" : niet waar, "no_prefetch" : waar, "affine_to_cpu" : 5},

​ "low_power_mode" : niet waar, "no_prefetch" : waar, "affine_to_cpu" : 6},

​ "low_power_mode" : niet waar, "no_prefetch" : waar, "affine_to_cpu" : 7},

​,

Dit betekent dat het CPU’s 1,2,4,5,6,7 zal gebruiken. Ik gebruik deze pc ook de hele dag door, dus ik wil een paar cores open laten voor mijn dagelijkse bezigheden. Voor uw installatie wilt u misschien alle cores gebruiken (hoewel het soms vastloopt als u dit doet). U kunt proberen de prefetch aan te passen door deze in false te veranderen, maar er zijn hier niet veel opties om de CPU’s te optimaliseren voor mijnbouw. Nadat je deze wijzigingen hebt aangebracht, start je de applicatie opnieuw op en je zou een toename van je hashrate moeten opmerken, zoals het zou moeten zijn om zowel je GPU als CPU te gebruiken. U kunt dit ook verifiëren door te kijken naar de belasting van uw CPU met een applicatie als OpenHardwareMonitor.

En dat is het! U bent nu Monero aan het minen met uw GPU’s en CPU’s. Als u ooit wijzigingen of tweaks moet aanbrengen vanwege een crash, of wijzigingen aan uw miningpool, kunt u aanvullende instellingen vinden onder het configuratiebestand.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me