Hoe Groestlcoin GRS te mijnen: complete beginnershandleiding

Hoe Groestlcoin te mijnen

Groestlcoin is een munt die privé is, ASIC-bestendig en tegen lage kosten. De munt heeft ook een actief ontwikkelingsteam dat elke 3 maanden nieuwe builds uitbrengt. Groestlcoin gebruikt het Grostl-512-mijnalgoritme. Ze zeggen ook dat ze de eersten waren die segwit inschakelden en de eersten die het bliksemnetwerk in hun testnet implementeerden.

Hoe Groestlcoin te mijnen

Nu we de details over Groestlcoin kennen, gaan we wat GRS gaan minen!

Enkele algemene mijnbouwtips

Dus voordat we aan deze tutorial beginnen, heb ik twee tips om het meeste uit je mijnervaring te halen. Zorg er eerst voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor uw GPU’s heeft. Ten tweede wordt de meeste mining-software door virusscanners als een virus aangemerkt. Daarom wilt u, als u mijnbouw op uw normale dagelijkse gebruik of spelcomputer waarop een antivirusprogramma is geïnstalleerd, de mijnsoftware uitsluiten van het antivirusprogramma. Wat ik leuk vind om te doen, is dat ik één map maak en vervolgens al mijn mijnsoftware in submappen zet. Ik sluit vervolgens de map op het hoogste niveau uit van de antivirus en dat sluit alle mijnsoftware uit.

Mijnbouw Pools

Het eerste dat we nodig hebben, is een mijnbouwpool. Je kunt de mijnen solo gebruiken, maar de uitbetalingen kunnen maanden duren, afhankelijk van hoe krachtig je mijnbouwinstallatie is, en de mijnbouwpools rekenen meestal een zeer kleine vergoeding (1% of minder). Als u een pool gebruikt, kunt u meerdere keren per dag consistente uitbetalingen ontvangen.

Voor deze tutorial zullen we gebruiken https://groestlcoin.miningpoolhub.com/. Ik heb voor deze pool gekozen omdat de pool lage kosten heeft (0.9%) en een bekende mining pool lijkt te zijn.

Wat hun kenmerken betreft, er is een groot zwembad, met veel verschillende munten om te mijnen.

Zorg ervoor dat u zich op de site registreert en één medewerker aanmaakt, we hebben deze informatie later nodig.

Nu we een pool hebben, laten we beginnen met mijnbouw!

CPU-mijnbouw

We zullen ons niet concentreren op CPU-mining, aangezien dit niet winstgevend is in vergelijking met GPU-mining.

GPU-mijnbouw – Nvidia

Voor GPU-mijnbouw zijn er veel programma’s voor Nvidia, maar degene die ik de beste heb gevonden, is CCminer. De miner heeft geen Dev-vergoeding. Deze mijnsoftware is compatibel met Windows en Linux, maar er zijn alleen voorgecompileerde binaire bestanden beschikbaar voor Windows.

Je kunt de officiële pagina en de downloadlink vinden op https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u linux gebruikt) in de map waarin de miner zich bevindt en plak dit in het batchbestand

ccminer-x64.exe -a algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: poort -u login_id.worker_name -p x

Vervang “algoritme” door het algoritme dat u wilt gebruiken. In dit geval moeten we “groestl” gebruiken

Vervang “mining_pool” door hub.miningpoolhub.com

Vervang “poort” door 20486

Vervang “login_id” door uw login-ID van de website.

“Worker_name” is de werknemer die u in het dashboard aanmaakt

Mijn setup is bijvoorbeeld:

ccminer-x64.exe -a groestl -o stratum + tcp: //hub.miningpoolhub.com: 20486 -u zach_h.officecomputer -p x

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

De rode pijl geeft de GPU’s aan die het in uw systeem heeft gedetecteerd.

De blauwe pijl geeft de totale snelheid voor uw GPU’s aan.

De groene pijl geeft de kloksnelheid van de GPU, hashes per watt, het totale stroomverbruik, de temperatuur en de ventilatorsnelheid aan.

GPU-mijnbouw – AMD

Voor GPU-mining zijn er veel programma’s voor AMD, maar degene die ik de beste heb gevonden, is sgminer. De miner heeft geen Dev-kosten. De mijnwerker is compatibel met Windows en Linux. Je kunt de officiële pagina en de downloadlink vinden op https://github.com/genesismining/sgminer-gm/releases

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de mijnwerker zich bevindt en plak dit in het batchbestand

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

sgminer.exe -k algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: poort -u login_id.worker_name -p x

Als u Linux gebruikt, verwijdert u alle setx-opdrachten.

Vervang “algoritme” door het algoritme dat u wilt gebruiken. In dit geval moeten we “groestl” gebruiken

Vervang “mining_pool” door hub.miningpoolhub.com

Vervang “poort” door 20486

Vervang “login_id” door uw login-ID van de website.

“Worker_name” is de werknemer die u in het dashboard aanmaakt

Mijn setup is bijvoorbeeld:

sgminer.exe -k groestl -o stratum + tcp: //hub.miningpoolhub.com: 20486 -u zach_h.officecomputer -p x

Als u grote GPU’s gebruikt (1 GB geheugen of meer per GPU, ga dan naar de volgende paragraaf, zelfs als de mijnsoftware lijkt te werken)

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

De rode pijl geeft de GPU-snelheid en de totale snelheid aan.

Als er problemen zijn, beschikt u mogelijk niet over voldoende virtueel geheugen. Mogelijk hebt u 16 GB virtueel geheugen nodig (voor Vega GPU’s heeft u meer dan 16 GB per GPU nodig) om dit te wijzigen, ga naar het Configuratiescherm -> Systeem en veiligheid -> Systeem en de klik op Geavanceerde systeeminstellingen aan de linkerkant. Klik vanaf daar op instellingen onder het geavanceerde tabblad. Klik vervolgens op wijzigen en schakel op het derde scherm automatisch beheren uit, kies een aangepast formaat en typ de grootte (in MB) voor beide tekstvakken. Druk vervolgens op de instelknop en vervolgens op de ok-knop.

Algemene probleemoplossing

Een ding om op te letten is verouderde of afgewezen aandelen. Als u veel verouderde shares ziet, wilt u misschien een server proberen die dichter bij u staat. Als je veel afgewezen shares ziet, probeer dan de intensiteit van de miner te verlagen, indien beschikbaar.

Hoeveel GRS verdien ik per dag?

Om dit uit te zoeken, ga je naar http://whattomine.com en gebruik hun rekenmachine. In dit geval bevindt de GRS-calculator zich op https://whattomine.com/coins/48-grs-groestl  De rekenmachine geeft een ruwe schatting, dus het kan zijn dat u een hoger of lager bedrag krijgt uitbetaald dan wat de rekenmachine eigenlijk zegt.

De meeste waarden zijn al correct ingevoerd en u hoeft slechts een paar waarden te bewerken.

Hash-snelheid: Voer uw totale snelheid in (in kilohash per seconde) voor al uw mijncomputers. Dit zou de waarde van de “totale snelheid” in uw mijnsoftware zijn. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Groestlcoin-mijnbouw bij elkaar optelt.

Vermogen: Voer de totale hoeveelheid stroom (in watt) in die uw mijnbouwinstallatie gebruikt. Sommige mining-software zal dit voor u meten. U kunt ook het totale stroomverbruik van uw computer meten met behulp van speciale software of een kilowattmeter. Ik gebruik liever een kilowattmeter, omdat ik deze het meest nauwkeurig vind. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Groestlcoin-mijnbouw bij elkaar optelt.

Kosten: Vul de kosten in per kilowattuur die u aan uw elektriciteitsbedrijf betaalt. Ik heb deze info kunnen vinden op mijn maandelijkse factuur, maar ook op hun website.

Zwembadtoeslag: Voer de poolvergoeding + de ontwikkelkosten voor mijnwerkersoftware in. Voor ons voorbeeld zou u 0.9 + 0 = 0.9 invoeren

Hardware kosten: Voer de totale kosten van al uw hardware in.

Aan de hand van mijn AMD Vega-systeem als voorbeeld, zal ik je laten zien hoe je de gegevens kunt lezen. In de bovenstaande afbeelding zijn er echt 3 dingen waar ik naar op zoek ben.

# 1 Kijk naar de Moeilijkheidsgraad 24 uur en de Moeilijkheidsgraad 7 dagen. We willen dat deze ongeveer hetzelfde zijn, wat ze zijn. Dit vertelt ons dat de berekeningen die we in de tweede afbeelding hieronder zullen bekijken, de komende dagen nauwkeurig zullen zijn, zolang de prijs niet volatiel is..

# 2 Kijk naar de EX. volume 24 uur en de Marktkapitalisatie. Over het algemeen geldt dat hoe groter deze zijn, hoe minder volatiel de prijs zal zijn. We willen dat de prijs niet volatiel is, dus onze berekeningen zullen de komende dagen nauwkeurig zijn. In dit voorbeeld is de marktkapitalisatie klein tot gemiddeld, dus de prijs kan van dag tot dag een beetje veranderen.

# 3 Kijk naar de Maak 1 BTC in en de Breek even in. Het is altijd interessant om te zien hoe lang het duurt voordat uw mijnbouwinstallatie 1 BTC heeft gemaakt. De break-even-in geeft je een ruwe schatting van hoe lang het zou duren om je mijnbouwinstallatie af te betalen door deze specifieke munt te delven. Dit is geweldig om te gebruiken voordat u uw mijnbouwinstallatie bouwt, om te zien hoe lang het duurt voordat u winst ziet.

In deze afbeelding kunnen we snel zien hoeveel munten en USD-waarde we in bepaalde tijdsbestekken zullen verdienen. U wilt de kolom Winst bekijken, aangezien dit de waarde is na betaling voor uw elektriciteitsverbruik. Ik concentreer me meestal alleen op de dagelijkse uitbetaling in USD. Door alleen op dit aantal te focussen, kunt u de calculator voor een paar verschillende munten gebruiken en snel zien welke munt het meest winstgevend is voor uw mijnbouwinstallatie. Houd er rekening mee dat u ook de dagelijkse uitbetaling wilt afwegen tegen de marktkapitalisatie. Een munt met een lage marktkapitalisatie kan op een dag echt winstgevend zijn en morgen de helft van de uitbetaling.

Dat is het. Je zou nu Groestlcoin moeten minen! Zorg ervoor dat u uw openbare sleutel invoert in het dashboard van de miningpool om uw statistieken bij te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me